به گزارش یزدفردا: این کتاب که به کالبدشکافی قیام امام حسین (ع) و تشریح اندیشههای اخلاقی امام در نهضت کربلا میپردازد، در ۵۷ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و ویراستاری سپیده شیرکو و صفحهآرایی پریناز شیرکو منتشر شده است.
در بخشی از کتاب در خصوص «آزادگی» که یکی از ویژگیهای بارز امام حسین (ع) و یارانش در قیام عاشورا بود، آمده است: «آزادگی یکی از الگوهای تربیتی و اخلاقی در قیام امام حسین (ع) است. آزادگی برتر از آزادی است و آن نوعی رهایی انسان از قیدوبندهای ذلّتآور است.
معمولاً این کلمه در کنار آزادی به کار میرود، در حالی که این دو باهم متفاوت است؛ چراکه آزادگی در تقابل بردگی است و به معنای رهایی تن از اسارت است. آزادگی اوج ارزشهای انسانی است و انسان را از خاک به افلاک میرساند. آری در پیچ وخم و فراز و نشیبهای زندگی گاهی صحنههایی پیش میآید که انسانها به خاطر آن تن به هرگونه حقارت و پستی میدهند، ولی هستند انسانهایی که بر اساس این آموزه و الگو به مبارزه با نفس پرداخته و به جای پستی و زبونی در مقابل دنیا و امثال آن راه دیگری را بر میگزینند و سعادت دو جهانی را برای همیشه برای خود رقم میزنند.
قیام امام حسین (ع) در روز عاشورا از این الگوها و جلوههای زیبا تربیتی و اخلاقی که یکی از آن نمونهها، جلوه آزادگی است، پر است. اینجاست که سیدالشهدا سرور جوانان اهل بهشت میفرمایند: لا وَاللَّهِ لَا أعطیکُم بِیَدِی إعطاَءَ الذَّلیلِ وَ لَا أَفِرُّ فِرارَ العبیدَ: «نه به خدا قسم، من خودم را به دست خویشتن ذلیل نخواهم کرد و نظیر غلامها فرار نخواهم نمود؛ یعنی نه ذلت و نه تسلیم» (من عبید، ارشاد القلوب، ص ۲۱۷ و ۲۱۸، بحار الانوار، مجلسی، ج ۵، ص ۷).»
محمود خدری، نویسنده جنوبی، متولد سال ۱۳۵۰ در شهرستان تنگستان و دانشآموخته رشته تعلیم و تربیت است. وی تا کنون آثار متعددی نظیر استرس شغلی، عزت نفس، اسراف در آیینه قرآن و روایات، دو گفتار تربیتی در اربعین، سه گفتار تربیتی در تعلیم و تربیت و… راهی بازار کتاب کرده است.