یزدفردا: بر اساس این طرح ملی، تمرکز اصلی بر برنامهریزی، هماهنگی و اقدام مشترک مناسب و به موقع در پیشگیری از کروناست و شامل سه گام اساسی مراقبت، حمایت و نظارت است و هماکنون با هدف قطع زنجیره انتقال این ویروس در استان یزد در حال انجام است.
طبق برنامهریزی در مرحله اول طرح، موضوع مراقبت است که طبق تفاهمنامه منعقده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایگاههای سلامت، مراکز جامع و مراکز منتخب، مراقبان سلامت به درب منازل مراجعه و بستهبهداشتی و اطلاعرسانی پیشگیری از کرونا را به خانوادهها ارایه میکنند.
در این مرحله اگر فردی مبتلا به کرونا باشد یا مشکلی وجود داشته باشد اسامی آنها را یادداشت و نسبت به اعزام پزشک یا پرستار اقدام میکنند و سپس در مراکز بهداشتی و درمانی با حضور پزشکان موارد بررسی و برای پیشگیری اقدام لازم و مناسب در قالب یک برنامه مدون اجرا و تا حصول نتیجه پیگیری میشود.
با توجه به همهگیری کرونا و اینکه موضوع سلامت آحاد مردم از اهمیت ویژهای در کشور و آموزههای دینی برخوردار است بنابراین برای پیشگیری و مهار این ویروس بر اساس طرح شهید سلیمانی نه تنها یک دستگاه و وزارت که همه افراد باید با همکاری هم برای برونرفت از مشکلات موجود اقدام کنند.
در این خصوص تاکنون در استان یزد با پیگیری مسوولان امر در دستگاههای مسوول به خصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی و همکاری مساجد و تشکلهای مردمی و گروههای جهادی اقدامهای خوبی بر اساس برنامه صورت گرفته و این روند تا غلبه بر کرونا با قوت و درایت ادامه دارد.
جمعی از مردم و مسوولان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به اهمیت پیشگیری کرونا و رسیدگی به وضعیت اقشار آسیبپذیر، بر همکاری همه مردم و همراهی با متولیان که در خط مقدم طرح شهید سلیمانی هستند تاکید و انجام کامل آن را گامی اساسی در قطع زنجیره بیماری مذکور ذکر کردند.
یکی از شهروندان یزدی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی از خدمات خالصانه کادر درمان که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون برای معالجه بیماران از هیچ کوششی دریغ نکردند قدردانی کرد و از آحاد مردم برای رعایت دقیق شیوهنامههای بهداشتی و توجه به توصیههای ستاد کرونا را خواستار شد.
حسین ترابی با اشاره به اینکه مدتی است طرح شهید سلیمانی با همکاری برخی دستگاههای اجرایی و مردم با فعالیت خوب پایگاههای مقاومت بسیج و مساجد در استان آغاز شد به اهمیت آن در پیشگیری و انجام امور فرهنگی و اجتماعی در رسیدگی به آسیبدیدگان اشاره کرد.
وی اظهار کرد: برای اجرای طرح باید مردم دقیق پاسخگویی سوالات تیمهای محلهمحور باشند که برای بررسی وضعیت کرونا و شرایط خانوادهها به درب منازل مراجعه میکنند که داشتن آمار و اطلاعات دقیق از مردم در خصوص کرونا به مسوولان در برنامهریزی و امور پیشگیری کمک میکند.
دیگر شهروندی که یکی از فرهنگیان ساکن در خیابان کاشانی یزد است از تلاش مخلصانه مسوولان و پیگیری دولتمردان در کمک به مردم و آسیبدیدگان به رغم تمامی محدودیتهای مالی قدردانی کرد و گفت: طرح شهید سلیمانی برای قطع زنجیره کووید -۱۹ بسیار خوب تعریف شده است.
فاطمه زارع کمالی افزود: برای مهار کرونا در استان تاکنون بر اساس تصمیم ستاد مزبور کارهای خوبی و اعمال محدودیتها با همکاری شهروندان و اصناف شریف صورت گرفته و بدون شک هر طرح اگر مردم همراهی لازم نداشته باشند به نتیجه مطلوب منجر نمیشود بنابراین باید همه همراه باشند.
وی یادآور شد: در این خصوص در کنار پایگاههای مقاومت، مساجد و تیمهای محله محور که برنامهریزی و وظایف محوله را در جای جای محلات در شهر و روستاها انجام میدهند مردم باید بر اساس این طرح ملی و محوری وظایف خود را با ماموران، بسیجیان و کادردرمان انجام دهند.
همکاری ۱۰ هزار بسیجی در اجرای طرح شهید سلیمانی
همچنین فرمانده سپاه الغدیر یزد گفت: در اجرای طرح فرهنگی و اجتماعی شهید قاسم سلیمانی برای مبارزه و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ۱۰ هزار نفر از بسیجیان استان با سازماندهی در ۸۲۰ پایگاه مقاومت و مساجد ۱۰ شهرستان فعالیت خود را آغاز کردند.
سرتیپ رضا پورشمسی افزود: این طرح پیرو تاکید مقام معظم رهبری و ابلاغ فرمانده کل سپاه پاسداران با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین با محوریت «مراقبت، نظارت و حمایت و شعار معنویت، معیشت و سلامت» پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات جغرافیایی پایگاههای مقاومت برای بلوکبندی (حوزه استحفاظی هر پایگاه) صحیح و علمی، تقسیم بندی شده است، ادامه داد: در اجرای این طرح، تیمهای پزشکی شامل یک پزشک، چهار پرستار و یک بهیار با کمک بسیج جامعه پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی در هر بلوک مستقر و وظایف تعریف شده را انجام میدهند.
