مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور، اعلام کرد: یک فروند هواپیمای مسافربری که از تهران به مقصد یاسوج در حال پرواز بود 20 دقیقه پس از پرواز از رادار محو شده و در محدوده سمیرم اصفهان سقوط کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک فروند بالگرد اورژانس به منطقه اعزام شده است، گفت: با توجه به کوهستانی بودن منطقه امکان اعزام آمبولانس وجود ندارد و اخبار تکمیلی در این خصوص اعلام میشود.
بنابراین گزارش، دست کم ۶۵ مسافر در پرواز بوده است.
همچنین جمعیت هلال احمر کشور اعلام کرد که پایگاه های امدادی استان اصفهان در آماده باش هستند و نیروهای امدادی 3 پایگاه به محل حادثه در سمیرم اعزام شدند. همچنین علاوه بر اعزام یک فروند هلیکوپتر امدادی از استان فارس، تیمهای واکنش سریع هلال احمر استانهای اصفهان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد نیز به محل سقوط هواپیمای تهران - یاسوج اعزام شدند.
تیم واکنش سریع سازمان اورژانس کشور نیز با چند بالگرد خود جهت امدادرسانی و ارزیابی در آسمان اصفهان به پرواز درآمدند.
رئیس فوریت های پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد نیز اعلام کرد: به دلیل مه آلود بودن هوا اورژانس هوایی استان قادر به فرود نشد و هم اکنون با خودرو درحال اعزام به محل هستند.
تشکیل جلسه اضطراری مدیریت بحران در فرودگاه یاسوج
سیدعلی وفایی مقدم، مدیرکل بحران استان کهگیلویه و بویر احمد از تشکیل جلسه اضطراری مدیریت بحران در فرودگاه یاسوج خبر داد و گفت: جلسه از یک ساعت قبل آغاز شده و ما خبر قطعی در مورد تعداد کشته شدگان این حادثه نداریم. اما چندین تیم امدادی زمینی و هوایی به محل اعزام شده است و ما در فرودگاه یاسوج هم در حالت آماده باش هستیم.
هواپیمای حادثه دیده از نوع ATR استعلاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز اظهار کرد: هواپیمای ATR شرکت هواپیمایی آسمان با 60 مسافر و شش خدمه صبح امروز از رادار خارج شده و مشاهدات مردمی نشان دهنده وقوع سانحه هوایی است.
در پی این حادثه شرکت فرودگاهها اعلام کرده که اطلاعرسانی در این رابطه را سازمان هواپیمایی انجام خواهد داد و مسئولان این سازمان تاکنون هیچ توضیحی در رابطه با این مساله ارائه نکردهاند. اما پیگیری ایسنا از شرکت هواپیمایی آسمان نیز نشان میدهد که با توجه به برگزاری یک جلسه فوری در این شرکت هیچ یک از مقامات آن در حال حاضر پاسخگو نیستند.
سخنگوی سازمان هواپیمایی: جزئیاتی از محل سقوط نداریم
جعفرزاده سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری دقایقی قبل در گفت وگو با شبکه خبر اعلام کرد: پرواز تهران ـ یاسوج هواپیمایی آسمان ۸:۵۴ از مهرآباد به سمت یاسوج پرواز کرد که دقایقی بعد از آن مرکز منترل فضای کشور اعلام کرد آن را در صفحه رادار ندارد.
وی افزود: در حال حاضر جزئیات دیگری در دست نیست و پس از دریافت اطلاعات تکمیلی، اطلاع رسانی خواهد شد. مدیر هماهنگی و کنترل عملیات هلال احمر گفت: هنوز لاشه هواپیما از سوی مردم یا نیروهای امدادی رویت نشده است.
رئیس فوریتهای پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد گفت: هواپیمای مسافربری تهران _یاسوج در کوه های پادنا سقوط کرد. به دلیل مه آلود بودن هوا اورژانس هوایی استان قادر به فرود نشد و هم اکنون با خودرو درحال اعزام به محل هستند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور نیز اعلام کرد: تیم واکنش سریع سازمان اورژانس کشور با یک فروند بالگرد خود جهت امدادرسانی و ارزیابی در آسمان اصفهان به پرواز درآمدند. با توجه به کوهستانی بودن منطقه امکان اعزام آمبولانس وجود ندارد و اخبار تکمیلی در این خصوص اعلام میشود.
