زمان : 30 Aban 1387 - 23:43
شناسه : 13880
بازدید : 5784
به مناسبت  بيستمين سالگرد  آيت‌ا... خاتمی:حجت‌الاسلام سيدحسن خميني: اخلاق پسنديده و مطابق نياز روز سخن گفتن از دلايل علاقه مردم به اين شخصيت وارسته بود به مناسبت بيستمين سالگرد آيت‌ا... خاتمی:حجت‌الاسلام سيدحسن خميني: اخلاق پسنديده و مطابق نياز روز سخن گفتن از دلايل علاقه مردم به اين شخصيت وارسته بود

یزدفردا :به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)-منطقه يزد، حجت‌الاسلام سيدحسن خميني در مجمع بزرگداشت بيستمين سالياد آيت‌ا... سيد روح‌ا... خميني در خانه فرهنگ خاتمي با گراميداشت ياد و خاطره امام و شهداي راه امام و نيز ساير علماي برجسته استان از جمله آيت‌ا... خاتمي، شهيد صدوقي، آيت‌ا... مدرسي اظهار داشت:‌ خلوص صفا و پاكدامني و تقوا آيت‌ا... خاتمي برجسته بود و حضور ايشان در منطقه‌اي از جغرافياي ايران و جهان اسلامي چشمگير است.

وي افزود:‌ بايد دلايل اين را يافت كه چرا يك روحاني در جايي كه فعاليت مي‌كند موفق است چرا كه شبهه و تزلزل در نقش روحانيت در جامعه ما با تزلزل در دينداري همراه است.

خميني بيان داشت: نخستين موردي كه باعث موفقيت اين روحاني بود پرهيز از منيت و روي آوردن به اخلاق بود كه شرط اساسي توفيق سخن و تبليغ است چرا كه اگر مردم احساس ‌كنند كه مبلغ در سخنانش به نفع خود سخت مي‌گويد آن را براي خود زيان‌بار مي‌دانند و احساس مي‌كنند آن كلام براي آنها فايده اي ندارد.

وي با بيان اينكه ما در حوزه علميه و سياق حوزه‌هاي علميه يك مشكل داريم، افزود:‌ اين مشكل عدم تناسب بين علت‌هاست چرا كه مبلغ بايد بداند كه غايب طلبگي و روحانيت حضور در ميان مردم و تبليغ و آوردن مردم به سوي شاهراه هدايت است و آيا اين امور در دروس حوزوي حاصل مي‌شود و آيا اين دروس براي تحقق اين امر كافي است؟

خميني با اشاره به اينكه آنچه مردم را به سوي دين مي‌خواند،‌اخلاق ماست، تصريح كرد:‌ اينكه امام راحل قبل از معلمي فقه و اصول معلم اخلاق حوزه علميه است، شناخت اين نقطه بزنگاه در زندگي طلبگي است.

وي افزود: درست است كه جامعه از روحانيت انتظار بيان احكام را دارد اما شرط طلبگي باز بودن دلهاست و بايد بدانيم كه براي تبليغ نبايد انتظار چيزي داشت چه مال،‌چه احترامي و چه انتظار به تاج و تخت نشستن را كه اگر اينگونه بوديم بي ترديد تاثير گذار خواهيم بود چنانكه علمايي اين تاثير را گذاشتند.

خميني بيان داشت: رمز توفيق روحانيون بزرگ ما اين بود كه هر كجا كه يك روحاني متخلق حضور داشت محيط وسيعي را تحت تاثير قرار مي‌داد و اساسا تفاوت بيان پيامبران و فيلسوفان نيز در همين است كه پيامبران دلشان بيشتر از خود به حال جامعه مي‌سوزد و دانايي‌اشان آميخته به دلسوزي است.

وي ادامه داد: اگر اينگونه بوديم و بودند، مي‌بينيد چه دنيايي از تاثير ايجاد مي‌شود، اگر جامعه در سيماي يك انسان قواره پيامبري با اخلاق پيامبري ديد، تابع مي‌شود و حركت مي‌كند حتي براي اينكه به مردم درس دين بدهيم بايد از دريچه دل آنها وارد شويم چرا كه آنچه ازدل برآيد بر دل نشيند و دل مردم همواره به سوي كساني كه با اخلاق زندگي مي‌كنند،‌گشاده است.

وي افزود:چه بزرگاني داشته‌ايم كه بي تاثير بوده و چه افرادي كه به ظاهر تفاوت اصول را نمي‌دانستند اما تاثيرشان در جامعه بيشتر بوده است. يكي از توفيقات آيت‌ا... خاتمي دارا بودن اين ويژگي است و معتقدم شرط توفيق تمامي عالمان ديني همين است كه چه مقدار در جامعه با اخلاق برخورد كرده باشد، شرط دوم نيز پاسخگو بودن به نياز جامعه‌ي فعلي است.

خميني بيان داشت:‌ روشنفكري تنها در بيان ايده‌هاي جديد نيست بلكه مي‌توان آن را در قالب كسي عنوان كرد كه نيازهاي نوين جامعه‌اش را مي‌فهمد و پيرامون آن نياز حرف مي‌زند.

وي تمايز بين امام و اقرانش را در نوع نگاه امام به دين و فقه خواند و گفت: برداشت امام ازدين كاريكاتوري نبود يعني حقيقت بدون تناسب، بسياري ازما اسلام‌هاي كاريكاتوري داريم يعني حساسيتمان نسبت به فضائل ديني به اندازه واقعيت الهي نيست. اگر انديشه كسي نسبت به مسائل ديني كاريكاتوري باشد، اين قطعا تناسب حقيقه‌ي احكام را رعايت نكرده است.

وي افزود: تفاوت امام با اقرانش اين بود كه نسبت به دردهاي جامعه و قضاياي ديني غيركاريكاتوري نگاه مي‌كرد يعني پاسخگوي نياز جامعه بود و رمز اينكه روحانيت از دهه‌هاي 40 تا 50 به ناگاه پيشتاز مسائل جامعه شد، به اين خاطر بود كه گفتارش را مطابق نياز روز جامعه تطبيق كرد.

خميني بيان داشت: روحانيت موفق روحانيتي است كه مطابق نياز روز جامعه‌اش صحبت كند تا تكيه بر آرمان‌ها و قضاياي ديني لذا روشنفكري الزاما سخن نو گفتن نيست بلكه مطابق نيازهاي روز سخن گفتن است.

وي افزود: اين ويژگي‌ها را مي‌توان در زندگي آيت‌ا... خاتمي جستجو كرد و يافت و شرط توفيق اوليه ايشان يعني پابر نفس گذاشتن، خود نديدن و اخلاق و پايبندي به مباني اخلاقي بود و شرط دوم به معناي اينكه پايبند چيزهايي كه ما خود را درگير آن مي‌كنيم،‌ نبودند و در عين حال پاسخگوي نياز جامعه‌اشان بودند.

حجت‌الاسلام سيدحسن خميني در پايان به نكته‌هاي موجود در پيام امام راحل به مناسبت درگذشت آيت‌ا... خاتمي اشاره كرد و گفت: ايشان در كوران مبارزه، مبارزه را مي‌فهميد، روشنفكري بود كه درد آن روز جامعه را احساس مي‌كرد و مطابق آن سخن مي‌گفت انديشمندي بود كه اگر دين داشت، مقيد به حال جامعه و در راستاي تعالي جامعه قدم برمي‌داشت.

یزدفردا