یزدفردا: «فاضلی» معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد در حاشیه برگزاری کنگره ملی «لشکر فرشتگان تاریخساز» ضمن تشکر از همه کسانی که در برگزاری یادوارههای شهدا در سطح استان تلاش کردند گفت: امسال بر خلاف اینکه ویروس کرونا در سطح کشور وجود داشت، ولی یادوارهها با قدرت برگزار شد.
وی با بیان اینکه شکل و شمایل برگزاری یادوارهها در ایام کرونا فرق داشت ادامه داد: بسیاری از یادوارهها به صورت مجازی برگزار شد. اکثر مدارس در برگزاری یادوارهها همت کردند و بیشتر برنامهها در تلویزیون پخش شدند.
فاضلی با اشاره به برگزاری کنگره ۴ هزار شهید استان یزد گفت: از ابتدای سال تا روزهای پایانی اقدامات بسیار خوبی ذیل کنگره شهدا صورت گرفت تا یاد شهدا و راه آنها ادامه پیدا کند.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد هدف برگزاری کنگره ملی «لشکر فرشتگان تاریخساز» را نشان دادن نقش پررنگ بانوان کشور در تمام عرصهها دانست و افزود: نقش زنان کمتر از نقش مردان نبوده است. همیشه وقتی بحث یادوارهها بوده است به خود شهدا اشاره میشد و کمتر به این موضوع که پشت سر شهدای عزیز ما زنانی بودهاند که آنها را راهنمایی میکردند.
وی با بیان اینکه در این کنگره ملی از زنانی که به شهادت رسیدهاند یاد شد افزود: در شروع جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس موقع حمله عراق به شهرهای مرزی مخصوصاً خرمشهر دختران، خانمها و مادران زیادی به شهادت رسیدند. همچنین در بمباران رژیم بعث عراق به شهرها، در حملات تروریستی، حادثه حج خونین سال ۶۶ و حادثه منا در سال ۹۴ خیلی از بانوان شهید شدند.
این مسئول با بیان اینکه در این همایش مادری داریم که خود در حج خونین ۶۶ شهید شد و مادر شهید نیز بود اذعان داشت: شهیده «سکینه عسگری» مادر شهید «حسین عسگری» است که در دفاع مقدس به شهادت رسید.
وی با اشاره به اینکه زنان در دفاع مقدس و پیروزی انقلاب نقش موثر و سازندهای داشتند ادامه داد: در استان یزد ۴۸ شهید زن و جانباز داریم. حتی زنانی داشتیم که در رژیم بعث عراق در شهرهای مرزی به اسارت نیروهای عراقی در آمدند و بعد آزاد شدند.
فاضلی با بیان اینکه ما نباید غفلت کنیم که یک زمانی یک عده جانفشانی کردند که نظام مستحکمتر باشد و انقلاب پابرجا بماند اضافه کرد: انشالله باید تلاش کنیم این انقلاب را به انقلاب حضرت مهدی (عج) وصل کنیم.
وی با اشاره به نقش پررنگ و مهم رسانهها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: با فضای مجازی که امروز در اختیار است باید علاوه بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مباحث مذهبی و سیاسی نظام را منعکس کرد.
فاضلی با بیان اینکه جوانان ما همیشه در صحنه هستند بیان کرد: زمانی که بحث مدافعان حرم را داشتیم به قدری در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خوب برخورد شده بود که حتی جوانانی که دفاع مقدس را ندیده بودند رفتند و با شوق و رغبت شرکت کردند.
وی در پایان با اشاره به نقش پرستاران، پزشکان و مدافعان سلامت که در حوزه بهداشت و درمان زحمت میکشند گفت: انشاءالله با همت مردم این ویروس را شکست دهیم و سال ۱۴۰۰ شاهد این باشیم که یادواره شهدا باشکوه بیشتر و با حضور حداکثری مردم برگزار شود.