دلیل سقوط هواپیما مشخص نیست
مدیر روابط عمومی ادارهکل فرودگاههای استان اصفهان گفت: هیچ اطلاعی از دلیل سقوط این هواپیما در دست نیست.
رضا معمار در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص سقوط هواپیمای تهران یاسوج گفت: هنوز هیچ اطلاعی از دلیل سقوط این هواپیما در دست نیست.
وی با بیان این که محل دقیق سقوط این هواپیما مشخص نشده است، گفت: این هواپیما در محدوده سمیرم سقوط کرده است.
مدیر روابط عمومی ادارهکل فرودگاههای استان اصفهان با بیان اینکه همچنان آمار دقیقی از تعداد افرادی که در این هواپیما حضور داشتند نیز وجود ندارد، تصریح کرد: با استناد به اخبار خبرگزاری ها 60 نفر در این هواپیما بودند. اما همچنان آمار دقیقی از این پرواز در دست نداریم.
ماجرای سانحه ۲۳ روز قبل هواپیمای سقوط کرده چیست؟!
هواپیمای ATR سقوط کرده شرکت آسمان اوایل ماه جاری نیز به دلیل نقص فنی یکی از پروازهای خود را نیمه تمام گذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری یزد فردا به نقل از ایسنا، این هواپیما در حالی صبح امروز بر اثر برخورد با رشته کوه دنا برخورد کرد که روز پنجم بهمنماه امسال نیز با مشکلی فنی مواجه شده بود.
خبر ایسنا در روز ۵ بهمنماه امسال نشان میدهد که پرواز شماره ۳۷۰۴ شرکت هواپیمایی آسمان که با همین مدل از هواپیما انجام میشده پس از بلند شدن از فرودگاه مهرآباد در میانه راه با نقص فنی مواجه میشود و بار دیگر به تهران باز میگردد.
این هواپیما پس از برطرف شدن نقص فنی بار دیگر پرواز میکند و به عملیات خود ادامه میدهد تا اینکه صبح امروز بر اثر برخورد با کوه دنا سقوط کرده و ۶۶ سرنشین خود را به کام مرگ فرو برد.
شرایط جوی برای پرواز بالگردهای هلال احمر به محل سقوط هواپیما مناسب نیست
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: شرایط جوی برای پرواز بالگردهای هلال احمر به محل سقوط هواپیما مناسب نیست.
مرتضی سلیمی در گفت و گو با ایسنا در مورد جزئیات حادثه سقوط هواپیما اظهار کرد: این هواپیما که از مبدا تهران به مقصد یاسوج در حال حرکت بود در زمان احتمالی ساعت 10 صبح سقوط کرد. محل دقیق وقوع حادثه در روستای بیده سمیرم بود.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه 15 تیم واکنش سریع از استانهای اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد به محل اعزام شدهاند و تیمهای جست و جو و نجات استان چهار محال و بختیاری نیز در حالت آمادهباش هستند.
وی همچنین گفت: بالگردهای نیز در حالت آماده باش هستند اما شرایط جوی برای پرواز مناسب نیست.
هواپیمای سقوط کرده قبلا هم قربانی گرفته بود/ سابقه حوادث ATR در دنیا
هواپیمای مسافربری تهران - یاسوج درحالی صبح امروز در سمیرم اصفهان سقوط کرد که اطلاعات پروازی نشان میدهد این هواپیما پیشتر نیز در جهان سوانحی را تجربه کرده است.
بررسی سوابق پروازی این هواپیما نشان میدهد که ایتیآر ۷۲ (به انگلیسی: ATR ۷۲) هواپیما دو موتوره توربوپراپ کوتاه برد منطقهای است که توسط شرکت هواپیماسازی فرانسوی-ایتالیایی ایتیآر تولید میشود. ایتیآر ۷۲ نوع تکامل یافتهایتیآر ۴۲ است که از سال ۱۹۸۹ تولیدش آغاز شد. از این هواپیما معمولاً برای حمل و نقل منطقهای توسط شرکتهای مسافربری استفاده میشود، اما به عنوان هواپیمای اختصاصی (شرکتها یا موسسات)، باری و برای گشت دریایی هم استفاده شده است. مدلهای مختلفی از این نوع هواپیما تاکنون طراحی شدند و تا ۷۸ نفر گنجایش دارند.
