زمان : 28 Azar 1387 - 00:37
شناسه : 14254
بازدید : 4486
آیا مصوبات شورای اسلامی شهر با آگاهی لازم بررسی و تصویب می‌شود؟ آیا مصوبات شورای اسلامی شهر با آگاهی لازم بررسی و تصویب می‌شود؟
انعکاس مطبوعات استان دریزدفردا -شورای اسلامی شهریزد-مصوبات-
 
یزدفردا "هفته نامه آیینه یزد -شورای نویسندگان :بر اساس درخواست مورخ 28/12/86 مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی یزد مبنی بر افزایش نرخ كرایه سرویس‌های دربستی درون شهری، شورای شهر یزد تشكیل جلسه داده و با افزایش 15% نسبت به كرایه سال 1386 موافقت كرده و در تاریخ 4/3/87 به سازمان اتوبوسرانی ابلاغ گردیده است.
 مجدداً شورای اسلامی شهر بعد از گذشت حدود 6 ماه در بند 4 صورتجلسه مورخ 5/8/87 به میزان 10% بر نرخ كرایه پیشین افزوده است.
 بدین ترتیب اعضای محترم شورای اسلامی در طی 6 ماه 25% نرخ كرایه سرویس‌های سال تحصیلی 88-87 دانش آموزان مدارس را بدون توجه به عواقب ناخوشایند این مصوبه در دو نوبت برای یكسال افزایش داده اند.
 گذشته از اینكه هرافزایش وجوه دریافتی از مردم بدون نظر خواهی از كارشناسان فن و بررسی بازتاب آن در بین افراد جامعه پی آمدهای ناگواری خواهد داشت . اجرای این مصوبات می‌تواند موجب بالارفتن نارضایتی و نگرانی اولیا، مدیران ومسئولان باشد كه باید اضافه كرایه را در اواسط سال تحصیلی از مردم دریافت نمایند . 
اگر اعضای محترم شورا با بررسی‌های دقیق علمی واجتماعی به این نتیجه رسیده‌اند كه براساس نامه مدیر عامل اتوبوسرانی یزد و حومه می‌بایست 25% برنرخ كرایه بیافزایند چرا در اولین مصوبه و در آغاز سال نرخ قطعی را تعیین نكردند؟ چرا 5% از نرخ پیشنهادی را كاهش دادند؟ و خانواده‌های دانش آموزان را با نرخ جدید رو به رو ساختند، شاید كسانی بودند كه با توجه به نرخ 25 % افزایش از رفت وآمد فرزندان خود با سرویس‌های آموزشگاهها خودداری می‌كردند و در این باره چاره‌ای دیگر می‌اندیشیدند .
اكنون مدیران مدارس با تصویب این تعرفه جدید با مشكل جدی مواجه گردیده زیرا در آغاز سال بر مبنای نرخ مصوب از والدین دانش آموزان پول گرفته‌اند و اخذ افزایش ده درصد مجدد از هر نظر كار دشواری است و پاسخ گویی به آنها دشوارتر.
 چه خوب است كه اعضای محترم شورای اسلامی شهر پیش از تصویب هر طرح و پیشنهادی به ویژه مصوبه هایی كه با منافع عموم مردم سرو كار دارد با كارشناسان مربوط رایزنی نمایند و فواید و زیان‌های طرح مورد نظر را با دقت بررسی كنند و آنگاه مهر تصویب بر آن بزنند و به سازمان‌ها و واحدهای ذینفع ابلاغ كنند.
مردم انتظار دارند كه نمایندگان آنها در شورای مهم و سرنوشت ساز اسلامی شهر با دوراندیشی و ژرف نگری رویدادها و پیشنهادهای افراد حقیقی و حقوقی را ارزیابی نمایند و تصمیم مناسب بگیرند و بدین ترتیب حرمت و آبروی این سازمان مهم مردمی را بیش از پیش پاس بدارند. در مواردی خبرهای نگران كننده از بعضی از مصوبات و طرح آن در صحن شورا به گوش می‌رسد كه اگر آن چنان باشد كه نقل می‌كنند و یا در بعضی از سایتها و رسانه‌ها مطرح می‌گردد جای شگفتی و تاسف است.
 امید است این یادآوریهای خیرخواهانه ما كه در مسیر خیر و آسایش مردم است مورد عنایت اعضای محترم قرار گیرد.
 ما با اعتقاد و باور خویش به عنوان زبان گویای مردم مشكلات و گرفتارهای آنها را دراین هفته نامه منعكس می‌كنیم و اعتقاد داریم كه دست اندركاران مطبوعات همگی باید پیرو این هدف باشیم و خواسته‌ها و پیشنهادهای مردم سختكوش یزد را به گوش مسئولین استان، نمایندگان مردم و همه كسانی كه به گونه‌ای در ساماندهی وآرامش جامعه نقش دارند برسانیم.
