زمان : 26 Mordad 1399 - 20:59
شناسه : 158310
بازدید : 24092
بهمن مفید، بازیگر قدیمی سینما در سن 78 سالگی در تهران درگذشت -بیوگرافی و تصاویر در دومین سالگرد درگذشت عزت الله انتضام بهمن مفید، بازیگر قدیمی سینما در سن 78 سالگی در تهران درگذشت -بیوگرافی و تصاویر

یزدفردا»در دومین سالگرد درگذشت عزت الله انتضامی بهمن مفید، بازیگر قدیمی سینمای ایران بعدازظهر امروز _۲۶ مردادماه_ دارفانی را وداع گفت.

به گزارش یزدفردا :همن مفید بازیگر قدیمی سینمای ایران که در آثاری چون "قیصر" ساخته مسعود کیمیایی ایفا نقش کرده بود، بعدازظهر امروز یکشنبه _۲۶ مردادماه_ پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.

مفید متولد پنجم مرداد ۱۳۲۱ در یک خانواده کاملاً هنرمند بود و اصالت خانوادگی‌اش به روستای گرکان واقع در شهرستان اراک بازمی‌گشت. او بزرگ‌شده محله شهباز و هم‌محلی هنرمندانی چون مسعود کیمیایی و احمدرضا احمدی بوده است.

 

مفید پیش و پس از انقلاب در سینمای ایران حضور فعالی داشت و فعالیت سینمایی خود را در سال ۱۳۴۸ و با ایفای نقش کوتاهی در فیلم قیصر مسعود کیمیایی آغاز کرد. شروعی که به دلیل دیالوگ مشهور "قصش درازه، من بودم، حاجی نصرت، رضا پونصد، علی فرصت ...." باعث معروفیت و محبوبیت بالای این هنرمند شد.

آخرین فعالیت سینمایی بهمن مفید مربوط به فیلم سرود تولد ساخته سال ۱۳۸۳ می‌شد. مفید دوستی نزدیکی با هنرمندان بسیاری از جمله مرحوم جمشید مشایخی و مسعود کیمیایی داشت.

بهمن مفید، نوازنده، خواننده، گوینده عروسکی و بازیگر تلویزیون و سینما که در فیلم های مسعود کیمیایی و بهرام بیضایی نقش آفرینی کرده است در ۵ مرداد ۱۳۲۱ متولد شد.

دیالوگ قصش درازه، من بودم، حاجی نصرت، رضا پونصد، علی فرصت معروف‌ترین اثر بهمن مفید در فیلم قیصر است.

بیوگرافی بهمن مفید

بهمن مفید پنجم مرداد ۱۳۲۱ در یک خانواده کاملاً هنرمند در تهران به دنیا آمد، اصالت خانوادگی‌اش به روستای گرکان واقع در شهرستان اراک بازمی‌گردد و بزرگ‌شده محله شهباز و هم‌محلی هنرمندانی چون مسعود کیمیایی و احمدرضا احمدی بوده است.

 

پدرش غلامحسین خان از بازیگران قدیمی تئاتر و برادرش بیژن کارگردان و نمایش نویس تئاتر بود. وی همچنین دو برادر دیگر به نام‌های اردوان و هومن دارد که در زمینه بازیگری فعالیت می‌کنند. او از معدود بازیگران قدیمی است که پیش از انقلاب اسلامی موفق شد به دانشگاه رفته و کلاس‌های بازیگری را در رشته هنرهای دراماتیک پشت سر بگذارد.

بهمن بازیگری را بازیگری تئاتر را از کودکی و با بازی در نمایشنامه‌هایی که پدر و برادرش کارگردانی می‌کردند، آغاز کرد، بعدها تحصیلاتش را نیز در همین حیطه دنبال کرد و در رشته تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک فارغ‌التحصیل شد. وی در اوایل دهه ۴۰ آغاز کرد با درخشش در تئاتر موفق شد توجه بسیاری از فیلمسازان سینما را به خود جلب کند. بهمن مفید بیشتر فعالیت‌های هنری خود را در عرصه تئاتر با حضورش در نمایش‌های برادرش بیژن سپری کرده است. از کارهای ماندگارش در تئاتر، بازی در تئاترِ شهر قصه به کارگردانی بیژن مفید و نقش تمثیلی دهباشی در نمایش ضیافت کارِ بهرام بیضایی در آذر ماهِ ۱۳۴۶ در تالار ۲۵ شهریور تهران بوده‌است.