سابقه سوانح ATR
به گزارش نامه نیوز، سال ۱۹۹۴: پرواز شماره ۴۱۸۴ امریکن ایگل (American Eagle). در ۳۱ اکتبر سال ۱۹۹۴ یک فروند هواپیمای ATR ۷۲–۲۱۲ دچار حادثه شد و تمامی ۶۴ مسافر ان (۴ نفر خدمه) در دم جا سپردند. علت حادثه یخ زدگی (icing) اعلام شد. مبدأ رزلان در ایالت ایندیانا (Roselawn, Indiana) مقصد شیکاگو.
سال ۱۹۹۵: پرواز خطوط هواپیمایی ترانس آسیا (TransAsia Airways). در ۳۰ ژانویه سال ۱۹۹۵هواپیمای ATR ۷۲-۲۰۰ در طول پرواز از Penghu به Taipei در اثر برخورد با دامنه کوه ۴ خدمه جان خود را از دست دادند.
سال ۲۰۰۲: در ۲۱ دسامبر سال ۲۰۰۲هواپیمای ATR ۷۲–۲۰۰ خطوط هواپیمایی ترانس آسیا (TransAsia Airways) به دلیل یخ زدگی سقوط کرد و دو خدمه ان جان سپردند.
سال ۲۰۰۵: در ۱۹ ژوئیه سال ۲۰۰۵ پرواز شماره (ATR۷۲-۲۱۲A (B-۲۲۸۰۵ خطوط هواپیمایی ترانس آسیا (TransAsia Airways)
سال ۲۰۰۵: ۶ اگوست ۲۰۰۵ پرواز Tuninter Flight ۱۱۵۳، هواپیمای ATR ۷۲–۲۰۲ از فرودگاهی در ایتالیا به مقصد Djerba به پرواز درآمد. اما در ۲۹ کیلومتری پالرمو (Palermo) در دریای مدیترانه سقوط کرد. از ۳۹ مسافر، ۱۶ نفر جان باختند.
سال ۲۰۰۸: ۲۴ اگوست ۲۰۰۸ هواپیمای ATR ۷۲–۵۰۰ شرکت Air Dolomiti از مونیخ در المان به بولوگنا (Bologna) در ایتالیا به خاطر هشدار دود در هواپیما با وجودی که آماده پرواز بود، خلبان از انجام پرواز خودداری کرد. شرکت هواپیمایی این مسئله را موردی جدی اعلام نکرد. اما دو روز بعد یعنی در ۲۶ اگوست فیلمی توسط قردی آماتوری گرفته شده بود، منتشر شد که خروج و فرار مسافران را (۶۰ مسافر) از هواپیمای در حال آتشسوزی نشان میداد.
سال ۲۰۰۹: ۴ اگوست ۲۰۰۹ پرواز ۲۶۶ هواپیمایی Bangkok Airways هواپیمای ATR ۷۲-۲۱۲A، دچار سانحه شد. خلبان پرواز جان باخت و ۱۰ مسافر زخمی شدند.
سال ۲۰۰۹: ۱۰ نوامبر ۲۰۰۹ پرواز ۴۱۲۴ خطوط هواپیمایی Kingfisher Airlines، هواپیمای ATR ۷۲-۲۱۲A VT-KAC پس از ورود در فرودگاه بینالمللی Chhatrapati Shivaji International Airport, دچار سانحه شد و فقط چند متر دورتر از مخازن سوخت فرودگاه متوقف گشت. ۴۶ مسافر و خدمه دون آسیب دیدگی نجات یافتند.
سال ۲۰۱۰: ۴ نوامبر ۲۰۱۰ پرواز شماره ۸۳ شرکت Aero Caribbean هواپیمای ATR ۷۲–۲۱۲ با ۶۱ مسافر و ۷ خدمه دچار سانحه شد و تمامی ۶۸ مسافر آن جان باختند.
