حب دنيا و علاقه شديد به جمعآوري ثروت
یزدفردا -حمید یزدانیان :دنیا در آیات و روایات به آب شور تشبیه گردیده است که انسان هر چه می نوشد نه تنها تشنگی او برطرف نمی شود بلکه بر تشنگی او افزوده می گردد. يكي از معجزات قرآن، تذكر حرص و ولع يهود در جمعآوري مال و ثروت ميباشد. قرآن كريم در آيه شريفه 96 سوره بقره ميفرمايد: «و لتجدنهم احرص الناس علي حيوة و من الذين اشركوا يود احدهم لو يعمر الف سنة و ما هو بمزحزحه من العذاب ان يعمر و الله بصير بما يعملون»: «و آنان را مسلماً آزمندترين مردم به زندگي و [حتي حريصتر] از كساني كه شرك ميورزند، خواهي يافت. هر يك از ايشان آرزو دارد كه كاش هزار سال عمر كند با آن كه اگر چنين عمري نيز به او داده شود ، وي را از عذاب دور نتواند كرد و خدا بر آنچه ميكنند، بيناست.»
براساس اين آيه شريفه، ملت يهود حريصترين ملل در جمعآوري مال و ثروت ميباشند. آنها فقط دنيا را ميخواهند و از نظر آنها مهم نيست كه راه به دست آمدن آن حلال باشد يا حرام. حتي آنها از مشركان كه به طور طبيعي بايد در جمعآوري ثروت از همه حريصتر باشند و در مورد راه به دست آمدن پول باكي نداشته باشند، حريصترند.
حرص و ولع بنياسرائيل آنچنان زياد است كه دوست دارند هزار سال زنده بمانند و مال و ثروت جمع كنند. شايد هم چون از كردار بد خويش مطلعند و ميدانند در آنجا دقيقاً به حسابها رسيدگي ميشود، دوست دارند زنده بمانند و مرگ هرگز به سراغشان نرود و به همين سبب از مرگ واقعاً وحشت دارند. اما قرآن ميفرمايد: طولاني شدن عمر هيچ گاه به حال آنها نفعي ندارد و نخواهد داشت. اما بالاخره بايد تسليم مرگ شوند. ترس و وحشت آنها از مرگ در آيات شريفه 6 و 7 سوره جمعه نيز آمده است.
ممكن است تصور شود ويژگي مذكور خاص بنياسرائيل در زمان حضرت موسي (ع) بوده و بعداً ادامه نداشته است، اما طبق آيه شريفه 169 سوره اعراف، اين موضوع همچنان به عنوان يك ويژگي اصلي و عميق در يهود تداوم يافته است. براساس اين آيه شريفه كساني از بنياسرائيل كه وارث پيشينيان خود شدند و معارف و احكام الهي را به ارث بردند، به طور طبيعي بايد تقوا پيشه ميكردند و از لذائذ ناپايدار دنيا و عوائدي كه مانع ثواب دائم و ابدي بود، چشم ميپوشيدند اما با كمال تأسف «يأخذون عرض هذا الادني» دو دستي اين لذائذ را گرفته و خود را روي آن ميافكنند و هيچ پروايي از جرم و گناه ـ هر قدر هم زياد باشد ـ ندارند. حتي با كمال وقاحت ميگويند «سينصرلنا» و به ناحق وعده آمرزش به خود ميدهند، بدون اين كه از گناه بازگشتي كرده باشند.
اين راهبرد در قوم يهود همچنان ادامه يافته تا اين كه امروز نيز به وضوح مشاهده ميشود. آنچنان كه يك نويسنده غربي به نام «فرانك سالتر» ثابت كرده است گروههاي يهودي آمريكا با وجود آن كه تنها 5/2% جمعيت اين كشور را تشكيل ميدهند اما در مورد مسائلي نظير حمايت از اسرائيل، مهاجرت و به طور كلي سياستهاي قومي، شديداً اعمال نفوذ مينمايند. اطلاعات به دست آمده نشان ميدهند كه درآمد سرانه يهوديان آمريكا تقريباً دو برابر غيريهوديان است. بر اساس فهرست «فوربس» بيش از يك چهارم ثروتمندترين مردم آمريكا را يهوديان تشكيل ميدهند و به طور كلي يك سوم كل ميليونرهاي آمريكايي، يهودي هستند. 20% اساتيد دانشگاههاي معتبر آمريكا نيز يهودي هستند و 40% مؤسسات حقوقي معتبر در شهرهاي نيويورك و واشنگتن متعلق به يهوديان ميباشد.
در سال 1996 تقريباً 300 سازمان يهودي در آمريكا فعاليت ميكردند كه در مجموع بودجهاي بالغ بر 6 ميليارد دلار در اختيار داشتند. (لازم به ذكر است اين مبلغ، از توليد ناخالص ملي نصف كشورهاي عضو سازمان ملل بيشتر است.)
یزدفردا