زمان : 12 Azar 1397 - 19:09
شناسه : 147813
بازدید : 11457
 توافق چین و آمریکا چه تاثیری بر نرخ دلار و طلا دارد؟ توافق چین و آمریکا چه تاثیری بر نرخ دلار و طلا دارد؟
مدتی است که دیگر خبری از ازدحام فروشندگان و خریداران ارز در خیابان فردوسی تهران نیست و بازار از تب و تاب هیجانات گذشته افتاده است. حالا همه منتظرند تا دلار به زیر 10 هزار تومان بازگردد تا به نرخی که در سامانه نیما با حدود 7 تا 8 هزار تومان قیمت می‌خورد، نزدیک شود.
 
به اعتقاد کارشناسان در هفته‌های اخیر سیاست جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز درکنار فروکش کردن هیجانات میان مردم، ادامه دار شدن روند نزولی نرخ ارز را رقم زده است. البته ابلاغ بخشنامه جدید بانک مرکزی که طبق آن صرافی‌ها را تا سقف یک میلیون یورو مجاز به خرید ارز حاصل از صادرات به نرخ بازار کرده است هم خوشبینی در بازار را تقویت کرده است.
طی هفته‌های اخیر قیمت‌ها در تابلو صرافی‌ها هر روز تغییر می‌کند. درحالی که در ماه‌های ابتدایی سال تغییرروزانه قیمت ارز صعودی بود، اما چند هفته‌ای است که این روند معکوس شده و قیمت‌ها رو به کاهش گذاشته است. زمانی نرخ دلار امریکا در اوج التهابات ارزی از 19 هزار تومان هم عبورکرده بود، ولی درادامه روند نزولی قیمت‌ها دیروز و در نخستین روز هفته جاری دلار وارد کانال 10 هزار تومان و در آستانه تک رقمی شدن قرار گرفت.
 
طی روزهای اخیر درکنار مسئولان دولتی، بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار هم از ادامه دار بودن کاهش نرخ ارز در روزهای آینده خبر داده‌اند. دراین باره احمد امیرآبادی عضو هیأت‌ رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه غیرعلنی نمایندگان مجلس با مسئولان اقتصادی دولت گفت: در این جلسه از سوی مسئولان اقتصادی دولت خبرهای خوشی در ارتباط با کاهش قیمت ارز و افزایش ارزش پول ملی شنیده شد. این موضوع از سوی محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم تأیید شد و در این باره گفت: با وجود اینکه نرخ دلار نسبت به روزهای قبل کاهش یافته، اما همچنان قیمت فعلی ارز واقعی نیست و بر این اساس روند کاهش نرخ باید ادامه یابد. به گفته وی این انتظار وجود دارد با کاهش نرخ ارز، قیمت کالاهایی که بواسطه افزایش نرخ ارز گران شده است کاهش یابد هر چند بازار در برابر این موضوع مقاومت می‌کند.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: اگر روند کاهش قیمت دلار تا دو ماه آینده ادامه یابد و ثبات در بازار ارز ایجاد شود مقاومت قیمت کالاها در بازار از بین می‌رود، بنابراین باید وزارت صنعت، سازمان‌های حمایت از مصرف کنندگان، تعزیرات حکومتی و دستگاهی ذیربط با نظارت مؤثر زمینه کاهش قیمت کالاها را فراهم کنند و اگر این گونه نشود مجلس به این بحث رسیدگی می‌کند.
 
پیش‌بینی رئیس اتحادیه طلا از آینده قیمت‌ها
 
رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به ادامه روند کاهشی قیمت طلا و سکه در بازار دیروز، اعلام کرد که قیمت طلا و سکه روند کاهشی خود را تا واقعی شدن نرخ این محصول ادامه خواهد داد. ابراهیم محمدولی به ایسنا گفت: همچنان این روند نزولی در بازار طلا و جواهر ادامه خواهد داشت، چرا که مردم و بازار انتظار کاهش این قیمت‌ها را دارند. به‌گفته وی، دیروز قیمت هر قطعه سکه طرح جدید تمام بهار آزادی سه میلیون و ۷۲۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. همچنین نیم سکه یک میلیون و ۸۹۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۹۰ هزار تومان و سکه گرمی ۶۴۵ هزار تومان معامله ‌شد. هر مثقال طلای ۱۷ عیار یک میلیون و ۴۵۷ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار، ۳۳۶ هزار و ۳۰۰ تومان فروخته ‌شد و قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی نیز ۱۲۲۳ دلار اعلام شد.
 
رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران ادامه داد: قیمت انواع سکه و طلا در بازار دیروز نسبت به روزهای ابتدایی هفته گذشته روند کاهشی دارد، اما نسبت به چهارشنبه عصر و پنجشنبه بدون تغییر مانده و نوسان جزئی را تجربه کرده است، اما وضعیت بازار نشان می‌دهد که کاهش قیمت‌ها تا رسیدن قیمت طلا، سکه و حتی ارز به نرخ واقعی خود، ادامه دارد. محمدولی درباره علت کاهش قیمت طلا در بازار این روزها بیان کرد: در این هفته، قیمت‌ها نزولی بوده است و امیدواریم در آینده هم این اتفاقات بیفتد که بازار به آرامش برسد، اما یکی از دلایل آن، کاهش قیمت ارز است چون طلا و ارز مکمل یکدیگرند. دلیل دیگر این است که افراد خانه‌دار و خارج از صنعت طلا و جواهر که در ماه‌های گذشته به‌دلیل التهابات ایجادشده به خرید طلا هجوم آوردند، ‌کم‌کم طلاهایشان را به بازار آورده و می‌فروشند که متضرر نشوند.
 