به گفته فرمانده سپاه الغدیر یزد، سامانه ۴۰۳۰ با همکاری شرکت مخابرات برای ارتباطی دو سویه بین فعالان این طرح و مردم برقرار است، عموم مردم و خیران در هر منطقه میتوانند با طرح دیدگاهها و پیشنهادها، مسوولان را در اجرای هرچه بهتر طرح یاری کنند.
پورشمسی با اشاره به اینکه برای پیشگیری و مهار کووید ۱۹ به همکاری همه اقشار و برنامهریزی نیاز است، ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح شهید سلیمانی بتوان هرچه زودتر شاهد کاهش ویروس کرونا بود و دیگر مشکلی در این زمینه در استان وجود نداشته باشد.
تمرکز طرح شهید سلیمانی بر بحث پیشگیری از کروناست و شامل سه گام اصلی مراقبت، حمایت و نظارت است و در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری، دستور فرماندهیکل سپاه و پیرو تفاهمنامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت اجرا میشود.
ضرورت همکاری مردم در طرح شهید سلیمانی
مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و ناظر طرح شهید سلیمانی گفت: تمام تمهیدات لازم در تمامی بخشها با برنامهریزی و هماهنگی برای اجرای این طرح در راستای پیشگیری، مهار و قطع زنجیره کرونا در استان فراهم و مدتی است بر اساس مقررات آغاز شده است.
دکتر حسن جانفدا افزود: از ویژگیهای طرح همکاری تمامی اقشار و اقدام مناسب توسط مجموعه بسیج و دانشگاه علوم پزشکی در کنار سایر اقشار به خصوص پایگاه های مقاومت و مساجد و همراهی مردم برای غلبه بر بیماری و کمک به اقشار مختلف و امور فرهنگی و آموزشی است.
وی اظهار کرد: موفقیت طرح در گرو رعایت دقیق مقررات و همکاری مردم با مسوولان و اجرا کنندگان آن است که تاکنون این تعامل در سطح استان طبق برنامه بسیار خوب پیگیری شده و برای رسیدن به اهداف آن باید همچنان همه وظایف خود را دقیق انجام دهند.
ناظر طرح شهید سلیمانی به در پیش بودن شب یلدا اشاره کرد که اگر عموم شهروندان همانند سالهای گذشته به دنبال دورهمیهای خانوادگی و زیرپا گداشتن شیوهنامههای بهداشتی باشند قطعاً خطر شیوع کرونا و شروع موج خطرناک چهارم آن در استان دور از اتتظار نیست.
جانفدا گفت: مردم باید با درک شرایط خاص کرونایی و با توجه به اینکه طرح ملی شهید سلیمانی در استان در حال انجام است همه وظایف خود را به خصوص پرهیز از هرگونه سفرهای غیرضروری و دورهمیهای خانوادگی تا قطع زنجیره کرونا انجام دهند تا مسوولان بتوانند برنامههای پیشگیرانه خود را عملی سازند.
همکاری امامزادگان در طرح شهید سلیمانی
همچنین معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف و امور خیریه یزد گفت: اجرای طرح شهید سلیمانی با شعار «راه سلیمانی از کوچه خدمت به محرومین می گذرد» در امامزادگان و بقاع متبرکه استان، برنامهریزی و ماموریتهای محوله در راستای خمت به مردم و پیشگیری از کرونا پیگیری میشود.
حجتالاسلام مجید کرمی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر کمکهای مومنانه و حمایت از آسیبدیدگان موج سوم کرونا و پیروی از روحیه جهادی سردار شهید سلیمانی، طرح جهادی راه این شهید والامقام را گام دیگری در راستای خدمت به بندگان خدا ذکر کرد.
وی خاطر نشان کرد: در راستای گرامیداشت یاد شهید سلیمانی هرکدام از ما وظیفه ای داریم که باید این وظیفه را به خوبی بشناسیم و به آن عمل کنیم و وظیفه امروز ما نیز الهام گرفته از جملهای است که سردار دلها در موضوع سیل خوزستان فرمودند و بیان کردند: جوانانی که اشتیاق زیادی برای اعزام به سوریه و دفاع از حرم دارند، بهتر است به خوزستان بیایند.
این مسوول، توجه به خوراک و پوشاک محرومان و مستمندان را فضیلت بسیار بالایی دانست و گفت: اهمیت این موضوع تا جایی است که در دین مبین اسلام تامین غذا و لباس فقرا و نیازمندان، وسیله آمرزش و جلب رحمت الهی بوده از اینرو در زمره کفارات قرار داده شده و در موارد مختلف امر به اطعام و یا پوشاندن فقرا شده است.
کرمی ادامه داد: بر این اساس مسوولان جامعه اسلامی، مومنین و دست اندرکاران بقاع متبرکه و خادمان فرزندان و نوادگان اهل بیت (ع)، فصل سرد و خزانِ پاییز را با پویش همدلی و مساوات به فصل همدلی مومنانه تبدیل کردند و مشارکت جدی در اجرای طرح شهید سلیانی دارند.
مساجد قرارگاه طرح شهید سلیمانی
جانشین سپاه الغدیر یزد نیز گفت: تمامی مساجد و پایگاههای مقاومت بسیج استان در شهرها و روستاها به عنوان محل اصلی استقرار قرارگاه سردار شهید قاسم سلیمانی برای پیشگیری از ویروس کرونا و مهار بیماری کووید ۱۹ تعیین شد.
سرهنگ حسین زارع کمالی با اشاره به اینکه برای اجرای طرح، تمامی تمهیدات لازم با همکاری فرمانداری و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی فراهم است و شروع شده ادامه داد: غربالگری محله به محله با همکاری مردم، هیات امنای مساجد و پایگاههای مقاومت ببسیج و مشارکت سازمانهای مختلف و تشکلهای مردمی پیگیری میشود.