یزدفردا: امین خوش قامت سرپرست صندوق کارآفرینی امید استان یزد با بیان اینکه سه راهبرد در صندوق کارافرینی امید پایه گذاری و آغاز شده است اظهار کرد: طرح های روستای بدون بیکار، هر روستا یک محصول و صندوق های خرد محلی از راهبردهایی است که در استان یزد هم مراحل اجرایی آن آغاز شده است.
*صندوق های خرد روستایی استان یزد جان می گیرند
وی در خصوص اجرای طرح صندوق های خرد محلی گفت: یک سری تفاهم نامه هایی با وزارت جهاد، سازمان بهزیستی و بسیج سازندگی به امضا رسیده است که به دنبال آن صندوق های محلی شناسایی، توانمند می شوند تا با دریافت تسهیلات قرض الحسنه از صندوق کارافرینی امید، صندوق های خرد روستایی راه اندازی و تقویت شوند.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید استان یزد در خصوص طرح روستای بدون بیکار تصریح کرد: تمام ظرفیت ها و پتانسیل های روستاهای استان که می تواند به اشتغال پایدار کمک کند با این طرح احصا می شوند بطور مثال در شهرستان تفت که 70درصد جمعیت آن روستایی است با حضور و صحبت با دهیاری ها و شوراها ظرفیت های روستاهای این منطقه در حال شناسایی است.
*تحقق روستای بدون بیکار با تکیه بر ظرفیت های رقابتی
خوش قامت با بیان اینکه در طرح روستای بدون بیکار نظام برنامه ریزی پایین به بالا وجود دارد ابراز کرد: شورای و دهیار و نهایتا مردم روستا ظرفیت های رقابتی در روستا را معرفی می کنند تا با احصای این ظرفیت ها در جهت مهاجرت معکوس به روستاها اقدام شود.
وی در رابطه با طرح هر روستا، یک محصول نیز خاطرنشان کرد: بر اساس مزیت های رقابتی که در روستاها وجود دارد مورد حمایت تسهیلاتی قرار می گیرند بطور مثال در روستای قوام آباد اشکذر پخت نان خشک به عنوان یکی از مزیت های رقابتی این روستا در حال رسیدن به نتایح مطلوبی است و در سایر روستاها هم در مرحله شناسایی ظرفیت ها هستیم که به زودی به مرحله پرداخت تسهیلات هم خواهد رسید.
*پرداخت 476میلیارد تسهیلات برای اشتغال روستایی
خوش قامت با بیان اینکه در حوزه اشتغال روستایی از ابتدای سال 97، 580فقره تسهیلات به مبلغ 476میلیارد ریال پرداخت شده است اذعان کرد: از سال 97 برنامه ارائه تسهیلات برای اشتغال پایدار روستایی از منابع مشترک صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی امید آغاز شده است که تاکنون در استان یزد 440 فقره تسهیلات روستایی به ارزش 394میلیارد ریال در حوزه کشاورزی، خدمات و صنعت پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید از موفق ترین بانک ها در ارائه تسهیلات برای اشتغال و مهاجرت معکوس روستایی است گفت: به دلیل نظارتی که در قبل، حین و بعد از پرداخت تسهیلات توسط صندوق انجام می شود توانسته ایم توفیقات خوبی در زمینه تسهیلات روستایی به دست آوریم.
*حمایت از بومگردی ها به عنوان مزیت رقابتی استان یزد
سرپرست صندوق کارآفرینی امید استان یزد با اشاره به تفاهم نامه صندوق کارافرینی امید با بنیاد برکت برای اشتغال روستایی تاکید کرد: در این حوزه هم تاکنون 103 فقره تسهیلات روستایی به مبلغ 35 میلیارد ریال به روستاییان استان یزد پرداخت شده است در ضمن اینکه 63 فقره تسهیلات به مبلغ 47 میلیارد ریال هم در راستای سایر تفاهم نامه ها به روستاییان استان پرداخت شده است.
خوش قامت مجموعه های بوم گردی و مراکز تفریحی گردشگری را از مزیت های رقابت استان یزد عنوان کرد و افزود: در حوزه بومگردی و گردشگری تا به امروز 40 فقره تسهیلات به ارزش 77 میلیارد ریال به متقاضیان پرداخت شده است و حتی در حوزه کشت گلخانه ای هم 24 فقره تسهیلات به ارزش 18 میلیارد ریال ارائه شده است.