زمان : 17 Azar 1387 - 00:18
شناسه : 14149
بازدید : 5504
به مناسبت روز دانشجو و در جمع كثیر دانشجویان اردكانی:توصیه دبیركل فراكسیون خط امام (ره) برای جلوگیری از امنیتی شدن فضای دانشگاهها به مناسبت روز دانشجو و در جمع كثیر دانشجویان اردكانی:توصیه دبیركل فراكسیون خط امام (ره) برای جلوگیری از امنیتی شدن فضای دانشگاهها


یزدفردا "به مناسبت 16 آذرماه سالگرد شهادت دانشجویان شهید، قندچی، شریعت رضوی و بزرگ نیا  و روز دانشجو مراسمی با حضور محمدرضا تابش نماینده مردم اردكان و دبیركل فراكسیون خط امام(ره) مجلس شورای اسلامی در محل موسسه جهاد دانشگاهی اردكان برگزار شد.در این مراسم كه جمع كثیری از دانشجویان و اعضاء هیأت علمی مراكز آموزش عالی شهرستان اردكان به همراه فرماندار و رئیس موسسه جهاد دانشگاهی استان  نیز حضور داشتند تابش ضمن تسلیت سالروز شهادت امام محمد باقر(ع) و گرامی داشت یاد و خاطره 3 شهید دانشجوی این روز و تمامی شهدای دانشگاه در عرصه انقلاب و جنگ تحمیلی، دانشگاه را مظهر آزادیخواهی و مقابله با استبداد داخلی دانست و با ذكر رویداد 16 آذر 1332 ، این روز را نشان دهنده زنده بودن دانشگاه و پویایی آن عنوان كرد.
به گزارش یزدفردا
به نقل ازروابط عمومی دفتر نماینده مردم اردكان در مجلس:دبیركل فراكسیون اقلیت مجلس، با تشریح دوران تاریخی و مبارزاتی سالهای منتهی به 16 آذر1332  و فضای حاكم بر جهان و ایران، روحیه استبداد ستیزی و مبارزه با استعمار را روحیه غالب دانشجویان آن عصر دانست.
وی سپس با اشاره به غالب شدن گفتمان دموكراسی و نفی روشهای استبدادی پس از عصر فروپاشی شوروی بر معادلات جهانی، این امر را نشانگر عدم پایداری رژیمهای سركوب گر در مقابل خواست و اراده مردم برشمرد.
نماینده مردم اردكان با اشاره به فضای حاكم بر دانشگاهها در دوران كنونی،خواسته های غالب دانشجویان را سیاسی و در راستای همان مشی كلی حركت دانشجویی  یعنی آزادیخواهی و استبدادستیزی دانست كه با زبان فرهنگ ، مسائل اجتماعی و صنفی بیان می شود.
تابش اظهار داشت: بنده از موضع كسی كه به وابسته بودن به دانشگاه افتخار می كنم ، تاكید دارم كه باید حق دانشجو داده شود و گزینشها و محدودیتهای سیاسی و جناحی در خصوص دانشجویان خاتمه پذیرد و حداقل امكانات رفاهی و تحصیلی برای این عزیزان فراهم گردد.
وی دانشگاه را جایگاه كسب دانش و علم دانست و دانش را آفریده بینش انسانی نامید و نقش آنرا در جایگاه و   جهت دهی انسان موثر خواند.تابش سپس با اشاره به اركان تمدن جدید بشری در عرصه اجتماعی حاضر گفت: تمدن جدید بر پایه دو ركن پورژوازی و روشنفكری شكل گرفت بدین ترتیب كه با اتحاد پورژواها(طبقه متوسط جامعه) و روشنفكرانی كه از دانشگاه برخواسته بودند، علیه وضع موجود قیام شد.
وی ادامه داد: این اتحاد منجر به مقید كردن قدرت به تن دادن به قانون و محدود كرد فضای مانور قدرت در جامعه شد كه زمینه تشكیل حكومتهای مردم سالار در جهان امروز را فراهم آورد. وی نقش روشنفكران و دانشجویان را در تبیین تمدن جدید ، نقشی اساسی خواند.   
تابش سپس به بیان ویژگیهای جامعه دانشگاهی امروز ایران پرداخت و گفت: متاسفانه تا قبل از دوران انقلاب رابطه طبیعی میان دانشگاه و جامعه برقرار نشد كه این مهم با وقوع انقلاب اسلامی و سرآغاز مرحله جدیدی در عرصه سیاسی كشور و صاحب بینش شدن دانشگاهها، به وقوع پیوست.
