زمان : 17 Aban 1387 - 21:59
شناسه : 13632
بازدید : 4013
 محیط تحصیلی فرزندانمان را از هر آسیبی برحذر داریم  محیط تحصیلی فرزندانمان را از هر آسیبی برحذر داریم

 محیط تحصیلی فرزندانمان را از هر آسیبی برحذر داریم
 
انعکاس مطبوعات در یزدفردا :هفته نامه آیینه یزد -احمد مدقق یزدی :قسه سال از حادثه ناگوار و غم انگیز آتش سوزی دبستانی واقع در روستای سفیلان از توابع شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری می‌گذرد.
این حادثه در تاریخ 24/10/83 دراثر عدم رعایت اصول ایمنی در انتخاب بخاری و بی توجهی به نشت نفت از منبع آن و به كارنگرفتن قواعد فنی درنصب لوله‌های دود كش به وجود آمده و در كمتر از چند دقیقه شعله‌های سركش آتش، كلاس درس معلم و دانش آموزان را فراگرفت و منجر به كشته شدن معلم و تعدادی از دانش اموزان گردید.
انعكاس این حادثه ناكوار به گونه‌ای دردناك و رقت بار بود كه پدران و مادران و فرهنگ دوستان را در جای جای ایران عزادار ساخت.
زمانی كه شعله‌های سركش آتش از پنجره‌های كلاس درس به فضای روستای سفیلان نفوذ كرد و ساكنین آن روستا از جمله پدران و مادران كودكان مظلوم را به سوی خود كشید آتش سوزی به اوج خود رسیده بود و جگر گوشه‌های بی پناه آنها را در لهیب وحشتناك خود می‌سوزاند و ضجه و فریاد بچه‌ها را به آسمان می‌برد.
پدران ومادران ناظر این صحنه عذاب دهنده بودند و چون چاره‌ای را برای رهایی آنها نداشتند، با كودكان دلبند خود هم آوا گردیده ناله و فریاد می‌كردند و شاهد سوختن جانگداز فرزندانشان بودند.
آیا این حادثه دلخراش به مسئولین آموزش و پرورش در سراسر كشور هشدار جدی داده است و طی سه سال گذشته در زمینه رفع نواقص مدارس از جهت سرمایش و گرمایش تمهیدات لازم به عمل آمده است؟ یا باز هم در آینده خدای ناخواسته شاهد چنین حوادث تلخ و یا نظایر آن در اقصی نقاط كشور خواهیم بود.
به گزارش زیر كه در تاریخ 26 دی ماه 1386 از وضع مدارس تهران تهیه شده است توجه فرمایید:
دانش آموزان و معلمانی كه شنبه شب با شوك باز شدن مدارس همه مقاطع تحصیلی تهران در ادامه روزهای سرما و یخبندان مواجه شدند هنگام ورود به مدارس نیز با ساختمانی منجمد روبه‌رو شدند كه حاضر به هیچ انعطافی برای پذیرش میهمانان خود نبود برخلاف ادعاهای مسوولان آموزش و پرورش ،هنوز مشكلات ناشی از یخبندان درمدارس تهران حل نشده است.
همان روزی كه مدارس به طور غیرمنتظره تعطیل شد، مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش شهرتهران اعلام كرد كه 20 درصد مدارس شهر تهران دچاریخ زدگی و تركیدگی لوله هستند. در بعضی شهرها از جمله شاهرود كه گاز آنها از طریق خط لوله شمال كشور از تركمنستان تامین می‌شد از مجموع 69 مدرسه، 41 مدرسه با قطع كامل گاز و 12 مدرسه با فشار بسیار كم مواجهند و تنها وضعیت 17 مدرسه از نظر فشارمطلوب است.
در بعضی شهرها از جمله بندرانزلی به علت بارش سنگین و مداوم برف، به رغم برف روبی‌های انجام شده تعدادی از مدارس شهرستان درمعرض تخریب قرار دارند.
رییس اداره آموزش و پرورش بندر انزلی با اشاره به اینكه 40 درصد مدارس شهرستان تخریبی است، افزود: مسوولان باید هر چه سریع تر با انجام یك برنامه ریزی اصولی در جهت ارائه كمك اعم از كمك نقدی و نیروی انسانی به منظور پیشگیری از تخریب مدارس اقدام نمایند.
این در حالی است كه تاكنون تنها بخش كمی از سرانه دانش آموزی به مدارس پرداخت شده است و باید امیدوار بود كه آنچه رییس سازمان آموزش و پرورش شهرتهران درباره نبود هیچ مشكلی در خصوص هزینه تعمیرات و پیگیری رفع كامل تمام صدمات ناشی از برف و یخبندان می‌گوید، به واقعیت بپیوندد. 1
