زمان : 17 Mehr 1396 - 16:13
شناسه : 141716
بازدید : 4156
آموزش عالی را در وضعیت از هم پاشیدگی قرار داده است آموزش عالی را در وضعیت از هم پاشیدگی قرار داده است رییس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه نگاه سیاسی به وزارت علوم آموزش عالی را در وضعیت از هم پاشیدگی قرار داده است گفت: متاسفانه در حال حاضر رویکرد سیاسی به این عرصه وجود دارد و نگاه جامع به حوزه علم و فناوری کشور باید اصلاح شود.
دکتر محمود نیلی احمد آبادی با اعلام این مطلب با تاکید بر اینکه بحث تعیین مدیریت وزارت علوم به عنوان یکی از دغدغه‌های آموزش عالی کشور مطرح است، افزود: در چهار دوره ریاست جمهوری همیشه وزیر علوم در مرکز توجهات قرار داشته و وزارتخانه مورد توجه مردم و نخبگان، وزارت علوم بوده است گرچه به دلیل جایگاه ویژه علمی، این وزاتخانه جزو کم حاشیه‌ترین وزارتخانه‌ها است.
 
وی با تاکید بر اینکه توسعه آموزش عالی در حوزه‌ای که در حیطه مسئولیت‌های وزیر قرار دارد منوط به یک وزیر مستقل، مقتدر و پیگیر است، بیان کرد: اگر وزیر علوم این شرایط را نداشته باشد ممکن است به حوزه آموزش عالی و علم و فناوری صدمات زیادی وارد کند، ما امید داریم هر کس که این مسئولیت سنگین را می‌پذیرد و مورد تأیید مجلس قرار می‌گیرد به زودی در این سمت مستقر شود و بتواند آموزش عالی را در جهت توسعه هر چه بیشتر هدایت کند تا دانشگاه‌ها نیز از این رویکرد منتفع شوند.
 
دکتر نیلی ادامه داد: عدم انتخاب وزیر علوم برنامه‌ها و سیاست‌های بلند مدت آموزش عالی را دچار اخلال کرده است و این روند وضعیت خوبی را برای آینده دانشگاه‌ها رقم نمی‌زند اگر چه دکتر هاشمی سرپرست فعلی به نوعی امور جاری وزارتخانه را انجام می‌دهند اما نداشتن متولی مشخص وضعیت این وزارتخانه را دچار اخلال خواهد کرد.
 
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه‌ها به دلیل بدنه تقریبا قوی، برنامه‌ها و سیاست‌های تدوین شده خود را پیگیری می‌کنند اما ترسیم مسیر کلی و سیاست‌های کلی در آموزش عالی نیازمند داشتن متولی مشخص در این حوزه است که متاسفانه تعلل در انتخاب وزیر علوم وضعیت موجود آموزش عالی را پیش از پیش دچار اخلال می‌کند.
 
رییس دانشگاه تهران همچنین خاطر نشان کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل بودجه ریزی کشور لازم بود وزارت علوم نیز همانند وزارتخانه‌های دیگر با داشتن متولی مشخص و بر اساس سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های مشخص تلاش کافی برای تخصیص‌های لازم در این حوزه را به کارگیرد. چراکه جای خالی وزیر بیشترین آسیب را به دانشگاه‌ها وارد می‌کند. اگر چه سرپرست وزارت علوم وظایف را انجام می‌دهد اما وزارتخانه باید اهداف و سیاست‌های بلند مدت داشته باشدو بر اساس آن برنامه ریزی کند.
 
دکتر نیلی احمدآبادی با تاکید بر اینکه آموزش عالی با چالش‌های زیادی مواجه است  گفت: در حال حاضر چالش‌های زیادی در حوزه علم و فناوری کشور وجود دارد که باید وزیر اینده علوم و مجموعه مسئولان این حوزه نسبت به این چالش‌ها حساس و در رفع آن اقدام کنند. چرا که ادامه این امور بسیار خطرناک است.
 
وی بر ضرورت ادغام آموزش عالی و آموزش پزشکی تاکید کرد و گفت:‌در هیچ کشور دنیا این دو حوزه از یکدیگر جدا نیستند و آموزش معمولا  یک متولی مشخصی دارد در کشورما نیز به دلیل شرایطی که در دهه 60 وجود داشت این دو حوزه از یکدیگر تفکیک شدند اما امروزه ضرورت آن از بین رفته و باید این آموزش کشور زیر چتر وزارت علوم قرار گیرد.
 
رییس دانشگاه تهران گفت: ضرورت ادغام آموزش عالی و آموزش پزشکی موقعی است که بسیاری از مسئولان وزارت بهداشت با آن موافق هستند به طوری که دکتر هاشمی وزیر بهداشت در هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران اعلام کردند که با این موضوع موافق هستند. بنابراین داشتن متولی مشخص برای علم ،‌فناوری و آموزش عالی کشور از لحاظ علمی امری روشن است و در هیچ جای دنیا علم دیوار جداگانه‌ای ندارد.
 
دکتر نیلی با تاکید بر اینکه نگاه سیاسی آموزش عالی را در مرز از هم پاشیدگی قرار داده است، افزود: به دلیل اینکه به وزارت علوم نگاه سیاسی می شود در نتیجه این وزارتخانه به شاخه‌های مختلف تقسیم و در واقع در وضعیت هم پاشیدگی قرار دارد. بنابراین نگاه جامعه به حوزه علم و فناوری در کشور باید اصلاح شود.