 طبیعی است كه مسئولین بخصوص بالاترین مقام اجرایی استان، استاندار نیز باید به مطالب انتقادی و اجتماعی روزنامه‌ها توجه خاص مبذول دارد و پس از بررسی چگونگی خبر، برای رفع ناهمواریها و احتمالاً كجرویها اقدامات جدی و ثمر بخش به كار گیرد.
ما درطی شماره‌های گذشته دراین زمینه كوشیده ایم و بسیاری از نظرات، پیشنهادها و مشكلات مردم را در هفته نامه منعكس كرده ایم و جز در یكی دو مورد هیچ گونه توضیحی دریافت نكرده ایم.
 این در حالی است كه اكثرمسئولین بلند پایه حكومت و همچنین مقامات بالایی استان مطبوعات را راهنمای مسئولین دانسته وانتقادهای آنان را راهگشای حل بعضی از مشكلات دانسته‌اند، اخیراً معاون استاندار یزد درباره اهمیت روزنامه‌ها و انعكاس نظرات مردم سخن گفت و توجه مسئولین را به این گونه مطالب جلب كرد اكنون ببینیم تا چه حد مقامات استان به مطالب انتقادی روزنامه‌ها توجه كرده اند.
حدود 5 ماه پیش مدیرمسئول این هفته نامه با مدیر كل نظارت و بازرسی یزد گفتگویی ترتیب داد و حاصل این گفتگو این بود كه: دریافت عوارض در سال 1387 غیرقانونی است یعنی شهرداری یزد بدون مجوز قانونی از مردم زحمتكش یزد عوارض می‌گیرد و اگر چنین باشد گرفتن پول بدون استناد به مواد قانونی جرم است و دستور دهنده و گیرنده وجه باید مجازات شود و ضمناً وجوه گرفته شده به مردم مسترد گردد.
90 روز پیش پرسش هایی در زمینه رفع مشكلات و ناراحتی‌های مردم و روشن شدن برخی از قضایا در این هفته نامه با فرماندار یزد مطرح كردیم و تا كنون هیچ گونه پاسخی دریافت نكرده ایم.
 70 روز قبل، از طرح موضوع ساماندهی آجر در یزد می‌گذرد درآن شماره نوشتیم كه دهها میلیون تومان برخلاف قانون به حساب فردی واریز گردیده و از مزایای آن به ناحق استفاده می‌كنند درحالیكه این پول باید در یك حساب دولتی یا حسابی كه هیات مدیره صنف فخار تعیین می‌كنند به ودیعه گذاشته شود و دخل و خرج آن مشخص و تحت نظر باشد.
تا زمان نگارش این مطلب هنوز توضیحی از سوی هیچ یك از مقامات اداری و مسئولان ذی ربط داده نشده است !!
 شورای نویسندگان به این نتیجه رسیده است كه متاسفانه یا بعضی از مقامات مسئول استان حساسیت خود را نسبت به مطالب انتقادی روزنامه‌ها از جمله هفته نامه آیینه یزد از دست داده‌اند یا خود و دایره روابط عمومی آنان فرصت مطالعه روزنامه‌ها را ندارند یا از خواندن مطالبی این چنین آزرده خاطر می‌شوند و پاسخگویی و توضیح درباره آن را صلاح نمی‌دانند.
نماینده مردم یزد هم كه نظارت عالیه بر امور استان دارد و اجرای صحیح قانون و حفظ منافع موكلین خود را پیوسته باید مد نظر داشته و برآن نظارت كند واكنشی در این زمینه ابراز نداشته و هیچ توضیحی از مقامات مسئول استان نخواسته است.
بنابراین با این شیوه مشكلات مردم حل نمی‌گردد و هر روز موضوع تازه‌ای مانند آب گرفتگی خیابانها، مصوبات شورای شهر، نابسامانی وضع ترافیك مشكلات اداری و آموزشی و اجتماعی و... پیش می‌آید و چون شورای نویسندگان تاكنون از طرح ساماندهی آجر، غیرقانونی بودن اخذ عوارض سال 87 در یزد وگفتگو با فرماندار درباره برخی نارسایی‌های شهر یزد به جز اطلاع رسانی هیچ طرفی نبسته و مخاطبین اندیشمند خود را بی جواب گذاشته است به همین سبب با تاكید برخواسته‌های به حق درج شده در شماره‌های قبل با حذف این چند موضوع وعدم تكرار چاپ كادر مورد بحث از این شماره رویدادهای تازه را منعكس می‌سازد و اطمینان یافته است كه دست كم در این موارد:
گوش اگر گوش تو وناله اگر ناله ماست
آنچه البته به جایی نرسد فریاد است