به گزارش یزدفردا: فیز اعلام کرد، آیا مصرف یک فنجان قهوه میتواند راهی موثر برای محافظت از فرد در برابر ابتلا به ویروس کرونا باشد؟ این موضوع که هنوز در عمل ثابت نشده، اما بر اساس تحقیقات بیوشیمیایی بسیار محتمل به نظر میرسد.
گروهی از محققان به رهبری پروفسور نیکولای کوهنرت (Nikolai Kuhnert) از دانشگاه جاکوبز آلمان، توانستند به طور تجربی در آزمایشگاه نشان دهند که ترکیب شیمیایی «۵-کافئوایلکینیک اسید» (۵-caffeoylquinic) با نام تجاری اسید کلروژنیک (chlorogenic acid) که در قهوه یافت میشود، از برقراری ارتباط میان پروتئین سارس-کوو-۲ ویروس کرونا و گیرنده ACE-۲ که محل اتصال ویروس بر روی سلول انسانی است، جلوگیری میکند.
یک فنجان قهوه معمولی در محیط آزمایشگاهی که دقیقاً ۲۰۰ میلی لیتر است حاوی حدود ۱۰۰ میلی گرم اسید کلروژنیک است. آزمایشها نشان داد که اسید کلروژنیک در این غلظت به اندازهای بالاست که از چسبیدن پروتئین سنبله به گیرنده ACE-۲ جلوگیری میکند و در نتیجه فرآیند ابتلا به بیماری را نیز مهار میکند. برای اثبات اینکه این فرآیند در عمل نیز کار میکند، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
این شیمیدان افزود: بسیاری از مردم قهوه مینوشند و قهوه فواید زیاد دیگری نیز دارد که به خوبی اثبات شده است. به عنوان مثال، افرادی که به طور منظم قهوه مینوشند، کمتر از دیابت نوع دوم رنج میبرند.
این تیم به تازگی شرح مفصلی از این روش را در مجله "Food & Function" منتشر کردهاند.
به عنوان گام بعدی، آنها قصد دارند یافتههای مربوط به ارتباط میان قهوه و ویروس کرونا را در اختیار جامعه تحقیقاتی گستردهتری قرار دهند.
نیکولای کوهنرت میگوید: مطالعات اپیدمیولوژیک میتواند تعیین کند که آیا افرادی که قهوه مینوشند بیشتر به کرونا مبتلا میشوند یا خیر.