به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، در این نشست که دیروز بیست و سوم مهرماه در محل باغ دولت آباد برگزار شد، راهکارهای مناسب جهت ساماندهی این باغ به منظور بهبود فعالیتهای گردشگری و افزایش مدت حضور گردشگر در آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این نشست "سید مصطفی فاطمی" مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به اهمیت باغ جهانی دولت آباد در مجموعه بناهای تاریخی و اماکن گردشگری استان گفت: مسیرگردشگری در این باغ باید به گونه ای برنامه ریزی شود که گردشگر بهره بیشتری را از فضای آن ببرد و این باغ هرچه بهتر به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود.
حجت الاسلام معزالدینی متولی موقوفات باغ جهانی دولت آباد نیز در این نشست به اهمیت صنعت گردشگری و توسعه ی آن اشاره کرد و در ادامه نکاتی را درباره ضرورت مرمت و احیاء باغ مطرح نمود و افزود: لازم است در سه حوزه مرمت بنا، فضای سبز و نورپردازی باغ دولت آباد فعالیت های قابل توجه ای صورت پذیرد.
لازم به ذکر است: نظر سنجی از گردشگران، ایجاد دفتر اطلاع رسانی در باغ و استقرار راهنمای گردشگری، تبلیغات در خصوص مرمت بنا، طراحی فضای داخلی باغ، مبلمان باغ، رسیدگی به امور گردشگری و فراهم کردن امکانات بهتر آنگونه که در شأن یک باغ جهانی باشد، از جمله مباحثی بود که در این نشست مطرح شد.
گفتنی است: باغ دولت آباد از زیباترین نمونههای باغسازی ایرانی به شمار می آید که در اواخر دوره افشاریه به دستور محمدتقی خان بافقی، حکمران و والی یزد ساخته شد. باغ از قناتی به همین نام که در سال 1161 هـ. ق به دستور محمدتقی خان به طول 60 کیلومتر ساخته شده آبیاری میشده که جریان آب در باغ اساس استخوانبندی و طراحی آنرا تشکیل میدهد. طرح باغ دولت آباد یکی از اصیلترین و بدیعترین طرحهای باغ رسمی ایرانی است. اصلیترین عمارت باغ اندرونی "عمارت هشتی" یا "عمارت هشت" نام دارد که در انتهای محور اصلی باغ و متصل به دیوار جنوبی است. این عمارت کوشک اصلی باغ دولتآباد محسوب میشود و به سبب وجود بادگیر مرتفع آن (30متر و 80 سانتیمتر) شهرت خاصی دارد.