زمان : 29 Shahrivar 1402 - 03:12
شناسه : 180204
بازدید : 2907
نانوذرات هیبریدی از جنس مس و طلا برای درمان سرطان استفاده شد توسط محققان در هند؛ نانوذرات هیبریدی از جنس مس و طلا برای درمان سرطان استفاده شد یزدفردا: دانشمندان انستیتوی علوم هند (IISC) رویکرد جدیدی را برای شناسایی و از بین بردن سلول‌های سرطانی به ویژه آنهایی که توده تومور جامد تشکیل می‌دهند، ارائه داده‌اند.

به گزارش یزدفردا: دانشمندان نانوذرات هیبریدی ساخته شده از سولفید طلا و مس ایجاد کرده‌اند که می‌تواند سلول‌های سرطانی را با استفاده از گرما از بین ببرد و تشخیص آنها را با استفاده از امواج صوتی امکان‌پذیر کند.

تشخیص و درمان زودهنگام در نبرد با سرطان مهم است. نانوذرات سولفید مس در تشخیص سرطان مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که نانوذرات طلا، که می‌توانند از نظر شیمیایی برای سلول‌های سرطانی اصلاح شوند، اثرات ضد سرطان از خود نشان داده‌اند. در مطالعه حاضر، تیم IISC تصمیم گرفت این دو را با هم ترکیب کند.

جیا پراکاش، استادیار گروه ابزار دقیق و فیزیک کاربردی (IAP) و یکی از نویسندگان مقاله مربوط به این پروژه می‌گوید: «این ذرات دارای خاصیت فوتوترمال، استرس اکسیداتیو و خاصیت فوتواکوستیک هستند.»

هنگامی‌که نور بر روی این نانوذرات ترکیبی تابیده شود، آنها نور را جذب کرده و گرما تولید می‌کنند که می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. این نانوذرات همچنین اتم‌های اکسیژن منفردی را تولید می‌کنند که برای سلول‌ها سمی هستند. جایا پراکاش توضیح می‌دهد: «ما هر دو مکانیسم را برای سلول سرطانی به کار می‌بریم.»

محققان می‌گویند که این نانوذرات همچنین می‌توانند به تشخیص برخی از سرطان‌ها کمک کنند. روش‌های موجود مانند CT اسکن و MRI نیاز به متخصصان رادیولوژی آموزش دیده برای تحلیل تصاویر دارند. خاصیت فتوآکوستیک نانوذرات به آنها امکان جذب نور و تولید امواج فراصوت را می‌دهد، که می‌تواند برای تشخیص سلول‌های سرطانی با کنتراست بالا استفاده شود. امواج فراصوت تولید شده از ذرات، امکان وضوح تصویر دقیق‌تر را فراهم می‌کند زیرا این امواج صوتی هنگام عبور از بافت در مقایسه با نور، کمتر پراکنده می‌شوند. اسکن‌های ایجاد شده از امواج فراصوت تولید شده همچنین می‌توانند وضوح بهتری را ارائه دهند و می‌توان از آنها برای اندازه‌گیری اشباع اکسیژن در تومور استفاده کرد و فرآیند تشخیص را تقویت کرد. به اعتقاد محققان می‌توان این فناوری را با سیستم‌های موجود در تشخیص یا درمان ادغام کرد.

نانوذراتی که قبلاً توسعه یافته بودند به دلیل ابعاد بزرگی که داشتند، کاربردهای محدودی برای محققان داشته‌اند. تیم IISC از یک روش جدید برای رسوب‌دهی دانه‌های کوچک طلا بر روی سطح سولفید مس استفاده کرد. نانوذرات ترکیبی حاصل با اندازه کمتر از ۸ نانومتر، به طور بالقوه می‌توانند به راحتی در داخل بافت‌ها حرکت کنند و به تومورها برسند. محققان بر این باورند که اندازه نانوذرات نیز به آنها امکان می‌دهد بدن انسان را به طور طبیعی بدون تجمع ترک کنند، اگرچه باید مطالعات گسترده ای انجام شود تا مشخص شود که آیا آنها می‌توانند در بدن انسان استفاده شوند.

در مطالعه حاضر، محققان نانوذرات خود را در سرطان ریه و رده‌های سلولی سرطان دهانه رحم در آزمایشگاه آزمایش کرده‌اند. آنها اکنون قصد دارند نتایج را برای پیشرفت بالینی استفاده کنند.