زمان : 20 Mordad 1398 - 17:07
شناسه : 152629
بازدید : 4290
ورود جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حوزه بیوتکنولوژی ستاری در نخستین مجمع پیشگامان اقتصاد دانش بنیان در حوزه سلامت مطرح کرد؛ ورود جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حوزه بیوتکنولوژی

یزدفردا:معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه، این معاونت از یک سال گذشته وارد حوزه بیوتکنولوژی شده است، از شرکت‌های فعال در حوزه سلامت درخواست کرد که به این حوزه وارد شوند تا مشمول حمایت‌های لازم نیز قرار گیرند.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، سورنا ستاری در سخنانی در نخستین مجمع پیشگامان اقتصاد دانش بنیان در حوزه سلامت که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت:  متاسفانه ساختار کشور ما یک ساختار وارداتی است و این فرهنگ را از زمانی که نفت وارد اقتصاد کشور شد، یاد گرفتیم که نفت را بفروشیم و جنس وارد کشور کنیم.

وی در ادامه وزارت بهداشت را پیشرو در امر داخلی‌سازی محصولات عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت تنها نهادی است که اقدام به تولید داخل در کشور کرد و ما آرزو داریم که این الگو وارد سایر حوزه‌ها مانند صنعت نفت نیز شود تا در آنجا هم یک نهادی مانند سازمان غذا و دارو ایجاد شود و در آن به توسعه فناوری بیاندیشند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به فرهنگ ضعیف خرید محصولات دانش بنیان داخلی در کشور، تصریح کرد: تا سال گذشته همه، مشکلات موجود در گمرک را ناشی از نبودن دستگاه «ایکس ری» می‌دانستند اما از یک سال و نیم گذشته که شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی اقدام به تولید این دستگاه کرده‌اند، حتی یک دستگاه داخلی خریداری نشده است.

ستاری با بیان اینکه مشابه این اقدام را در حوزه پزشکی و ساخت دارو نیز می‌بینیم اظهار کرد: داروی فاکتور هشت از سوی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تولید شده است، ولی شرکت خارجی اقدام به دامپینگ و کاهش قیمت‌ کرده است، به‌گونه‌ای که قیمت فاکتور هشت که در کشور ترکیه ۲۰۰ یورو است را به ۲۰ یورو کاهش داده است؛ این اقدام در راستای نابودی شرکت‌های داخلی است.

وی تاکید کرد: این دارو در حال حاضر در انبار این شرکت داخلی انباشته شده است، این در حالی است که فاکتور هشت، محصولی نیست که بتوان در درازمدت آن را نگهداری کرد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه با وجود تمامی قوانین، ضوابط و شبکه‌های موجود در کشور هنوز هم قوانین از تولید داخل چندان حمایت نمی‌کند، اظهار امیدواری کرد: نیاز داریم در این راستا ساختارهای فکری تقویت شود. گرچه در همین شرایط هم اتفاقات بزرگی در کشور اتفاق افتاده که نتیجه آن قابل مشاهده است.

ستاری ادامه داد: اگر همه در کنار هم باشیم، با همین همدلی‌ها می‌توانیم جبهه‌ای تشکیل دهیم تا بتوانیم با وارداتچی‌ها مبارزه کنیم. مقابله با واردات امری نیست که به تنهایی از طریق یک نهاد دولتی از پس آن بربیاییم، بلکه به یک همگرایی جدی، فرهنگ سازی و عزم ملی نیازمند است. حمایت از تولید داخل باید از بطن جامعه ظهور کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه ما از یک سال گذشته وارد حوزه بیوتکنولوژی شده‌ایم، گفت: معاونت علمی و فناوری یک برنامه جدی در حوزه غذا دارد هرچند که متاسفانه در حوزه غذا برخلاف آنچه که به نظر می‌آید وابستگی‌های خیلی شدیدی داریم. غذای دام و طیور و آبزیان، واکسن‌ها و داروهای آن، اغلب وارداتی است و هنگامی که در این حوزه مشکل دلار و واردات پیش می‌آید می‌بینیم که دچار چالش می‌شویم.

وی تاکید کرد: وقتی ما به غذا دسترسی نداریم مهم نیست چه سلاحی تولید می‌کنیم. بنابراین، ورود به حوزه‌های دانشی غذا، بسیار اساسی و حائز اهمیت است. از اینرو، از کسانی که برای خودکفایی در حوزه غذا، علاقه‌مندند به این حوزه بکر ورود پیدا کنند تقاضا می‌کنم به معاونت علمی و فناوری مراجعه کنند، چرا که در این راستا برنامه جدی برای حمایت داریم.