این جشنواره که فراخوان آن از مهر ماه سال گذشته منتشر شد تا نهم مرداد ماه با شرکت هنرمندانی از 27 استان کشور در محل سینما تک برگزار می شود.
فیلم هایی تولید شده از سال 1393 امکان حضور در جشنواره را داشتند و بر این اساس 407 اثر در سامانه این جشنواره ثبت شده که از این تعداد 225 فیلم داستانی، 153 فیلم مستند،10 فیلم ویژه مستند و 12 فیلم ویژه داستانی است و هفت اثر نیز به دلیل نقص پذیرش نشد.
استان تهران با 155 اثر بیشترین تعداد اثر ارسالی به جشنواره داشته و از استان یزد 32 اثر شامل 19 فیلم مستند، 11 فیلم داستانی، 2 فیلم مستند و داستانی ویژه در سامانه جشنواره به ثبت رسیده است.
30 فیلم داستانی و 27 فیلم مستند به بخش مسابقه راه یافته و به فیلم های اول تا سوم بخش های داستانی و مستند به ترتیب جایزه های 70، 50 و 30 میلیون ریالی تعلق می گیرد.
در بخش مستند، فیلم های ما و اسلام به کارگردانی سیدجواد موسوی، احمد آقا به کارگردانی سیدحامد نویری، این یک جسد نیست به کارگردانی غلامرضا حیدری، آسفیج به کارگردانی محمد جواد دهقان، بافندگان خیال به کارگردانی محمدصادق جعفری، بدون مرز به کارگردانی مجید عزیزی، برای گل سرخ به کارگردانی مصیب اسدی، بلانسبت شما به کارگردانی مهدی بوستانی شهربابکی، بندگی و سماور به کارگردانی داود جلیلی، پرواز به کارگردانی سید سجاد ابطحی، پسرم به کارگردانی محمدمهدی خالقی، پیشاشو به کارگردانی رضا مجلسی برای حضور در بخش مسابقه انتخاب شد.
تا سی سالگی به کارگردانی محمدعلی رخشانی، تشریفات خصوصی به کارگردانی سجاد ایمانی، جمعه قالی به کارگردانی مهدی اسدی، خطوط ناپیدا به کارگردانی مهدی رخشانی، دربست اکباتان به کارگردانی سامان سالور، دم صبح به کارگردانی محسن استاد علی، راه بی عبور به کارگردانی محمدرضا حافظی، زندگی شاید همین باشد به کارگردانی سیدمهدی موسوی، سنگزن ها به کارگردانی فرهاد آیت اللهی، شیرفضه به کارگردانی محمدعلی هاشم پور، غلامرضا به کارگردانی مصطفی امامی، فاطمه به کارگردانی معصومه نورمحمدی، میراث گمشده به کارگردانی عباس حیدری، نجات از نوع دوم به کارگردانی حسن قهرمانی و فیلم یاسر به کارگردانی سید حمید موسوی از دیگر فیلمهای مستند راه یافته به بخش مسابقه است.
در بخش داستانی نیز فیلمهای جایی برای آرامش به کارگردانی جمیل عامل صادقی، برگ ها آهسته می ریزند به کارگردانی محمدرضا زمانی پور، هنوز نه به کارگردانی آرین وزیر دفتری، باز هم سکوت به کارگردانی راضیه سراجی، بازگشت به کارگردانی یوسف حاتمی کیا، شب تولد به کارگردانی امید شمس، چلیپا به کارگردانی کریم امینی، عملیات 747 به کارگردانی محمد اسماعیلی، خانه سفید به کارگردانی ارسطو مفاخری، کاسکو به کارگردانی مجتبی قاسمی، سلام به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی، من پرتقال دوست ندارم به کارگردانی کاظم دانشی، وقت نهار به کارگردانی علیرضا قاسمی، شمع سرد به کارگردانی نوید زارع و پس کوچه به کارگردانی مهدی زارعی برای حضور در بخش مسابقه معرفی شد.
دادزن به کارگردانی امیرمسعود سهیلی، حضور به کارگردانی زینب کاظم پور، انجماد عقربه به کارگردانی عباس عمرانی بیدی، مادر به کارگردانی علی ثقفی، پناه به کارگردانی ابوالفضل حسینی پور، درون آیینه به کارگردانی مهدی یوسفعلی، مشق شیدا به کارگردانی مهرداد حسنی، تناوب به کارگردانی علی خوشدونی فراهانی، چمدان خیس به کارگردانی اشکان احمدی، ملاقات به کارگردانی سجاد عسکرپور، عوارض خروج به کارگردانی محمد نجاریان، باران آهسته می بارد به کارگردانی سعید نجاتی، سازاق به کارگردانی علیرضا سلمان پور، آز به کارگردانی محمد مجلل و تاسوکی به کارگردانی سید پوریا پیشوایی از دیگر فیلم های داستانی راه یافته به بخش مسابقه است.
در روزهای اول تا سوم فعالیت دوازدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی یزد به ترتیب 19، 18 و 22 فیلم در چهار نوبت 16 تا 17:45، 18 تا 19:45 و 20 تا 21:45 و 22 تا 23:30 اکران می شود.
سعید پوراسماعیلی، نیما عباسپور و علی محمد قاسمی ، اعضای هیات انتخاب بخش فیلم داستانی و منوچهر مشیری، مسعود سفلایی و محمدحسن دامن زن ، اعضای هیات انتخاب فیلم مستند هستند.
محمد آفریده، احمد الستی، مهوش ضیاء شیخ الاسلامی، احمد ضابطی جهرمی و مجید مجیدی نیز به عنوان اعضای هیات داوران دوازدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی در یزد معرفی شدند.
در بخش فعالیتهای جنبی جشنواره 2 کارگاه آموزشی فیلم داستانی و مستند برگزار می شود و فیلم های آبی کمرنگ و متهمین ردیف بیستم نیز به مناسبت این جشنواره در یزد اکران خواهد شد.
در این جشنواره 6 اثر نیز در بخش ویژه ای با موضوع،محتوا و مضامین کرامت و مفاهیم انسانی شرکت داده شده که فیلم برتر جایزه 80 میلیون ریالی دریافت خواهد کرد.