سال ۲۰۱۱: ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۱ پرواز ATR ۷۲–۲۱۲ EI-SLM هواپیمایی Aer Arann در اثر سقوط دماغه (nose gear collapsed) به هنگام فرود در فرودگاه شانون در ایرلند دچار سانحه شد. ۴ خدمه و ۲۱ مسافر آن آسیبی ندیدند.
سال ۲۰۱۲: ۲ آوریل ۲۰۱۲ پرواز شماره ۱۲۰ هواپیمایی UTair Flight یک فروند ATR ۷۲–۲۰۱ بلافاصله بعد از برخاستن هواپیما سقوط کرد. ۳۳ نفر از ۴۳ (۳۹ مسافر ۴ خدمه) مسافر در دم کشته شدند.
سال ۲۰۱۳: ۲ فوریه ۲۰۱۳ پرواز ATR ۷۲–۲۱۲A شرکت هواپیمایی Carpatair در هنگام فرود دچار سانحه شد و ۱۶ نفر زخمی شده و ۲ نفر از جمله کمک خلبان آسیب جدی دیدند.
سال ۲۰۱۳: ۱۶ اکتبر ۲۰۱۳ پرواز شماره ۳۰۱ خطوط هواپیمایی Lao Airlines یک فروند هواپیمای ATR ۷۲–۶۰۰ در نزدیکی فرودگاه مقصد دچار سانحه شد و مسافر آن در دم جان باختند.
سال ۲۰۱۴: ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۴ پرواز شماره ۲۲۲ خطوط هواپیمایی ترانس آسیا (TransAsia Airways) هواپیمای ATR ۷۲-۵۰۰ هنگام فرود دچار حادثه شد و ۴۸ مسافر کشته شدند و ۱۰ نفر نجات یافتند.
سال ۲۰۱۵: ۴ فوریه ۲۰۱۵ پرواز شماره ۲۳۵ خطوط هواپیمایی ترانس آسیا (TransAsia Airways) هواپیمای ATR ۷۲-۶۰۰ با طول عمر ۱۰ ماه، در زمان برخاستن دچار حادثه شد از ۵۳ مسافر و ۵ خدمه آن، تنها ۱۵ نفر نجات یافتند.
هواپیما پیدا نشد/ اعزام تیم های کوهنوردی برای جستجو
با وجود جستجوهای زمینی و هوایی، هواپیمای مفقود شده مسافربری تهران- یاسوج پیدا نشد.
هواپیمای مسافربری تهران- یاسوج، صبح امروز دقایقی پس از پرواز از رادار خارج و پس از مدتی مفقودی، خبر سقوط آن در سمیرم تأیید شد.
به گزارش نامه نیوز، جستجوهای هوایی و زمینی برای یافتن هواپیما تا کنون بی نتیجه بوده است .
دو اکیپ ۵ نفره کوهنوردی به منظور جستجو برای یافتن هواپیما به کوه های دنا اعزام شده است .
عمر هواپیمای سقوط کرده ۲۵ سال بوده است
رییس سازمان هواپیمایی کشور با بیان اینکه هواپیمای آسمان که صبح امروز سقوط کرده در سال ۱۹۹۳ ساخته شده بود، گفت: نمیتوان برای هیچ هواپیمایی عمر تعیین کرد.
علی عابدزاده با اعلام خبر فوق اظهار کرد: دستگاه ناوبری که روی این هواپیما نصب شده بود مدرن بود و این درست نیست که مسائل قبل و نقصهایی که این هواپیما در سالهای قبل داشته است را به سقوط امروز آن ربط دهیم.
وی به این سوال که برای این هواپیما چه عمری تعیین شده بود؟ پاسخ داد: نمیتوان برای یک هواپیما عمر دقیقی تعیین کرد. عمر هواپیما به تعداد و ساعت پرواز بستگی دارد، بنابراین این موضوع تقریبی است و نمیتوان گفت هواپیمایی که سقوط کرده فرسوده بوده است.
موبايل يكي ديگر از مسافران نيز روشن است
احتمال زنده بودن بعضی از مسافران هواپیما هست.