دست صرافی‌های مجاز باز شد
 
روزگذشته بانک مرکزی به منظور تسهیل بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور، «دستورالعمل خرید و فروش ارز در شبکه صرافی‌های مجاز» را به تمام شرکت‌های صرافی دارای مجوز معتبر از بانک مرکزی ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل، صرافی‌های مجاز معتبر می‌توانند ارز حاصل از صادرات را تا سقف یک میلیون یورو یا معادل آن به سایر ارزها با ثبت در «سامانه نظارت ارز (سنا)» به‌صورت اسکناس یا حواله به نرخ بازار خریداری کنند. نرخ فروش ارز صرافی‌های مجاز معتبر متناسب با شرایط بازار به نرخ بازار و همچنین کارمزد فروش متناسب با شرایط بازار و برای اسکناس دلار حداکثر 1000 ریال و برای حواله‌های ارزی حداکثر یک درصد خواهد بود. صرافی‌های مجاز معتبر موظفند ارزهای خریداری شده را که در بالا به آن اشاره شد،  به دو روش‌ به فروش برسانند که این روش‌ها شامل الف) فروش ارز بابت مصارف ارزی خدماتی بابت مصارف 23گانه و همچنین تا سقف 2 هزاریورو.  ب) فروش ارز بابت واردات کالا و خدمات بر اساس ثبت سفارش کالا‏ یا خدمت تأیید شده توسط بانک‌های عامل به‌صورت اسکناس یا حواله‌های ارزی در چارچوب قوانین و مقررات ارزی با ثبت در «سامانه نظارت ارز (سنا)» می‌شود. برپایه این بخشنامه خرید و فروش ارز بین صرافی‌های مجاز معتبر به‌صورت اسکناس یا حواله با ثبت در «سامانه نظارت ارز (سنا)» امکان‌پذیر است. همچنین خرید و فروش حواله‌های ارزی توسط آن صرافی بر مبنای نرخ بازار (بجز درآمدهای ارزی حاصل از صادرات کالا و خدمات) با ثبت در «سامانه نظارت ارز (سنا)» مقدور است. در پایان یادآور می‌شود، تمام هزینه‌های نقل و انتقالات و تبدیلات ارزی برعهده مشتری است.
 
هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۳ درصد افزایش پیدا کرد و به ۱۲۲۵.۶۷ دلار رسید.
 
در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در فوریه با ۰.۴ درصد افزایش، در ۱۲۳۰.۴ دلار ایستاد.
 
چین و آمریکا در جریان دیدار سران گروه ۲۰ در آرژانتین توافق کردند به مدت ۹۰ روز روی واردات کالاهای یکدیگر تعرفه بیشتری وضع نکنند و برای حل اختلافات فعلی خود مذاکره کنند. این در حالی است که به دنبال آتش‌بس تجاری که ریسک پذیری سرمایه‌گذاران را بهبود بخشیده، باعث افت قیمت دلار شد. 
 
به گفته استفن اینس، مدیر معاملات منطقه آسیا اقیانوسیه شرکت OANDA، به نظر می‌رسد افت دلار عامل مثبتی برای رشد قیمت طلا بوده است با این حال بهبود ریسک‌پذیری، مانع رشد بیشتر قیمت این فلز ارزشمند خواهد شد.
 
شاخص دلار در برابر سبدی از شش ارز بزرگ در معاملات روز دوشنبه حدود ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرد.
 
ارز آمریکا امسال به دلیل جنگ تجاری آمریکا و چین و افزایش نرخ‌های بهره آمریکا، به دارایی مورد علاقه سرمایه‌گذاران تبدیل شده است. با این حال ضعیف شدن ارزش دلار، طلا را که به این ارز قیمت‌گذاری می‌شود برای خریداران غیرآمریکایی ارزان‌تر می‌کند.
 
با این حال تحلیلگران گوشزد کردند که رشد قیمت طلا به دلیل افزایش علاقه به دارایی‌های پرریسک، محدود شده است.
 
بورسهای آسیایی در معاملات روز دوشنبه روند صعودی در پیش گرفتند و شاخص MSCI بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، ۱.۸ درصد رشد کرد.
 
دلار هفته گذشته پس از این که جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا گفت: نرخ‌های بهره پایین محدوده خنثی هستند و انتظارات را برای پایان یافتن سیکل افزایش نرخ‌های بهره برانگیخت، تحت فشارهای کاهشی قرار گرفت. بانک مرکزی آمریکا امسال نرخ‌های بهره را سه دور افزایش داده است.
 
چشم انداز افزایش بیشتر نرخ‌های بهره آمریکا برای طلا که به دلار قیمت گذاری می‌شود، منفی است زیرا هزینه نگهداری این فلز بالا می‌رود و جذابیت سرمایه‌گذاری کمتری پیدا می‌کند.
 
بر اساس گزارش رویترز، جان شارما، اقتصاددان بانک ملی استرالیا پیش‌بینی کرد اگر بانک مرکزی آمریکا نگران رشد اقتصادی شود و این موضوع را روشن کند بازار ممکن است شاهد افزایش بیشتر قیمت طلا باشد.
 
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۱.۱ درصد افزایش، به ۱۴.۳۲ دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۱.۸ درصد افزایش، در ۸۱۱.۹۰ دلار معامله شد. هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری حدود یک درصد افزایش پیدا کرد و به ۱۱۸۷.۹۰ دلار رسید. این فلز روز جمعه برای نخستین بار از مرز ۱۲۰۰ دلار عبور کرده بود.