سید مهدی طلائی مقدم معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس در نشست جمع بندی سفر سه روزه وزیر جهاد کشاورزی به خراسان جنوبی خواستار شد :
تأمین علوفه مدت دار عشایر منطقه/ احداث انبار استراتژیک نهاده های کشاورزی و دامی در طبس/ صدور مجوز مرکز تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در شهرستان/تداوم اجرای طرح تجهیز و نوسازی و شبکه فرعی آبیاری اراضی/ادامه و گسترش طرح اصلاح نژاد دام در شهرستان/حمایت از سرمایه گذار پرورش شتر در شهرستان/ مرمت قنات نهرین به عنوان حیات شهر طبس
به گزارش خبرنگار یزد فردا درطبس؛ سید مهدی طلائی مقدم روز یکشنبه 20 آبان 97 در نشست جمع بندی سفر سه روزه وزیر جهاد کشاورزی به خراسان جنوبی در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان طبس ضمن عرض خیر مقدم به وزیر جهاد کشاورزی و معاونین ایشان گفت : بخش اعظمی از عشایر استان در شهرستان طبس حضور دارند که در تأمین امنیت منطقه نقش بسزایی را ایفا کرده اند. وی با اشاره به عدم ابلاغ چارت تشکیلاتی اداره عشایر شهرستان و لزوم ابلاغ این مهم گفت : تأمین علوفه مدت دار یکی از نیازهای عشایر منطقه است که خواستار تامین آن هستیم.
وی با توجه به مصوبه ستاد تنظیم بازار استان خواستار احداث انبار استراتژیک نهاده های کشاورزی و دامی در طبس شد و گفت: با توجه به مرکزیت طبس در پنج راه مواصلاتی مرکز کشور، آماده بودن زیرساخت ها و وجود فرودگاه و راه آهن در این شهرستان می طلبد در این قضیه ورود کنیم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان با اشاره به پهنه های آب شور در بخش مرکزی و دشت حلوان گفت : با توجه به وجود سرمایه گذار و پتانسیل های منطقه خواستار صدور مجوز مرکز تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در شهرستان هستیم.
سید مهدی طلائی مقدم اجرای طرح تجهیز و نوسازی و شبکه فرعی آبیاری اراضی زیر سد کریت و نهرین را یکی از طرح های موفق در اقتصاد و معیشت کشاورز دانست و اظهار کرد: این طرح در زیر دست سدهای نهرین و کریت انجام شده و سر دره بید هم ظرفیت خوبی برای اجرای این طرح وجود دارد و قطعاً تداوم این کار می تواند امید و نشاط را به جامعه کشاورز برگرداند.
وی با اشاره به سند توسعه چشم اندار شهرستان و لزوم اصلاح نژاد دام در شهرستان گفت : در بحث اصلاح نژاد دام اجماع خوبی در شهرستان شکل گرفت و امیدواریم با کمک وزارت جهاد کشاورزی این مهم ادامه پیدا کند.
سید مهدی طلائی مقدم با اشاره به ظرفیت ها و سابقه شهرستان طبس در بحث پرورش شتر بیان کرد: طی یکی دو دهه گذشته ۹ هزار نفر شتر در شهرستان داشتیم که خشکسالی ها و عدم اقتصادی کردن پرورش شتر، جمعیت آن را کاهش داده است.
در حال حاضر افراد با تجربه ای در شهرستان داریم که آمادگی سرمایه گذاری در بحث پرورش شتر و اقتصادی کردن آن را دارند، که این مهم می طلبد حمایت های لازم صورت گیرد.
وی در پایان با اشاره به وجود قنات نهرین و تأثیر آن بر حیات و سرسبزی شهر طبس گفت : جریان آب نهرین شهر طبس قدمت بسیار طولانی داشته و از زمان های قدیم برای آبیاری باغ ها، کاشت درختان شهر طبس و مزراع کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته است ، ولی متأسفانه در سالیان اخیر خشکسالی های متعدد و پی در پی تأثیر زیادی در کاهش حجم آب و دبی قنات داشته است؛ با توجه به این که حیات قنات نهرین، در سرسبزی ، طراوت و روح شهر طبس تأثیر شگرفی داشته و از طرفی وجود و حیات این قنات با شناسنامه شهر طبس آمیخته شده است، ضروری است با لایروبی و مرمت قنات مذکور برای حفظ این میراث ارزشمند اقدام گردد.