 

او فعالیت سینمایی خود را در سال ۱۳۴۸ و با ایفای نقش کوتاهی در فیلم قیصر مسعود کیمیایی آغاز کرد. این نقش گرچه کوتاه بود، اما با دیالوگ معروفش در این فیلم و این نقش، جاودانه شد. از نکات جالب اینکه این دیالوگ، بخشی از سناریوی فیلم نبود، و پس از اجرا و پیشنهادش توسط بهمن مفید به دلیل زیبا بودن و اثرگذاری، مورد پسند مسعود کیمیایی قرار گرفت و وارد سناریو شد. سپس او در حدود ۷۰ اثر سینمایی نقش‌آفرینی کرد.

 

بهمن مفید بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک به دو سال فعالیتش در تئاتر را ادامه داد. حتی در فیلم‌هایی نظیر «فریاد مجاهد»، «منافق»، و «قدیس» نیز نقش‌آفرینی کرد. سپس وی به آمریکا مهاجرت کرد. وی در سال ۱۳۷۸ برای عیادت مادر بیمارش به کشور ایران بازگشت و به دلایلی در ایران ماندگار شد.

 

او مدتی هم به شبکه ترکیه‌ای جم پیوست و آنجا مشغول به بازیگری شد. اما دیگر تاب غربت را نیاورده و خیلی زود بازگشت. بهزاد فراهانی دوست صمیمی و همواره یکی از حامیان او برای ادامه فعالیتش در عرصه هنر بوده و اقداماتی زیادی برای بازگشت بهمن‌خان مفید به سینما و تلویزیون انجام داده است.

 

سرنوشت بهمن مفید پس از انقلاب

خبرگزاری ایسنا در ۲۶ دی ۱۳۹۵ نوشت: «مفید سرگذشت جالبی داشته. او بعد از انقلاب، مانده بود ایران و چندتایی هم فیلم انقلابی بازی کرده بود. بعد خودش می‌گوید: گفتند ممنوع‌التصویرم. رفتم تئاتر بازی کردم. بعد یکی با کلت آمد گفت: تئاتر تعطیل. من هم رفتم آمریکا! با میان‌پرده‌خوانی زندگی می‌کردم که رئیس دولت اصلاحات گفت همه ایرانی‌ها می‌توانند تا دو هفته بعد برگردند ایران. من هم آمدم، پاسپورتم را ضبط کردند و نگذاشتند برگردم. بد هم نشد! ماندم پیش مادرم!»

البته چند سال بعد و همان دوران اصلاحات او در فیلم «سرود تولد» نقش کوتاهی داشت ولی باز اعتراض‌ها سبب شد ممنوع‌التصویر شود. جلوی تئاترهایش را هم در دولت بعدی گرفتند اما اجازه داشت اینجا زندگی کند. می‌رفت و می‌آمد تا نوبت به پیشنهاد جم رسید. چند کلیپ برای‌شان بازی کرد اما یک‌باره با یک اتفاق از آنها هم برید. برای بازی در یکی از این کلیپ‌ها، به او رقمی ناچیز، حتی کمتر از پول بلیتش داده بودند. ناراحت شد و برگشت و دیگر با این شبکه همکاری نکرد. البته سر و صدا هم نکرد. فقط دیگر با آنها همکاری نداشت. اتفاقی که بیش از هفت ماه قبل افتاد. او برگشت و در خانه‌اش در حوالی سیدخندان زندگی می‌کرد. گاهی در محافل هنری حاضر می‌شد و اصلاً انگار نه انگار که اتفاقی افتاده.

رفتن به جم هم احتمالاً برای گذران زندگی بوده.

 

همسر بهمن مفید

بهمن مفید سال‌ها پیش ازدواج کرده است و با همسرش زندگی می‌کند، از فرزندان و جزئیات زدگی آن‌ها اطلاعات زیادی در دسترس نیست.

 

فیلم‌های بهمن مفید

تلویزیون

فیلم به عنوان نوازنده

جوایز بهمن مفید

او در سال ۱۳۵۱ برندهٔ جایزهٔ بهترین بازیگر نقش دوم مرد برای بازی در فیلم داش آکل از چهارمین جشنواره فیلم سپاس شد.

 
 




سایت خبری یزد فردا