مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در حاشیه مراسم افتتاح این دو خانه بهداشت حفظ و صیانت از نیروی کار را بسیار با اهمیت برشمرد و افزود: تشکیل خانه بهداشت کارگری در واحدهای تولیدی امری ضروری است و استان یزد در رتبه هفتم از لحاظ تعداد خانه بهداشت کارگری در سطح کشور قرار دارد، تلاش همکاران ما در حوزه مدیریت اجتماعی برقراری تعامل با واحدهای تولیدی جهت راه اندازی خانه بهداشت برای رصد سلامت کارگران شریف هست.
محمدرضا فلاحتی در ادامه عنوان کرد: در قانون کار کشور اهمیت رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار مورد تا کید قرار گرفته است؛ به نحوی که بر اساس تبصره یک ماده ۹۶ قانون کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برنامه ریزی، کنترل، ارزشیابی و بازرسی در زمینه بهداشت کار و درمان کارگری بوده و موظف است اقدامات لازم را در این زمینه به عمل آورد.
فلاحتی ادامه داد: براساس مفاد قانون کار واحدهای تولیدی و صنعتی با ۵۰ نفر نیروی کار و بیشتر مکلف به ایجاد خانه های بهداشت کارگری هستند.
وی اضافه نمود: خانه های بهداشت کارگری به منظور ارتقا سطح سلامت کارگران از طریق انجام مراقبتهای بهداشتی، همکاری در شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور و جلوگیری از بروز سوانح و حوادث محیط کار در کارگاههای بین ۵۰ تا ۵۰۰نفر شاغل ایجاد می شوند.
وی تصریح کرد: ماده ۱۴۷ قانون کار جمهوری اسلامی ایران، دولت را مکلف به ارائه خدمات بهداشتی به کارگران کرده است و برنامه مشترک ارائه مراقبتهای اولیه بهداشتی به بیمه شدگان با همکاری مجموعه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تامین اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهداشتی اجرا میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید براینکه سعی می کنیم با همکاری کارفرمایان استان شاهد رشد قابل ملاحظه ای در زمینه خانه بهداشت کارگری تا پایان سال باشیم گفت: در راستای صیانت از نیروی کار و حفظ سلامتی کارگران، ارائه خدمات بهداشتی بوسیله آموزش، آگاه شدن کارگران از خطراتی که آنان را تهدید می کند، ارتقاءدانش و ایجاد رفتارهای بهداشتی مناسب و سالم سازی محیط کار، پیشگیری از بیماریهای ناشی از کار مهمترین اهداف ایجاد خانه بهداشت کارگری است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان سفر یک روزه خود به بهاباد از مجتمع گندله سازی بهاباد وشرکت کیمیاداران کویر این شهرستان بازدید کرد .
انتهای پیام/