یزدفردا: به منظور گسترش عدالت فرهنگی در سراسر کشور و پشتیبانی از اقدامات انجام شده و طرح های ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی و نیز جلب توجه سازمان ها و نهادهای مرتبط به اهمیت کتاب در جامعه، هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب برگزار می شود.
بر اساس فراخوان این جشنواره، مجموعه فعالیتهای فرهنگی- ترویجی مرتبط با کتابخوانی که با مشارکتهای مردمی، نهادها و سازمانهای فعال در میان روستائیان و عشایر اجرا شده و یا برای اجرا در سال آینده برنامهریزی شده است، میتواند نامزد شرکت در جشنواره باشد. در هر برنامه، اعم از اجرا شده یا پیشبینیشده، باید اهداف، شیوه اجرا، نهادهای مشارکتکننده و نحوه تأمین بودجه مشخص شود.
با توجه به شرایط به وجود آمده در اثر همهگیری ویروس کووید ۱۹، ضروری است که برنامه های تازهای برای ترویج کتابخوانی با استفاده از امکانات فضای مجازی، در روستاها طراحی، برنامه ریزی و اجرا شود.
همچنین لازم است در فرایند اجرای جشنواره اعم از فراخوان، اجرا و ارزیابی برنامه ها، با توجه به شرایط موجود تغییراتی به وجود آید. با رویکرد مجازی و شرایط موجود برای حفظ سلامتی شهروندان کشور بخش ویژه ای در این دوره به جشنواره اضافه شده که می تواند در بهره گیری و الگوگیری روستاها و ترویج کتابخوانی تأثیرگذار باشد. در این دوره این گونه برنامه ها به ویژه در حوزه فضای مجازی اهمیت پیدا می کند.
برای شرکت در جشنواره، ضروری است مجموعه فعالیتها، برنامهها، مدارک و مستندات با امضای دهیار، رئیس شورای اسلامی و مسئول کتابخانه یا متولی طرحهای کتابخوانی، به همراه برگه های تکمیل شده به دبیرخانه مرکزی ارسال شود.
برنامههای ارسالی میتواند دربرگیرنده این موارد باشد:
1. اقدامات زیربنایی شامل تأسیس نهادهای مرتبط با کتابخوانی از جمله کتابخانه
2. واگذاری زمین، تأمین تجهیزات و امکانات زیربنایی
3. استفاده بهینه از امکانات و زیرساخت های موجود در فضای مجازی برای ترویج کتابخوانی
4. فعالیتهای ترویجی شامل برگزاری مسابقات، جشنوارهها، نمایشگاهها و هر فعالیتی که به نحو مبتکرانه و خلاقانهای به ترویج کتاب و کتابخوانی بینجامد
بر اساس این فراخوان، برنامهها و فعالیتهای ترویج کتابخوانی و معرفی روستاها و عشایر دوستدار کتاب باید متناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی بوده و تأثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی داشته باشد؛ از مشارکت مردمی و پشتیبانی واحدهای اجرایی روستا و عشایر برخوردار باشد؛ استفاده مناسب و خلاقی از ظرفیت فضای مجازی داشته باشد؛ قابلیت الگوبرداری و اجرا در سایر مناطق را داشته باشد؛ از تازگی و کیفیت در محتوا و شیوه اجرا برخوردار باشد؛ پوشش جمعیتی مناسب داشته باشد و بهخصوص زنان، کودکان و نوجوانان را مورد توجه قرار دهد.
براساس اعلام دبیرخانه ملی جشنواره، متقاضیان باید مدارک لازم را تا پایان وقت اداری روز چهارشنبه دهم دی ماه ۱۳۹۹ از طریق پست الکترونیک bookpromotion.ir@gmail.com به دبیرخانه مرکزی جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ارسال کنند.