زمان : 04 Shahrivar 1402 - 18:27
شناسه : 179077
بازدید : 2999
افزایش حدود ۴۰ درصدی ضربه به بنیان‌های قاچاقچیان مواد مخدر افزایش حدود ۴۰ درصدی ضربه به بنیان‌های قاچاقچیان مواد مخدر

یزدفردا:قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در سال گذشته؛ ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد؛ گفت: مقابله قاطع و فراگیر نیروهای مقابله‌ای کشورمان با سوداگران مرگ باعث شد که ایران در جهان رتبه اول کشفیات مواد مخدر را داشته باشد.

به گزارش یزدفردا به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ علیرضا کاظمی در گفت‌وگویی ضمن تبریک هفته دولت و روز کارمند اظهار داشت: ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان موادمخدر یکی از اولویت‌ها و سیاست‌های مهم ستاد است و این امر از مقدمات پیشگیری اساسی از اعتیاد در کشورمان محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: با توسعه اقدامات حفاظتی، عملیاتی و اطلاعاتی در مرزها؛ دستاوردهای بسیاری در این امر داشتیم به‌گونه‌ای که در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، حدود ۴۰ درصد ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر افزایش پیدا کرده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد ادامه داد: نیروهای امنیتی و مقابله‌ای کشورمان به ویژه فراجا؛ ۱۶ هزار میلیارد در سال ۱۴۰۰ و ۲۵ هزار میلیارد در سال ۱۴۰۱ به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان ضربه وارد کردند و این اقدامات، موجب شد که تاکتیک قاچاقچیان تغییر پیدا کند و ترانزیت موادمخدر به سمت اروپا، به جای استفاده از راه‌های کشورمان، از سمت جنوب هند و دریا انجام شود.
کاظمی افزود: مقابله قاطع و فراگیر نیروهای مقابله‌ای کشورمان با سوداگران مرگ و کسانی که در این عرصه فعالیت دارند، باعث شد که ایران در جهان رتبه اول کشفیات مواد مخدر را داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که در سال گذشته‌؛ ۷۰۰ تن موادمخدر کشف شد و در این مسیر نیز، ۱۱ شهید تقدیم نظام شدند.
وی افزود: در کنار حوزه مهم مقابله با عرضه؛ به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) باید بیشترین توان را صرف پیشگیری از اعتیاد و کاهش تقاضا در جامعه عمومی کشور انجام دهیم که با تدابیر رئیس جمهور؛ طرح یاریگران زندگی تصویب و اجرا شد.
این مقام مسئول در ستاد ادامه داد: یکی از سیاست‌های مردمی دولت سیزدهم؛ مردمی سازی اقدامات بود. ستاد نیز این امر را محور برنامه‌های خود قرار داد و نهضت مردمی و حساس سازی مردم نسبت به امر مبارزه با موادمخدر را ایجاد کرد و ما در ستاد از طریق دستگاه‌های دولتی، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها هیئت‌ها، گروه‌های جهادی و سمن‌ها این امر را دنبال کردیم. لذا به همت این دستگاه ها؛ اکنون ده‌ها هزار کانون یاریگران زندگی در سطح کشور شکل گرفته و ۴۰ هزار کانون یاریگران زندگی در همین تعداد مدرسه ایجاد شده است تا دانش و آگاهی و مهارت‌های مقابله‌ای دانش آموزان نسبت به مواد مخدر افزایش یابد.
کاظمی افزود: بیش از ۱۱۸۴ ماده روان‌گردان در جهان وجود دارد که با توجه به تغییر الگوهای کشت، توزیع و جنسیت مصرف‌کنندگان مواد مخدر و نیز استفاده قاچاقچیان از فضای مجازی و دارک وب ها؛ باید روش های فعالیت‌های پیشگیرانه به ویژه در حوزه اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و فضای مجازی هم تغییر کند.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم ستاد، استفاده از مجمع خیرین یاریگران زندگی است که در ۲۰ استان کشور تشکیل شده و تاکنون حدود دو هزار خیر وارد حوزه مبارزه با موادمخدر شده‌اند و در حوزه‌های درمان؛ اشتغال، صیانت و پیشگیری فعالیت می‌کنند. خیرین بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان به این حوزه کمک کردند و حدود سه هزار شغل در بخش‌های مختلف برای بهبودیافتگان از اعتیاد ایجاد شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد بیان داشت: براساس آخرین گزارشی که در سال ۲۰۲۳ توسط دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) منتشر شده است؛ نرخ رشد اعتیاد در دنیا، ۲۳ درصد نسبت به یک دهه گذشته افزایش یافته است. در کشورمان از این میانگین پایین‌تر هستیم و این نتیجه اقدامات مقابله‌ای و پیشگیری کشورمان است. سطح جهانی نرخ ابتلا به مواد مخدر در جمعیت ۱۵ الی ۶۴ سال، ۵.۸ دهم درصد است که این رقم در ایران، ۵.۴ درصد است، که باید توجه داشت که ایران در همسایگی بزرگ‌ترین تولیدکننده موادمخدر جهان یعنی افغانستان قرار دارد.
کاظمی با بیان اینکه میانگین سن ابتلا به مواد مخدر در جهان، ۱۹ سال ولی در کشور ما ۲۴ سال است؛ گفت: بر اساس شواهد سرعت دسترسی به مواد مخدر در دنیا با توجه به رشد فضای مجازی، شدت گرفته است. نرخ دسترسی به مواد مخدر صنعتی، سریع‌تر است ولی نرخ دسترسی به مواد مخدر سنتی بالاتر و کندتر است.
وی افزود: یکی از سیاست‌های مهم ستاد، ساماندهی معتادان متجاهر در تهران و سطح کشور است که با قوت ادامه دارد. در این حوزه ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در تهران از چهار تا پنج هزار نفر به ۲۵ هزار نفر افزایش یافت و در سطح کشور نیز ظرفیت نگهداری این معتادان، ۱۲۴ درصد رشد داشت.
قائم مقام دبیرکل ستاد با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد معتادان متجاهر از سطح جامعه جمع آوری شده‌اند، گفت: این افراد باید براساس قانون، ۶ ماه تا یک سال باید در کمپ بمانند اما اغلب بین سه تا ۶ ماه در کمپ نگهداری می‌شوند در حالیکه طبق مطالعات بین‌المللی؛ درمان اعتیاد به بیش از ۶ ماه زمان نیاز دارد و در اصلاح قانون جدید پیش بینی های لازم برای افزایش زمان نگهداری صورت گرفته است.
کاظمی در پایان بیان داشت: کسی که موادمخدر مصرف می‌کند، بیمار است ولی اگر برای درمان بیماری خود اقدام نکند؛ مجرم است. وقتی معتادان را از خیابان‌ها جمع می‌کنند، فرصتی ۶ ماهه به آنان داده می‌شود و ضمن اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها، اعلام می‌شود که این افراد به کمپ ماده ۱۵ می‌روند تا خود را درمان کنند ولی اگر درمان نکنند، مجرم محسوب می‌شوند و به کمپ ماده ۱۶ منتقل می‌شوند تا مثل یک زندانی در آنجا نگهداری و درمان شوند.