عليرغم اينكه سيد محمد خاتمي به عنوان كانديداي احتمالي اصلاحطلبان در انتخابات آينده، گفته است كه "يا من ميآيم يا ميرحسين"، اما محمدعلي ابطحي نيز به تبع برخي اصلاحطلبان ديگر، انتقاداتي را در مورد ميرحسين موسوي مطرح كرده است.
محمدعلي ابطحي با اشاره به مصاحبه منتشر شده از سوي ميرحسين موسوي، اظهار داشت: نقل تاريخ به تنهايي نميتواند بين نسلي كه مهندس موسوي را نميشناسد و ديدگاههاي فعلي وي ارتباطي برقرار كند؛ مهندس موسوي براي نسل فعلي هندوانه سربسته است.
به گزارش فارس، محمدعلي ابطحي رئيسدفتر خاتمي در دولت گذشته، در جديدترين مطلب سايت شخصي خود يادداشتي با عنوان " اولين گفتگوي مهندس موسوي و ابهاماتي كه بايد روشن شود" نوشت.
عليرغم اينكه سيد محمد خاتمي به عنوان كانديداي احتمالي اصلاحطلبان در انتخابات آينده، گفته است كه "يا من ميآيم يا ميرحسين"، اما محمدعلي ابطحي نيز به تبع برخي اصلاحطلبان ديگر، انتقاداتي را در مورد ميرحسين موسوي مطرح كرده است.
ابطحي با اشاره به مصاحبه اخير منتشر شده از سوي ميرحسين موسوي، اين مصاحبه را با هدف زمينهسازي براي فعال شدن در عرصه سياسي كشور دانست و اظهار داشت: اين مصاحبه واقعا داراي نكات مهم و برجستهاي از تاريخ جنگ و مديريت بحران است.
وي افزود: اين مصاحبه البته بيشتر نگاه تاريخي به مديريت ايام جنگ دارد كه از يكسو حكايت از تلاش موفق مديران و شخص مهندس موسوي براي مهار امور كشور در دوران جنگ ميكند و از سوي ديگر بازتاب حمايت همهجانبه مردم از نظام است كه پشتوانه اصلي مديران بودند.
اين فعال اصلاحطلب ادامه داد: روشن شدن زواياي تاريخ دفاع مقدس و تلاش مردم و مسئولان براي حفاظت از آب و خاك و آرمانهاي انقلاب در اين مصاحبه به خوبي تبيين شده است؛ اما در شرايط فعلي طبيعي است نقل تاريخ به تنهايي نميتواند بين نسلي كه مهندس موسوي را نميشناسد و ديدگاههاي فعلي وي ارتباطي برقرار كند.
ابطحي تصريح كرد: مهندس موسوي براي نسل فعلي هندوانه سربستهاي است كه تعريفش را از پدران خود بارها شنيدهاند و تقريبا همه هم از آن دوران و مديريت آن دوراني مهندس موسوي تمجيد ميكنند.
وي با بيان اينكه مصاحبه اخير ميرحسين موسوي اطلاعات بيشتري به نسل فعلي نميدهد، اظهار داشت: حتي اين گفتگو ميتواند غيرمستقيم اين نگراني را براي نسل فعلي ايجاد كند كه مهندس اگر رئيسجمهور شود، باز هم ميخواهد با معيارهاي دوران جنگ و بحران، كشور را اداره كند.
ابطحي افزود: پيشنهاد ميكنم كه مشاوران ايشان در مصاحبههاي بعدي نظرات شفاف ايشان را در مورد سياستهاي اقتصادي و نوع تفاوت آن با سياستهاي اقتصادي دوران جنگ، سياست خارجي و نوع ارتباط به جهان، مسالهي آزاديهاي فردي، استقرار و نهادينه كردن دموكراسي، نوع تعامل با بخشهاي ديگر قدرت و قوا بهخصوص اينكه مهندس موسوي هميشه مورد تاييد مطلق امام بوده است و چالش با ساير قوا را تجربه نكرده است، چالش بزرگ هستهاي و نگاه ايشان به مساله ارتباطات و پيامدهاي داخلي آن براي نسل جوان كشورمان، حقوق بشر، نقد سياستهاي آقاي احمدينژاد كه نگراني از آن عامل حضور دوباره مهندس در صحنه سياسي شده است، تحقق جامعه مدني و پديده غيرقابل انكار اصلاحات و اصلاحطلبي را جويا شوند.
وي خاطرنشان كرد: بيشك مهندس موسوي مثل هميشه يكي از بهترين و موفقترين چهرههايي است كه در همهي انتخابات گذشته، مورد دعوت و حمايت اصلاحطلبان بوده است. ولي اينبار كه فعال شدن ايشان جدي شده، بعد از دوران طولاني سكوت و تغيير سريع نسلها به دليل ارتباطات گسترده مجازي، براي هر نوع فعاليت سياسي به معرفي بيشتر و سخنان شفافتر نياز هست.