زمان : 11 Azar 1387 - 09:28
شناسه : 14061
بازدید : 2476
دولت نهم و جنگ احزاب دولت نهم و جنگ احزاب

تحلیل سیاسی -احزاب-دولت نهم

یزد فردا-ایرنا -:سال پنجم هجرت رسول الله (ص) به مدينه بود . جامعه ي نوپاي اسلامي مشغول تجربه مراحل جديدي در تکوين شخصيت خويش بود و پله پله همگام با نبي اکرم اسلام (ص) آموزه هاي وحياني را به آزمون اجتماع مي نهاد. نحوه تعامل با اهل کتاب ، چگونگي برخورد و مديريت منافقين و شيوه هاي مقابله با کفار و مشرکان ، گوشه هايي از درس هاي اجتماعي و سياسي آن روز اسلام بود. در اين سال اتفاق عجيبي افتاد که مسلمين تا آن روز تجربه ي رويارويي با آن را نداشتند. با طرح ريزي يهوديان رانده شده از مدينه و هم دستي کفار قريش سپاه عظيم فراهم آمد که براي حمله به مرکز حکومت اسلام هم دست شدند اين گروه هاي جنگ جو را گستره ي وسيعي از انگيزه ها و اغراض به مقابله ي مسلمين کشانيده بود؛ در يک سو کفار و مشرکين حجاز اعم از قريش و ديگر قبايل همپيمان و از سوي ديگر جهودان پيمان شکني قرار داشتند که با تجديد قوا و همپيماني با همکيشان خود در مدينه سوداي براندازي حکومت اسلام را در سر مي پروراندند. تحليل انگيزه هاي آنها از حضور در اين هجوم همه جانبه به چند گزينه ي زير منتهي مي شود:

1:کينه و عداوت شديد نسبت به مسلمانان و در راس آنان شخص رسول گرامي اسلام (ص) و حضرت امير (ع)

2: برتري جوئي قومي و گروهي

3:ترس از فراگير شدن دعوت پيامبر اسلام

4:حذف حکومت مدينه به عنوان مانع جدي در مسير سودجويي مشرکين

اهدافي اين احزاب دنبال ميکردند به شرح زير است:

1- اميد فراوان به انهدام قواي اسلام ، به دست آوردن غنائم و گشترش سودجويي اقتصادي

2- ايجاد خلل در گسترش گفتمان انقلابي اسلام که از مرکز مدينه النبي رهبري مي شد

3- فرو پاشي نهاد اسلام در مدينه و تبديل مسلمانان به اجزايي پراکنده و کم تاثير در مناسبات شبه جزيره

پيامبر گرامي اسلام با تکيه بر چند عامل توانستند اين خطر عظيم را از حکومت اسلامي دفع کنند:

1: تقويت ايمان و اعتقادات مسلمانان

2: وحدت بين مسلمين

3:اتخاذ راهکارهاي جنگي مناسب براي مقابله ي مستقيم با اين تهاجم

4: استفاده از ظرفيت کار اطلاعاتي و همچنين رايزني هاي پيچيده و مخفي

در پايان اين امتحان بزرگ احزاب شيطاني منهزم شده و در پرتو تدابير رسول اکرم (ص)گزندي به اسلام وارد نشد.

گروه هاي منحرف ، دشمنان اسلام و معاندان انقلاب در هجمه به دولت نهم و شخص رييس جمهوري چنان آرايشي به خود گرفتند که به تعبير رساي رهبر حکيم انقلاب :«... واقعا مثل جنگ احزاب دست به دست هم دادند فشار مي آورند که اين دولت را بکوبند ...»
لزوم درک عميق از شرايط و اقتضائات امروز جامعه ايجاب مي کند که ضمن ترسيم آرايش نيروها در اين جنگ عظيم جايگاه و جبهه ي خويش را مشخص کنيم همچنان که در تاريخ صدر اسلام، امروز نيز شاهديم که گروه هاي به هم پيوسته ثروت و قدرت در تلاشند تا نگذارند آرمان هاي حقيقي انقلاب ، مانند حکومت مستضعفين ؛ فرصت طرح و جلوه گري بيابد. جريان هاي ثروت و قدرت در داخل و خارج با تمام توان تبليغاتي و رواني خويش به ميدان آمده اند و شعار هاي جهان شمول انقلاب را به سخره مي گيرند و مي کوشند حاملان اين شعار ها را که امروز دولت مردان جمهوري اسلامي هستند با انواع ترفند ها در چشم و دل مردم منزوي سازند و اين هشداري است براي فرزندان معنوي امام راحل که لحظه اي چشم از اين نبرد برندارند و مراقب شيطنت هاي دشمنان خارجي و خناسان داخلي باشند.
حرکت هوشمندانه و شجاعانه ي دولت در تغير رويکرد در ارتباطات خارجي و بين المللي(1) و احياي عزت ملي و برخورد از موضع اقتدار با مستکبرين(2) جهان آنچنان ذهن طاغوت هاي عالم را برآشفته است که حاضر به پرداخت هر گونه هزينه اي جهت تغيير اين رويه مي باشد. همچنين اهتمام ويژه ي دولت بر مبارزه با فساد (3) و شعار عدالت خواهي(4) و ممانعت از نفوذ تفکر سکولاريستي و غرب زدگي(5) باعث اقبال وي‍ژه ي مستضعفين به آن گشته و از سوي ديگر دشمني و کينه ي مخالفان راه امام و رهبري را برانگيخته است و باعث گشته که رهبري از اين مصاف تاريخي ، تعبير به جنگ احزاب نمايند .
..........................................................................................................................................
پي نوشتها:
1) رهبر معظم انقلاب – شهريور 87 – ديدار با هيات دولت :استکبار ستيزي که معناي انقلابي خودش را دارد در اين دولت تشخص و تميز پيدا کرد.

2) همان :شعار اعاده ي عزت ملي و ترک انفعال در مقابل سلطه و تجاوز و زياده طلبي سياست هاي ديگران .... را هم انسان در اين دولت احساس مي کند.

3) همان :جرات در مقابل با فساد يک امتيازي است در شما هست.

4) همان :عدالت خواهي در اين دولت پر رنگ شد.

5)همان:گرايش هاي سکولاريستي که متاسفانه باز داشت در بدنه ي مجموعه ي مديران کشور نفوذ مي کرد جلويش گرفته شد... روند غرب و غرب زدگي که داشت متاسفانه در بدنه مجموعه ي دولتي نفوذ مي کرد متوقف گرديد.

یزد فردا