زمان : 07 Shahrivar 1399 - 10:59
شناسه : 158974
بازدید : 3733
مدیرکل راهداری یزد: بهسازی راه‌های استان در اولویت کارها قرار دارد مدیرکل راهداری یزد: بهسازی راه‌های استان در اولویت کارها قرار دارد مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای یزد گفت: راه‌های شریانی و اصلی استان در اولویت بهسازی این اداره کل قرار دارد ،شناسایی خرابی و نقاط پرحادثه انجام شد تا با اصلاح آن بستر سفری ایمن و روان برای مردم ایجاد شود.

یزد فردا: علی علیخانی پنجشنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: ۲ محور نایین - انار و یزد – تفت- ابرکوه - شیراز که از اهمیت بیشتری برخورداراست، در حال بهسازی است و مابقی راه های استان هم بر اساس اعتبار ملی و استانی از لحاظ بهسازی مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: جاده‌های استان یزد نسبت به کشور در شرایط خوبی قرار دارد به نحوی که در بین پنج استان برتر ایران قرار داریم.

وی با اشاره به اینکه بهسازی و  نگهداری راه‌های روستایی یزد در قالب طرح «ابرار» در دستور کار است هرچند روستای بالای ۲۰ خانوار بدون راه نداریم، طول راه‌های تحت پوشش را هشت هزار و ۴۰۰ کیلومتر ذکر کرد و  گفت: هر ساله در قالب طرح‌های مختلف نوروزی، تابستانی و زمستانی، در طول شبانه‌روز  خدماتی به مسافران و افرادی که از این استان سفر می کنند، ارائه می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای یزد ادامه داد: به لحاظ موقعیت جغرافیایی، این استان در چهار راه اصلی در مرکز کشور قرار دارد و علاوه بر جابه جایی مسافر از مبدا استان به اقصی نقاط ، از نظر اهمیت ترانزیت کالا حایز اهمیت است.

وی ناوگان عمومی حمل مسافر استان را شامل ۳۲۸ دستگاه اتوبوس، ۱۹۲ دستگاه مینی بوس و ۱۲۵ دستگاه سواری کرایه‌ ذکر کرد که یک هزار و ۳۷۴ راننده دارای کارت هوشمند در این عرصه فعالیت دارد و از این اداره کل خدمات لازم را دریافت می‌کنند.

مجموع خودروهای شخصی شهروندان یزدی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، حدود ۴۰۰ هزار دسنگاه  و تعداد موتورسیکلت ها ۴۲۰ تا ۴۵۰ هزار دستگاه است 

علیخانی متوسط عمر ناوگان اتوبوس های بین شهری استان را ۱۲ سال، مینی‌بوس ۱۶ سال و سواری کرایه را ۱۱ سال ذکر کرد  و یادآور شد: ناوگان حمل مسافر در استان به دلیل شیوع کرونا و تاکید بر پرهیز از سفرهای غیرضروی تحت تاثیر قرار گرفت.

به گفته وی سال گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر از مبدا استان در قالب ۱۰۸ هزار سفر از طریق این ناوگان جابه جا شدند در حالی که این رقم در پنج ماهه امسال به ۱۸۶ هزار نفر سفر کاهش یافت و در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۶۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان یزد افزود: در حوزه جابه جایی مسافر به منظور تسهیل ارائه خدمات نیز اقداماتی صورت گرفت که فروش اینترنتی بلیت و نصب وب کیوسک‌ها در پایانه غدیر یزد برای جلوگیری از مراجعه حضوری به شرکت‌های حمل و نقل از آن جمله است.

وی با اشاره به طرح ملی ارتقای کیفی راه‌های کشور که از نیمه دوم سال گذشته آغاز شده است ،اظهار کرد: بر اساس آمارهای احصا شده در کشور، ۱۰ تا ۱۲ درصد جاده‌های کشور از خرابی با شدت بالایی برخوردار است، ۱۵ تا ۲۵ درصد دارای خرابی متوسط، ۲۵ تا ۷۰ درصد راه ها دارای خرابی کم و ۳۰ درصد بدون خرابی است.

جاده‌های یزد نقش مؤثری در برقراری ارتباط استان‌های جنوبی و شرقی ایران به مرکز کشور دارد و با توجه به موقعیت آن در مسیر کریدور شمال - جنوب و شرق و غرب و بالعکس، در برخی مواقع راه‌های آن برای انتقال کالاهای قاچاق و موادمخدر نیز مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد.

روزانه حدود ۴۰۰ هزار دستگاه انواع خودرو سبک و سنگین در جاده‌های یزد تردد می‌کند.
منبع: ایرنا