به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی یزد، در ابتدای این نشست محسن رفیعی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان یزد با تشکر از همکاری کانونهای مساجد برای اجرای برنامه «کاروان دانایی» گفت: هدف اصلی این برنامه آشنایی مردم مناطق مختلف شهر و استان با امکانات و فعالیتهای کتابخانه های عمومی است.
وی با بیان اینکه اعضای کانونهای مساجد میتواند با عضویت در کتابخانه، پیوند بین مسجد و کتابخانه را تعمیق بخشند، گفت: امیدواریم همه اعضای کانونهای مساجد و مردم منطقه حسنآباد با عضویت در کتابخانههای عمومی، رونق بیشتری به امر کتاب و کتابخوانی در این منطقه بدهند.
حجتالاسلام مصطفی گرجی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان یزد با اشاره به اهمیت کتاب، مطالعه و علمآموزی در دین مبین اسلام گفت: پیامبر(ص) روزی به مسجد وارد شدند و دو گروه را مشاهده کردند؛ یک گروه در حال عبادت و گروهی دیگر مشغول مطالعه و مباحثه بودند و پیامبر به حلقه گروه دوم درآمدند که این امر، بیانگر اهمیت کتاب و مطالعه نزد اولیای دین است.
وی با ابراز خرسندی از پیوند کانونهای مساجد و کتابخانههای عمومی، تصریح کرد: هدف ما از این برنامه این است که هر فرد مسجدی علاوه بر فعالیتهای معنوی و قرآنی که در پایگاه اسلام انجام میدهد، بتواند با مطالعه و ارتباط با کتابخانه، به علم خود نیز اضافه کند تا با سلاح ایمان و آگاهی بتواند در مقابل هجمههای فرهنگی دشمن ایستادگی کند.
حجتالاسلام مظفر سالاری، از نویسندگان مطرح کشور و استان نیز که در این نشست حضور داشت با معرفی چند کتاب به بیان گوشهای از زندگی پربار و آثار ارزشمند علامه محمدتقی جعفری پرداخت.
وی با ذکر سخنی از امام خمینی(ره) درباره علامه جعفری مبنی بر اینکه ایشان ابن سینای عصر حاضر است، گفت: همین سخن کافی است تا مرتبه بالای علمی و معنوی علامه را دریابیم و این امر بدون ایمان و آگاهی که در سایه تلاش و کوشش و مداومت در مطالعه و علمآموزی بوده، به دست نیامده است.
اصغر بمانی، از فرهنگیان و هنرمندان پیشکسوت یزدی دیگر سخنران این نشست بود.
وی با ذکر خاطراتی از دوران کودکی و تحصیل خود بیان داشت: اگر با مطالعه و کتاب انس پیدا کردید، دیگر هیچ لذتی را بالاتر از آن نخواهید یافت.
وی اهتمام در خواندن و نوشتن را از مهمترین عوامل موفقیت یک انسان عنوان کرد که ثمره آن آگاهی و علم است و راه رستگاری نیر در همین است.
این فرهنگی پیشکسوت به نوجوانان حاضر توصیه کرد خاطرات روزانه خود را با زبانی ساده ثبت کنند و مطالعه چند صفحه کتاب را نیز در برنامه روزانه خود بگنجانند.
بمانی استفاده از فضای مجازی را نیز در جای خود مفید دانست، ولی تأکید کرد: آن احساس و درک عمیقی که مطالعه کتاب به ما میدهد، هیچگاه در ارتباط با فضای مجازی و شبکههای اجتماعی حاصل نمیشود.
در ادامه هفتمین نشست کاروان دانایی، اعضای کانون مساجد منطقه حسن آباد از بخشهای مختلف کتابخانه دیدن کرده و از نزدیک با خدمات و فعالیتهای آن آشنا شدند.
گفتنی است، طرح «کاروان دانایی» به پیشنهاد دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان و همکاری اداره کتابخانههای عمومی شهرستان یزد و به منظور آشنایی بیشتر شهروندان با مراکز فرهنگی، از ابتدای سال جاری اجرایی شد و 6 نشست پیشین آن در کتابخانههای «دکتر جوادی»، «قرآن و عترت»، «غدیر»، «رئیس فرهمند»، «دهقان دهنوی» و«حضرت زهرا(س)» یزد برگزار شده است.