با عنایت به اینكه بر اساس قوانین و قراردادهای بین المللی و به موجب اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران كه بر پایه حفظ حرمت و ارزشهای انسانی طراحی شده است: دولت وظیفه دارد كه وسایل آموزش وپرورش، فضای امن، ایجاد گرمایش و سرمایش مناسب درتمام فصول سال، تامین بهداشت و خلاصه همه امكانات لازم را به منظور سلامت جسم و آرامش روح و روان كودكان فراهم آورد. تا دانش آموزان سراسر كشور به ویژه در مقاطع تحصیلی دبستان و راهنمایی بتوانند با آسودگی از كلاس درس معلمان گرانقدر خود بهره گیرند. ودر ساختن آینده درخشان فردای این مرز وبوم گام‌های موثری بردارند بدیهی است كه اگر ساختمان مدرسه از هر نظر مقاوم و مجهز نگردد و تمام وسایل رفاه و آسایش كودكان فراهم نشود. فضای كلاسها تمیز و دلگشا نباشد، نیمكت‌ها و یا صندلی‌های مناسب نداشته باشد، نوررسانی با اصول فنی، جایگاه معلم و دانش آموز را روشن نسازد. میدان ورزشی باوسایل لازم و مطمئن تعبیه نشود. رغبت دانش آموز و معلم را برای آموختن بر نمی‌انگیزد و شور و شوق افاده واستفاده را در معلم و دانش اموز به وجود نمی‌آورد.
امید است دست اندركاران آموزش و پرورش كشوربه ویژه مسئولین امور ساختمان و تاسیسات مدارس برای جلوگیری از حوادث گذشته در رفع نواقض و مشكلات مدارس كشور بجد كوشیده باشند تا در سالی كه پیش روی ماست و زمستانی كه در اكثر نقاط ایران بذر سرما می‌كارد و برف و یخبندان به بار می‌آورد شاهد رخدادهای تلخ گذشته نباشیم و از آزردگی كودكان، پدران و مادران آنها، شرمگین نگردیم. بی تردید دراین زمینه ژرف اندیشی‌های لازم به عمل آمده و نكات زیر را - كه به منظور یاد آوری به آگاهی می‌رساند – مورد توجه دقیق قرار گرفته است.
- آیا اعتبارات سرانه دولت دراختیار مدارس قرار گرفته و با توجه به گرانی روز افزون، اعتباری چند برابر سالهای پیش در نظر گرفته شده است؟
- وزیر آموزش و پرورش اخیراً اعلام كرده است كه این وزارتخانه با كسری بودجه قابل توجهی رو به روست، امید است این كاستی، بودجه ناچیز سرانه دولتی به مدارس را كاهش ندهد.
- تعداد قابل توجهی ازمدارس كشور استیجاری است و یا ساختمان آنها دراثر گذشت زمان كهنه و فرسوده شده ونیاز مبرم به مقاوم سازی یا باز سازی اساسی دارد كه اگر طی ماههای گذشته بوسیله كارشناسان امور ساختمانی مورد بازدید قرار نگرفته و نواقص آن برطرف نشده است باید هر چه سریعتر بدین مهم پرداخته شود و محیط امن تحصیلی برای كودكان و نوجوانان فراهم گردد تا در زمستان آینده از سلامت و شادابی فرزندانمان اطمینان داشته باشیم.
- زمانی كه وزیر آموزش وپرورش اعلام می‌كند كه درتهران با همه شكوه وعظمتش مدارسی همانند مدرسه‌های كپر نشین وجود دارد و یا گزارش‌ها حاكی از این است كه در برخی مراكز استانهای كشوركیفیت و ایمنی وسایل گرمایش بعضی از آموزشگاهها رضایت‌بخش نیست. وظیفه مسئولین آموزش و پرورش در رفع نواقص مدارس كشور سنگین‌تر می‌گردد.
- عدم توجه دقیق مسئولین به این گزارش‌هاو كاستی‌ها علاوه بر امكان تكرار رویدادهای ناگوار گذشته، آرامش خاطر معلمان و شاگردانشان را برهم می‌زند و سیر حركت فرا گرفتن دانش را با كندی ودغدغه خاطر رو به رو می‌كند و زیانهای جبران ناپذیری به ارتقاء سطح آموزش كشور وارد می‌سازد.
از این رو چاره‌اندیشی دراین موارد حساس و سرنوشت ساز كاملاً ضرروی به نظر می‌رسد. با ارج نهادن به كوششهای شبانه روزی آن دسته از مسئولین كه پیوسته در اندیشه تندرستی، شادابی و بهبود فضای آموزشی نونهالان ایران اسلامی هستند، موفقیت افزونتر آنان را در ادامه تلاش‌های ثمربخش برای برقراری فضای امن و آرامش در تمام مدارس كشورحتی در دور افتاده ترین نقاط روستایی آرزومندیم.
پی‌نوشت:
1- 26/10/86 اعتماد ملی 
 
 پایان خبر
www.yazdfarda.com