وی بینش حاكم بر فضای دانشجویی كشور را بینش مبتنی بر اندیشه های اسلامی و قانون اساسی دانست و با اشاره به لزوم همكاری حوزه و دانشگاه افزود: اینگونه نیست كه در این همكاری، یكی تولیدكننده علم و دیگری مصرف كننده آن باشد ، بلكه تایید این دو نهاد علم محور بر یكدیگر ،می تواند موجب طرح سوالاتی شود و با گسترش این پرسشها در جامعه و تلاش برای دستیابی به جواب آن، مدیریت جامعه رو به بالندگی و تعالی حركت خواهد كرد.
محمدرضا تابش سپس با بیان این جمله كه" قانون اساسی نیز   ابدی و لایتغیر نیست" از فضای دانشگاهی كشور خواست تا با نقد علمی و صحیح ، زمینه را برای اصلاح كشور و قرارگرفتن در مدار توسعه پایدار و متوازن فراهم آورند
نماینده مردم اردكان در بخش دیگری از سخنان خود، دانشگاه را كانون پرورش نیروی مدیریت و جایگاه تمرین روحیه موفقیت در جامعه دانست و دستیابی به این دو هدف مهم را مستلزم سعه صدر، رواج روحیه نقد و انتقاد پذیری و نیازمند تمرین و ممارست دانست.دبیر فراكسیون اقلیت مجلس با بیان اینكه دانشجویان باید بتوانند پرسشهای خود را در محیط دانشگاه و جامعه بدون دغدغه بیان نمایند گفت: نمی شود با دستور جلوی پرسش آنها را گرفت، جلوگیری از طرح پرسش یعنی تبدیل پرسش به ضدفكر و تبدیل آن به عقده های اجتماعی.
وی تمرین روحیه نقد پذیری در دانشگاهها را امری لازم دانست و افزود: تمرین روحیه نقدپذیری باید در دانشگاههای ما صورت گیرد.تابش ادامه داد: مدیریتی كه خود را نیازمند نتایج تحقیقات دانشگاهیان نداند، مرده است. وی آفت اندیشه دانشجویی را ذهن گرایی عنوان كرد و گفت: دانشجویان باید به واقعیتهای عملی مدیریت جامعه اشراف داشته باشند و دولتها نیز باید از بهره گیری اندیشه دانشجو استقبال نمایند.
تابش جامعه پیشرو را نیازمند تحقیقات دانست و ابراز امیدواری كرد تا دانشگاه در 4 بخش تجهیزات، ابزارهای تكنولوژیك، نیروی انسانی مدیر و دانش و اطلاعات در مسیر صحیح و اصولی قرار گیرد.وی از مدیران دانشگاهها خواست تا از موضع اقتدار در محیط دانشگاهی از منظر علمی و مدیریتی بهره مند باشند و ابراز امیدواری نمود تا شرایط به گونه ای فراهم شود كه به مانند دوران اصلاحات،اساتید دانشگاه بتوانند رئیس دانشگاه را انتخاب نمایند.
نماینده مردم اردكان در مجلس با اشاره به لزوم استقلال نهاد دانشگاه در كشور افزود: حاكمیت وظیفه دارد حقوق اساتید و تسهیلات رفاهی و صنفی را برای دانشجویان فراهم و فضای نقد و نظر را نیز مهیا نماید و از دانشجو انتظار چاپلوسی از حاكمیت را نداشته باشد.
تابش در بخش دیگری از سخنان خود با نام بردن از شهدای دانشجو همچون سرداران شهید همت ، برادران باكری و شهید كاظمی و چند تن از شهدای دانشجوی استان چون شهیدان انصاری، فتاحی و آثاری نقش دانشجویان در دوران انقلاب ، دفاع مقدس و اصلاحات را نقشی حیاطی عنوان كرد و افزود: جنبش امروز دانشجویی باید فرصت حضور در همه عرصه های سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی كشور را داشته باشد و نباید محیطی فراهم آید كه در آن خواسته های سیاسی دانشجویان مطرح نشود. وی سپس با اشاره به برخی تفكراتی كه خواستار امنیتی شدن فضای دانشگاهها هستند ادامه داد: نمی شود در محیطی بسته و با دید امنیتی ، به تولید علم و دانش و پیشرفت و پژوهش فكر كرد و امنیتی كردن فضای دانشگاهها را جفا به آرمانهای امام و انقلاب و ایران اسلامی دانست.
وی با انتقاد از حذف اساتید برجسته دانشگاه و بازنشسته كردن آنها، این امر را موجب تقلیل اعتبار و ارزش علمی نهاد دانشگاه دانست و تحدید آزادیهای علمی در دانشگاه را موجب از دست رفتن كاركرد اصلی آن نامید.
