یزدفردا: میرزا رضا صفار در تشریح اقدامات واحد مطالعات خاطرنشان کرد: انجام مطالعات برنامههای PM (برنامه نگهداری و تعمیرات) قبل از صدور مجوز در نرم افزارهای مربوطه، انجام مطالعات پیکبار، مطالعات توان راکتیو و کنترل ولتاژ و بررسی اتصالکوتاه پستها و تهیه دفترچه مربوطه بخشی از اقدامات اداره مطالعات، برنامه ریزی و آمار شرکت برق منطقهای یزد در هشت ماهه سال ۹۹ است.
وی ادامه داد: همچنین به روز رسانی دک (فایل شبیه سازی شبکه فوقتوزیع و انتقال در نرم افزار مطالعاتی) شبکه، بررسی و مطالعات تنگناهای کوتاه مدت در شبکه در حال بهرهبرداری و ارائه راهکارهای مناسب، انجام مطالعات مربوط به مانورهای پیچیده و ارائه دستورالعمل مانور و انجام مطالعات مربوط به بازیابی شبکه نیز از دیگر اقدامات این اداره در حوزه مطالعات است.
صفار همچنین در تشریح اقدامات واحد برنامه ریزی خروجیها تشریح کرد: هماهنگی با شرکتهای برق منطقهای همجوار، نیروگاهها، صنایع و شرکت توزیع نیروی برق استان یزد در زمان خروج تجهیزات به منظور کاهش کلیدزنی در شبکه و پرهیز از خروج مکرر تجهیزات و همکاری در تدوین برنامههای زمان بندی سالیانه و ماهیانه، یکی از اقدامات مهم در اداره مطالعات، برنامه ریزی و آمار شرکت است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۸۵ مورد درخواست مجوزهای انتقال، مطالعات اولیه آنها انجام و از دیسپاچینگ ملی درخواست و پیگیری از مدیریت شبکه انجام شده است.
درخواست یکهزار مورد مجوز برنامه نگهداری و تعمیرات برای انجام کار در پستهای انتقال و یک هزار و ۸۰۰ درخواست مجوز انجام کار برای کار در پستهای فوق توزیع به اداره مطالعات، برنامه ریزی و امور دیسپاچینگ و مخابرات برق منطقهای یزد نیز از مواردی بود که رئیس این اداره به آنها اشاره کرده و افزود: پس از انجام مطالعات و بررسی کلیه جوانب و محدودیتهای شبکه، مجوزهای لازم صادر شده است انجام به موقع برنامههای تعمیراتی در کاهش حوادث و خاموشیهای شبکه نقش بسزایی داشته است.
صفار همچنین در تشریح عملکرد واحد آمار و طراحی دیاگرامها خاطرنشان کرد: در بخش آمار، گزارشهای مورد نیاز از جمله درصد تلفات، تعداد و زمان خروج تجهیزات، میزان خاموشیها و تعداد و علل حوادث به طور ماهیانه استخراج و در زمان مقرر به شرکت توانیر ارسال شد که از ماحصل آن شاخصهای پایداری شبکه انتقال و فوقتوزیع در استان میباشد.
عملکرد خط و ترانس، درصد تلفات، درصد آمادگی شبکه انتقال و فوق توزیع، درصد خاموشی و تعداد خروجهای خودکار تجهیزات از شاخصهای پایداری شبکه انتقال و توزیع در استان هستند.
رئیس اداره مطالعات، برنامه ریزی و آمار شرکت برق منطقهای یزد در توضیح عملکرد خط و ترانس عنوان کرد: تا پایان آبان ماه ۹۹، تعداد خروج اجباری و با برنامه تجهیزات، نسبت به زمان مشابه سال قبل ۶ درصد کاهش و مدت زمان خروج تجهیزات در این مقدار ۲۴ درصد افزایش داشته که علت اصلی این افزایش خارج بودن خطوط ۶۳ کیلوولت به علت سقوط دکل در اردیبهشت ماه سال جاری بوده است.
وی افزود: درصد تلفات شبکه انتقال و فوق توزیع در هشت ماهه اول سال ۹۹ نسبت به زمان مشابه سال قبل به میزان ۸ درصد کاهش داشته است.
صفار با بیان اینکه درصد میزان آمادگی شبکه انتقال در هشت ماهه نخست سال گذشته از 99.71 به 99.68 درصد کاهش یافته و برای شبکه فوق توزیع نیز از 99.76 به 99.67 کاهش یافته عنوان کرد: امیدواریم با اجرای تدابیر لازم در 4 ماهه باقی مانده سال، شاخصهای ذکر شده به حد مطلوب برسد.
وی تصریح کرد: میزان خاموشی شبکه انتقال و فوق توزیع در 8 ماهه اول سال جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته به میزان 48 درصد کاهش داشته که این میزان کاهش، نتیجه تلاش بی وقفه همه واحدهای معاونت بهرهبرداری با وجود شرایط شیوع بیماری کرونا میباشد.
رئیس اداره مطالعات، برنامه ریزی و آمار شرکت برق منطقهای یزد عنوان کرد: تعداد خروجیهای خودکار هشت ماهه اول سال ۹۹ نسبت به سال گذشته نیز ۴ درصد کاهش داشته است و در بخش آمار، اطلاعات بودجه اصلاحی سال ۹۹ و پیش بینی بودجه سال ۱۴۰۰ معاونت بهره برداری، گزارش بررسی مشکلات شبکه در پیک تابستان ۱۴۰۰ و بررسی تنگناها برای گذر از پیک تابستان سال آینده نیز با همکاری سایر معاونتها تهیه و به شرکت توانیر ارسال شده است.
وی با اشاره به فعالیت واحد طراحی دیاگرامها تصریح کرد: همزمان با انجام تغییرات در شبکه انتقال و فوق توزیع، نقشه تک خطی ایستگاههای مربوطه و شبکه انتقال و فوق توزیع به روز رسانی شده و دراسرع وقت در اختیار واحدها مربوطه قرار گرفته است.
گفتنی است از ابتدای آبان ماه ۹۹، تفویض اختیار صدور و اجرای برنامههای برق دار با حساسیت درجه سه به دیسپاچینگ منطقه یزد ابلاغ شده است.