زمان : 17 Aban 1402 - 08:41
شناسه : 183935
بازدید : 2979
غار سهولان؛ جاذبه ای جالب و زیبا در مهاباد غار سهولان؛ جاذبه ای جالب و زیبا در مهاباد یزدفردا: آذربایجان غربی مملو از جاذبه های گردشگری و طبیعی است از این رو با ما همراه باشید و درباره غار سهولان؛ جاذبه ای جالب و زیبا در مهاباد بدانید.

یزدفردا_گردشگری: غار سهولان یکی از شگفت انگیزترین و زیباترین غارهای ایران است که در ارتفاع ۱۷۵۱ متری از سطح دریا قرار گرفته است. غار سهولان در استان آذربایجان غربی واقع شده است، این استان از استان‌های بسیار دیدنی از نظر جاذبه‌های طبیعی و حتی جاذبه‌های تاریخی است.

غار سهولان از دیدنی‌ترین غارهایی است که هر ساله گردشگران و بازدیدکنندگان بسیاری برای گردش به این مکان زیبا می‌روند و از جاذبه‌های شگفت انگیز غار سهولان بازدید می‌کنند.

در داخل این غار دریاچه‌ای نیز ایجاد شده است و برای رفاه حال بازدیدکنندگان قایق‌هایی در نظر گرفته شده است که افراد می‌توانند از طریق این قایق‌ها بخش‌های مختلف غار را ببینند.

تنها موجودات زنده این غار کبوترهای وحشی و خفاش‌ها هستند. به دلیل تاریکی و کمبود نور هیچ جلبکی در آب غار رشد نمی‌کند و هیچ موجودی به جز موجودات میکروسکوپی در آب آن زندگی نمی‌کنند. رسوبات آهکی به اشکال مختلف در داخل غار تشکیل شده‌اند و چشم‌انداز و جلوه بسیار زیبایی را به غار بخشیده‌اند.

آشنایی با غار سهولان

غارها از برترین و اسرارآمیزترین جاذبه های طبیعت گردی دنیا محسوب می شوند و کشورمان ایران نیز تعدادی از بهترین، زیباترین و خارق العاده ترین غارهای جهان را در خود جای داده است.

به هر گوشه از سرزمین پهناور ایران که سر بزنید غارهایی را می بینید که ویژگی خاص و منحصر به فردی دارند و گردشگران را برای کشف زیبایی های شان به سوی خود می خوانند.

از غار مشهور علیصدر در همدان گرفته که یکی از بزرگترین غارهای آبی دنیاست تا غار تاریخی هوتو بهشهر که به دلیل کشف بقایایی از انسان های ده هزارساله در جهان شهرت دارد.

از غار مخوف و اسرارآمیز پرآو در کرمانشاه تا غار نمکدان قشم که گفته شده طولانی ترین غار نمکی جهان است. البته این غارها تنها تعداد محدودی از غارهای شگفت انگیز ایران هستند.

بعد از گذر از مسیر پرپیچ و خم رسیدن به غار سهولان و پشت سر گذاشتن باغ ها و دشت های مختلف، به ورودی اصلی غار می رسیم. بیشتر اوقات در ورودی غار گروه موسیقی با نوای محلی شان در حال نواختن آهنگ های شاد کردی هستند.

صدای ساز و آواز این گروه همان ابتدا شما را به وجد می آورد و برای چند لحظه مجبورتان می کند بایستید و از هنرنمایی این گروه لذت ببرید.

بعد از اینکه انرژی تازه ای گرفتیم، بلیت های مان را تهیه می کنیم و به سمت دهانه اصلی غار راه می افتیم. سهولان دو دهانه دارد؛ اما بیشتر گردشگران از دهانه بزرگتر که با چند درخت بزرگ و تنومند پوشانده شده اند وارد غار می شوند.

ما نیز راه می افتیم و از دهانه اصلی به دنیای اسرارآمیز و تاریخی غار قدم می گذاریم. باید از ۱۰۶ پله بتونی پیچ در پیچ بگذریم و ۴۵ متر به سمت عمق زمین برویم تا به نخستین دریاچه درون غار برسیم.

در همان پله های اول می توانیم متوجه تغییر دمای داخل غار با هوای بیرون شویم چرا که درجه حرارت درون غار بین ۱۰ تا ۱۳ درجه سانتی گراد متغیر است و رطوبت داخل آن نیز به ۷۰ تا ۸۰ درصد می رسد.

هر چه پایین تر بروید هوا به دلیل همین رطوبت سنگین تر می شود و حتا ممکن است بوی خفیفی از گوگرد به مشام تان برسد. فضای تاریک غار با نورافکن های بزرگی که در قسمت های مختلف کار گذاشته شده روشن و زیبا شده است.

مناظر بی همتای غار سهولان

در ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد تا بوکان و از طریق جاده‌ای سرسبز که دشت‌های وسیع و باغ‌های میوه بسیار زیبایی دارد، به یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین غارهای ایران و جهان خواهید رسید.

غار سهولان یکی از بزرگ‌ترین غارهای ایران است و در روستایی به همین نام واقع شده است. سهولان در زبان کردی به معنای یخبندان است. در این غار کبوترهای زیادی زندگی می‌کنند و جالب است بدانید که نام کوهی که غار سهولان در آن واقع شده است نیز کبوتر است.

غار سهولان در ارتفاع ۲۲۲۲ متری از سطح دریا واقع شده و به دو قسمت خشک و آبدار تقسیم شده است. قسمت آبدار آن در ارتفاع ۱۷۵۱ متری از ساحل آزاد قرار دارد و برای رسیدن به آن از ورودی اصلی غار باید ۲۰ متر پایین‌تر بروید و برای این منظور پله‌هایی تعبیه شده است.

ارتفاع سقف غار تا سطح دریاچه نیز ۵۰ متر طول دارد و عمق آب در برخی از قسمت های آن به ۳۰ مترنیز می‌رسد. مساحت کل غار حدود ۲ هکتار است و امروزه در حدود ۲۵۰ متر از مسیر آبی و ۳۰۰ متر از زمین خشک آن کشف و بهره برداری شده است.

آخرین نکته در معرفی غار سهولان این است که نام این جاذبه در سال ۲۰۰۰ در فهرست آثار طبیعی ملی ایران وارد شده و از آن پس مورد بازدید عموم قرار گرفته است.

سهولان دارای دو دهانه یا ورودی است، اما بیشتر گردشگران از دهانه بزرگتری که پوشیده از درختان و بوته‌های بزرگ است به غار وارد می‌شوند وقتی از دهانه اصلی به دنیای مرموز و تاریخی غار می‌رویم.

ما باید ۱۰۶ پله بتونی و ۴۵ متر تا اعماق زمین را پایین برویم تا به اولین دریاچه درون غار برسیم.

در لحظات اولیه که وارد غار می‌شویم می‌توان تغییر دما در داخل غار را با هوای بیرون غار به خوبی حس کرد، زیرا دمای داخل حفره بین ۱۰ تا ۱۳ درجه سانتی گراد متغیر است و میزان رطوبت غار ۷۰-۸۰٪ است.

ممکن است رفته رفته حس کنید بر میزان رطوبت افزوده می‌گردد و حتی ممکن است بوی کمی گوگرد را نیز حس کنید. فضای تاریک غار با نورافکن‌های بزرگی که در قسمت‌های مختلف قرار گرفته‌اند، روشن و زیبا شده است.