تابش در پایان گفت: دانشگاه بدون فضای نقد و اندیشه پویا نیست و اقداماتی همچون نصب دوربین های مداربسته در خوابگاههای دانشجویی،نصب گیتهای امنیتی در دانشگاه و طرح یكسان سازی پوشش دانشجویان كه این روزها  زمزمه های آن از سوی برخی جریانات و تفكرات علیل به گوش می رسد، نشانه عدم شناخت آنها از جامعه و دانشگاه، و فاصله فراوان این افكار با اندیشه های امام راحل و قانون اساسی است.
وی در پایان ابراز امیدواری نمود ، تا مشكلات و تنگناهای دانشجویان به نحو مطلوب حل و فصل شود و فضای نشاط و پویایی دانشجویی، همواره در دانشگاههای سراسر كشور تداوم داشته باشد.
گفتنی است در پایان صحبتهای نماینده مردم اردكان در مجلس شورای اسلامی، مسئول شورای صنفی دانشجویان دانشكده فرش به قرائت سوالات مطرح شده از طرف دانشجویان حاضر پرداخت.
از جمله این سوالات می توان به حضور یا عدم حضور حجه الاسلام خاتمی در انتخابات آتی ریاست جمهوری،چگونگی هزینه درآمدهای نفتی و میزان ذخیره ارزی كشور اشاره كرد.
تابش نیز در پاسخ به این سوالات ضمن اعلام مخالفت با حضور آقای خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری، این امر را به دلیل از بین رفتن ذخایر ارزی كشور و آسیب جدی زیرساختهای اقتصادی عنوان كرد و رسیدن به مرحله مناسب را نیازمند انجام جراحیها و اقدامات اساسی و طاقت فرسا خواند كه با وضعیت فعلی ، بسیار زمان بر، سخت و دور از ذهن به نظر        می رسد.
رئیس كمیته اقتصادی كمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به درآمد 270 میلیارد دلاری نفت گفت: مجموعا می توانستیم در طی سالهای اخیر و براساس قانون ، 50 میلیارد دلار از این درآمد را هزینه كنیم ولی با شرایط فعلی نزدیك به 230 میلیارد دلار از این درآمد هزینه شده ، اما تورم افزایش یافته و شاهد رشد نقدینگی و كاهش تولید در كشور هستیم.
تابش ضمن اعلام بی اعتمادی نسبت به آمارهای ارائه شده در خصوص كاهش نرخ بیكاری،بخش عمده آن را ناشی از       "تغییر تعریف از مبنای كار و بیكاری" دانست و با اشاره به بحران اقتصادی جهان، آثار آن بر عرصه تولید كشور را گوشزد نمود.
وی در خصوص میزان ذخایر صندوق ذخیره ارزی كشور در حال حاضر گفت: اگر دولت همه تعهدات و مطالباتی را كه متقبل شده را بپردازد، موجودی این حساب منفی خواهد شد.
نایب رئیس كمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس با طرح این پرسش كه" با چه پشتوانه ای می خواهیم از بحران اقتصادی عبور كنیم؟" به  اهداف تشكیل صندوق ذخیره ارزی در دولت اصلاحات اشاره و دو هدف عمده آن را عبور از بحران اقتصادی و هزینه كردن آن در زمان بحران و قرار دادن نیمی از اندوخته آن در اختیار بخش خصوصی جهت ورود به عرصه تولید ذكر كرد.
نماینده مردم اردكان در پایان با اشاره به بحث بودجه كشور، رقم پیش بینی شده برای هر بشكه نفت در بودجه امسال را 60 دلار عنوان كرد و گفت: این در حالی است كه با توجه به متمم های ارائه شده از سوی دولت به مجلس،می بایست بودجه بر اساس نفت بشكه ای 82 دلار بسته می شد.
وی اظهار داشت اگر بخواهیم در بودجه سال آینده از افزایش حقوقها و تعهدات دولت به جامعه سخنی به میان آید، دولت ناگزیر به بستن بودجه با نفت بشكه ای 90 دلار است كه با توجه به قیمت كنونی نفت ،كشور با كسری بودجه شدید مواجه خواهد شد.
وی مجموعه این عوامل و چشم انداز مبهم مسائل كشور را دلیل عمده ای برای مخالفت با حضور خاتمی در انتخابات دانست و افزود: در دوران آقای خاتمی با كمترین هزینه ها، بیشترین دستاوردها نصیب كشور و ملت شد. به عنوان مثال نامگذاری یكسال در جهان به نام " گفتگوی تمدنها" بدون دادن هیچ باج و هزینه ای ، بیشترین افتخار و دستاورد فرهنگی و اجتماعی را برای كشور به همراه آورد.
لازم به ذكر است در این پرسش و پاسخ فرماندار اردكان و رئیس موسسه جهاد دانشگاهی استان نیز حضور داشتند.


یزدفردا