دکتر جلال مجیبان از متخصین مشهور و تاثیر گذار یزدی، در روزهای گذشته به منظور انجام عمل جراحی قلب راهی کشور آلمان شد که بامداد چهارشنبه یازدهم امرداد 1396 دارفانی را وداع گفت. پیش از این در کانال های تلگرام یزدی به نقل از مهدیه مجیبیان دختر مجیبیان، حال دکتر وخیم گزارش شده بود.
قائم مقام بیمارستان مجیبیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این پزشک که در سطح کشور نیز شهره بود برای جراحی و تعویض دریچه آئورت قلب به کشور آلمان سفر کرده بود و به مدت دو هفته در بیمارستان آنجا بستری بود.
دکتر محمد حسین توحیدی فر با بیان اینکه عمل قلب این پزشک جمعه گذشته انجام شد اظهار کرد: متاسفانه علارغم بهبود نسبی اولیه، دیروز دچار وقفه در عملکرد قلب شد و صبح امروز دار فانی را وداع گفت.
وی اظهار کرد: پس از انتقال پیکر دکتر مجیبییان به کشور و استان، زمان مراسم خاکسپاری و یادبود این پزشک عزیز از طریق رسانه ها اطلاع رسانی می شود.
دکتر جلال مجیبیان از متخصصان بنام و تاثیر گذار در استان یزد بود، وی در سال 1304 در یزد متولد شد و توانست در سال 1334 از دانشگاه تهران در رشته زنان و زایمان فارغ التحصیل شود و بعد از گذراندن دوره های تخصصی IVF و سونوگرافی در آمریکا و آلمان به یزد بازگشت.
وی با همت خود توانست اولین بیمارستان خصوصی استان را که با نام خود ایشان شهرت یافت بسازد و با ارائه خدمت صادقانه به اقشار مختلف مردم یکی از خوشنامان دیار دارالعباده شود و کمتر کسی است که با شنیدن نامش به یاد کارهای ماندگارش نیفتد.
درباره دکتر جلال مجیبیان
دکتر جلال مجیبیان یکی از افراد متخصص تاثیر گذار در شهر یزد است که در سال 1304 در یزد متولد شدو توانست در سال 1334 از دانشگاه تهران در رشته زنان و زایمان فارغ التحصیل شود و بعد از گذراندن دورههای تخصصی IVF و سونوگرافی در آمریکا و آلمان به یزد بازگشته و با همت خود توانست اولین بیمارستان خصوصی استان را که با نام خود ایشان شهرت یافته است ،بسازد و با ارائه خدمت صادقانه به اقشار مختلف مردم یکی از خوشنامان دیار دارالعباده شود که کمتر کسی است که با شنیدن نامش به یاد کارهای ماندگارش نیافتد.
دکتر جلال مجیبیان درباره خود می نویسد: « گلکار زادهای هستم که فداکاری و بلند پروازی پدر مرا بر نیمکت دانشکده پزشکی تهران نشانید.»
راه اندازی بیمارستان دکتر مجیبیان
در سال ۱۳۴۲در خیابان رهنمون بیمارستان دکتر مجیبیان ساخته شد. این بیمارستان به صورت تخصصی در زمینه زنان و زایمان ایجاد شد و تا به حال بیش از ۱۵۰ هزار گواهی ولادت در بیمارستان توسط خود دکتر یا پزشکان همکار صادر شده است.
اولین مورد تعویض خون در یزد در بیمارستان مجیبیان انجام شد. برای اولین بار درمان یرقان نوزادی در این بیمارستان شروع شد؛ با آنکه به دلیل تازه بودن روش، استفاده از آن کامل نبود. زایمان بدون درد با تزریق نخاعی نیز در این بیمارستان انجام شد. همچنین لاپاروسکوپی، هیستروسکوپی، کلپوسکوپی، سونوگرافی، داپلر و داپلر رنگی و دومین سیستم IVF در یزد ارمغان این بیمارستان برای مردم یزد است.
دکتر میگوید :
من در خانواده فرزند هشتم بودم و مادرم برای به دنیا آوردن من بسیار سختی کشید. چراکه ممکن بود جان خود را از دست بدهد. به یاد دارم وقتی که کوچک بودم همیشه مادرم یادآوری میکرد که برای زایمان من چه دردی کشیده است. شاید این موضوع یکی از مهمترین انگیزه های من برای یافتن اطلاعات در مورد زایمان بود و همیشه دوست داشتم به مادرانی که برای متولد شدن فرزندانشان جان خود را از دست میدادند، کمک کنم. این خود باعث شد در سال ششم، این رشته را از روی علاقه انتخاب کنم و آن را ادامه دهم.
« نصیحت به جوانها که از زندگی خود لذت ببرید و کاری نکنید که در هنگام پیری چیزی برای گفتن نداشته باشید.»
