زمان : 16 Mehr 1396 - 12:03
شناسه : 141664
بازدید : 6248
چطور جلوی هک شدن رمز بانکی را بگیریم؟ چطور جلوی هک شدن رمز بانکی را بگیریم؟ لو رفتن رمز یا رمز دوم مشترکان بانک‌ها یکی از نگرانی‌های سیستم بانکی و نظام رایانه‌ای است. به همین دلیل راهکارهای متعددی به دارندگان حساب‌های بانکی ارائه می‌شود تا از این مشکل جلوگیری شود.

یزدفردا:لو رفتن رمز یا رمز دوم مشترکان بانک‌ها یکی از نگرانی‌های سیستم بانکی و نظام رایانه‌ای است. به همین دلیل راهکارهای متعددی به دارندگان حساب‌های بانکی ارائه می‌شود تا از این مشکل جلوگیری شود.

 
به گزارش ایسنا، بسیاری از سیستم‌ها سیاست‌هایی برای رمز عبور اتخاذ می‌کنند تا ویژگی‌ها و املای رمز عبور را محدود کنند. رایج‌ترین محدودیت‌ها شامل حداقل طول رمز عبور، حداقل و حداکثر عمر رمز عبور، استفاده از سه یا چهار نوع کاراکتر در رمز عبور (حروف کوچک، حروف بزرگ، اعداد و نشانه‌ها) و ممانعت از استفاده مجدد از رمز عبور است.
 
اگر رمزهای عبور تنها در صورتی که هوشمندانه انتخاب شده و به درستی مدیریت شوند، کارآمد خواهند بود. در سیاست‌های امنیتی سازمان باید به وضوح لزوم نیاز به رمز عبور قوی و چگونگی ایجاد یک رمز عبور قوی تعریف شود. اگر رمزهای عبور توسط کاربران نهایی ایجاد می‌شوند، لازم است برای ایجاد رمز عبور قوی پیشنهاداتی در نظر گرفته شوند.
 
از نام، نام کاربری، آدرس پست الکترونیکی، شماره پرسنلی، شماره کارت ملی، شماره تلفن و نام‌ها و کدهای شناسایی دیگر استفاده نکنید. کلمات فرهنگ لغت، اصطلاحات و یا کلمات اختصاری را مورد استفاده قرار ندهید. از کلماتی با املای غیر استاندارد همراه با حروف بزرگ استفاده کنید. حروف الفبا را جایگزین اعداد کنید. رمزهای عبور خود را به طور مداوم تغییر دهید.
 
همان‌طور که در سایت مرکز مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه‌ای آمده است، رمزهای عبور نباید در هیچ فرم یا قالبی نمایش داده شوند و در عین حال باید از ایجاد لیستی از رمزهای عبور کاربران اجتناب کرد. رمزهای عبوری که به راحتی به خاطر سپرده می‌شوند اغلب توسط ابزار شکستن رمز عبور به راحتی کشف می‌شوند.
 
مدیران نیز باید به خاطر داشته باشند که اگر رمز عبور مدیر شبکه یا root به خطر بیفتد، تمامی رمزهای عبور حساب‌های کاربری باید تغییر کنند و توجه داشته باشید که هرگز رمزهای عبور خود را از طریق پست الکترونیکی انتقال ندهید.

برداشت غیرمجاز از حساب کاربران از ارمنستان

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه مجرمان سایبری محدودیتی به نام زمان و مکان ندارند، گفت: فردی از کشور ارمنستان از طریق جعل درگاه‌های بانکی و فرستادن کی‌لاگر به قربانی ‌های خود از آنها کلاهبرداری مالی می‌کرد، شناسایی شد.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه مجرمان سایبری محدودیتی به نام زمان و مکان ندارند، گفت: فردی از کشور ارمنستان از طریق جعل درگاه‌های بانکی و فرستادن کی‌لاگر به قربانی ‌های خود از آنها کلاهبرداری مالی می‌کرد، شناسایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ محمدمهدی کاکوان افزود: پس از مراجعه شاکیان به این پلیس کارشناسان پلیس فتا تهران رسیدگی به این پرونده را در دستور کار خود قرار دادند.

وی ادامه داد: متهم درکشور ارمنستان ازطریق جعل درگاه ‌های بانکی و فرستادن کی‌لاگر(به نرم‌افزارهایی گفته می‌شود که کلیدهای فشرده‌ شده بر روی صفحه کلید را ذخیره می‌کنند به صورتی که می‌توان از آن، اطلاعات تایپ شده کاربران ازقبیل رمزهای عبور آن‌ها را سرقت کرد) حساب‌های قربانی‌های خود را خالی می‌کرد و به حساب یک سری از هم‌دستان خود در داخل کشور واریزمی کرد سپس این افراد با پولشویی این مبالغ را تبدیل به سکه و دوباره بعد از فروش آنها را به ارز و دلار تبدیل می‌ کردند.

سرهنگ کاکوان ادامه داد: همدستان متهم 30 درصد از کلاهبرداری‌ها را برای خود برداشته و 70 درصد مبالغ را از طریق صرافی‌ها به حساب متهم اصلی در کشور ارمنستان ارسال می‌کردند که توانسته بودند جمعا مبلغ 120 میلیون تومان از این طریق کلاهبرداری کنند.

رئیس پلیس فتا تهران گفت: از طریق پلیس اینترپل جهت دستگیری متهم اصلی در کشور ارمنستان در حال پیگیری هستیم اما دو نفر از هم‌دستان او که در داخل کشور بودند شناسایی و دستگیر شدند.
وی به مردم هشدار داد: حتما برای اینترنت بانک خود در خواست OTP یا رمزهای یک بار مصرف کنند. ضمن آن‌که تغییر دوره‌ای رمز بانکی نیز ضروری است.

این مقام انتظامی توصیه کرد: همچنین شهروندان می‌توانند با مراجعه به بانک درخواست محدود کردن انتقال وجه از طریق اینترنت را بدهند تا نقل و انتقال مالی آنها کنترل شده‌تر باشد.

وی با بیان اینکه هیچ‌گاه ایمیل‌های مشکوک را باز نکنند، گفت: محتوای این ایمیل‌ها می‌تواند بدافزارهای مخرب یا جاسوسی باشد که بر روی سیستم شما فعال شود و به سیستم شما آسیب زده و یا اقدام به جاسوسی کند.

سرهنگ کاکوان از هموطنان درخواست می‌کنم در صورت مواجه با موارد مشکوک‌، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس WWW.CyberPolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری لینک ثبت گزارش های مردمی اعلام کنند.