متن زیر گفتگوی کوتاهی است که با دکتر پیرامون زندگی شخصی و همچنین همکاری با هلال احمر استان در طول سالها ی متمادی انجام شده است .
*سلام مختصری از از خودتان بگوئيد چند سال است كه با هلال احمر همكاري داريد ؟
سال 1304 در استان دارالعباده يزد به دنيا آمده ام ، سال 1334 تخصص زنان و زايمان را از دانشگاه تهران گرفتم و بعد از گذراندن دورههاي تخصصي IVF و سونوگرافي در آمريكا و آلمان براي خدمت به مردم كشورم به ايران بازگشته و مدت 15 سال است كه با هلال احمر همكاري دارم .
*چند فرزند داريد ؟
دو فرزند دارم يك پسر و يك دختر
*آيا آنها راه شما را ادامه دادهاند ؟
آري ! پسرم پزشك متخصص راديولوژي در دانشگاه يل آمريكا ميباشد و دخترم نيز هم اكنون پزشك متخصص – زنان و زايمان در استان مي باشد .
*تاكنون چند نوزاد در بيمارستان شما متولد شدهاند ؟
از سال1342(تاريخ تاسيس بيمارستان مجيبيان) تاكنون حدودا بين 130000 تا 140000 گواهي ولادت در بيمارستان توسط خودم يا پزشكان همكار صادر گرديده .
*در زمان زلزله بم همكاري با هلال احمر داشتهايد يا خير ؟
آري در زمينه كمكهاي مالي با هلال احمر همكاري داشتهام
*از خاطرات خود ، مرتبط با شغلتان برايمان بگوئيد و از چه زماني با هلال احمر همكاري داشتهايد ؟
اولين مركز زايمان زنان در استان منزلي متعلق به مرحوم كوچك زاده بود با 10 تختخواب بدون يك پرستار كه توسط مرحوم خانم دكتر مرشد اداره ميشد و اگر مشكلي پيش ميآمدبعلت نبود امكانات لازم و عدم وجود نيروهاي متخصص ، مريض و نوزادش فوت ميشدند .
از همان اوايل كه به استان بازگشتم همكاري خود را با شيرخورشيد يزد آغاز نمودم بطوريكه هيچگونه امكاناتي از قبيل سرم و نخ بخيه در آن مركز وجود نداشت و حتي شير خشك براي استفاده نوزادان به صورت بشكه هاي 200 كيلويي از خارج از كشور خريداري ميشد .
استفاده از تلفن نيز براي اولين بار بر بالين هر يك از بيماران در آن مركز صورت گرفت .
همچنين به خاطر دارم كه در سال 1334 در روستاهاي شهرستان تفت سيل بسيار زيادي آمد و من بهمراه مديرعامل وقت هلال احمر ( آقاي ولي رشتي ) براي كمك رساني به مردم عازم مناطق سيل زده شديم و توانستيم در آنجا خدمات لازم را انجام دهيم .
*در حال حاضر عمل جراحي انجام مي دهيد ؟
مدت 15 سال است كه ديگر عمل جراحي انجام نمي دهم و در صورت لزوم با حضور در اطاق عمل مشاوره ميدهم .
*در ماه مبارك رمضان چه فعاليتي داشتهايد ؟
شناسايي دانش آموزان بي بضاعت چندين مدرسه در استان و كمك به آنها
*آيا توصيهاي براي ارتقاء فعاليتهاي امداد و نجات در هلال احمر داريد ؟
آري ! از امدادگران عزيز تقاضا دارم براي نجات جان افراد دو چيز را در اولويت فعاليتهاي امدادي خود قرار دهند :
احياء بيماران
عدم وجود تشريفات در فعاليتهاي امدادي و استفاده از افراد محلي براي اجراي هر چه بيشتر خدمات
*آقاي دكتر از فعاليتهاي جمعيت هلال احمر استان حضور افراد خير در روزهاي خاصي از هفته براي كمك به بيماران سرطاني ميباشد ! آيا در اين زمينه پيشنهادي داريد ؟
با توجه به تعدد موسسات خيريه در سطح استان بهتر است براي كمك به بيماران سرطاني اين موسسات تجميع گردند .
*در پايان اگر مطلبي داريد بفرمائيد
در بحث آموزش و پژوهش ضرورت امر با پژوهش و تحقيق ميباشد و راه تمام پيشرفتها پژوهش و تحقيق در مورد موضوعي است كه بايد آموزش داده شود .
با توجه به اينكه هم اكنون بزرگترين مشكل در استان بحران خشكسالي ميباشد و از طرفي اين موضوع توجه بسياري از ادارات استان را در امر كمك رساني به خود جلب نموده از جمعيت هلال احمر تقاضا دارم در حل اين بحران تا سرحد توان براي مناطق روستايي يزد تمهيداتي در نظر بگيرد .