زمان : 14 Aban 1387 - 22:26
شناسه : 13581
بازدید : 7260
حواشی جلسه استیضاح وزیر كشور و حاشیه های خبری پیرامون مدرک جعلی و... حواشی جلسه استیضاح وزیر كشور و حاشیه های خبری پیرامون مدرک جعلی و...
حواشی جلسه استیضاح وزیر كشور و حاشیه های خبری پیرامون مدرک جعلی و... 

یزدفردا " استیضاح کردان فارغ از هزینه های پیدایی که به دولت و نظام جمهوری اسلامی وارد نمود هزینه های پنهانی هم داشت که در آینده بیستر نمود پیدا خواهد کرد و برای ثبت کل حوادث و قضاوت آیندگان تمام حوادث این جریان اگر ثبت شود قطعا از بروز حوادث مشابه در آینده جلوگیری خواهد نمود و در همین راستا یزدفردا تمامی اخبار مرتبط با موضوع را انعکاس خواهد داد با هم مرور می کنیم قسمتی از اخبار مربوط به آزمون بزرگ نمایندگان ایران را .
  جلسه علنی امروز مجلس ساعت 25/8 دقیقه آغاز شد در حالی كه تنها دستور جلسه امروز، بررسی استیضاح علی كردان وزیر كشور بود.
 
به گزارش یزدفردا :جلسه علنی امروز مجلس ساعت 25/8 دقیقه آغاز شد در حالی كه تنها دستور جلسه امروز، بررسی استیضاح علی كردان وزیر كشور بود.
 
* قبل از آغاز استیضاح وزیر كشور، تعداد زیادی از نمایندگان مجلس دور محمدرضا باهنر جمع شده و در حال گفت و گو با وی بودند و همین موضوع برهم خوردن نظم جلسه و خالی شدن تعدادی از صندلی‌های مجلس شد.
 
* موسی‌پور معاون پارلمانی وزارت كشور از همان دقایق اولیه آغاز جلسه، در صحن علنی مجلس حضور داشت.
 
* علی كردان نیز در ساعت 10/9 دقیقه در حالی وارد صحن علنی مجلس شد كه تنها كامران دانشجو معاون سیاسی‌اش او را همراهی كرد و هیچ نماینده‌ای به استقبال وی نرفت و هنگام خروج از مجلس نیز به تنهایی از صحن خارج شد و كمتر نماینده‌ای او را بدرقه كردند. كردان همچنین در موقع خروج از مجلس از درب ورود و خروج نمایندگان خارج شد.
 
* بررسی استیضاح كردان در ساعت 30/9 آغاز شد و ابتدا علی مطهری نماینده تهران، ابراهیم نكونام نماینده گلپایگان، عباس رجائی نماینده اراك، احمدرضا دستغیب نماینده شیراز، قسیم عثمانی نماینده بوكان، محمد كرمی راد نماینده كرمانشاه و داریوش قنبری نماینده ایلام به عنوان استیضاح كننده به مدت 5/1 ساعت به بیان نقطه نظرات خود در مورد كردان پرداختند و پس از سخنان كردان نیز مجددا بیژن نوباوه نماینده تهران و ستار هدایت‌خواه نماینده بویراحمد به عنوان استیضاح كننده به مدت 2 ساعت در مورد موضوع عدم صداقت شخصی وزیر در خصوص مدرك تحصیلی‌اش صحبت كردند.
* جلسه استیضاح وزیر كشور بدون حضور رئیس جمهور برگزار شد و حضور اعضای دولت در این جلسه نیز بسیار كمرنگ بود.
 
*كردان امروز با كت و شلوار رنگ روشن در جلسه استیضاح خود حاضر شد و قبل از شروع سخنان خود ابتداء جرعه‌ای آب نوشید و با سخنی كاملا آرام و شمرده، به دفاع از خود پرداخت.
 
* كردان، قسمت اول سخنان خود را در ساعت 10/11 شروع كرد و در بخش پایانی سخنان خود كه از ساعت 5/13 دقیقه شروع شد به مدت 25 دقیقه به دفاع از خود پرداخت.
 
* هیچ یك از نمایندگان به عنوان مخالف استیضاح صحبت نكردند كه كردان در این رابطه گفت: كوهكن نماینده لنجان، دلخوش نماینده صومعه‌سرا، عفت شریعتی نماینده مشهد و فاطمه آلیا نماینده تهران درخواست كردند كه به نفع من صحبت كنند اما من از آنها استدعا كردم كه نیازی به سخنرانی شما نیست و من خودم مطابق آنچه كه می‌فهمم و دین مقدس و آموزه‌های دینی به من می‌گوید از خود دفاع خواهم كرد.
 
* قبل از آغاز بررسی استیضاح وزیر كشور، قاسم محمدی نماینده اردبیل خواستار ارائه تذكر آئین‌نامه‌ای شد كه با مخالفت رئیس مجلس مواجه گردید و این امر منجر به جر و بحث‌های لفظی وی با میرتاج‌الدینی و كوهكن، اعضای هیئت رئیسه مجلس شد.
 
* جلسه استیضاح وزیر كشور در جوی آرام برگزار شد و فضای مجلس بر خلاف سایر روزها تقریبا از نظم و آرامش برخوردار بود. بخصوص زمانی كه بیژن نوباوه از موافقان استیضاح، با ارائه سند و مدرك، در مورد استیضاح صحبت می‌كرد، فضای مجلس به شدت آرام بود و نمایندگان با سكوت و آرامش خاصی به سخنان وی گوش می‌كردند.
 
* كردان سخنان خود را با ذكر شهادتین و مقدمه‌ای طولانی آغاز كرد و در همان ابتدا شروع سخنان كردان، موسی قربانی عضو هیات رئیسه مجلس، به وی متذكر شد كه 3 ساعت وقت دارد و می‌تواند بخشی از وقت خود را به نمایندگان مخالف استیضاح بدهد.
 
* كردان در حین سخنان خود زمانی كه می‌خواست در پاسخ به نمایندگان در مورد مدرك تحصیلی‌اش صحبت كند، با خنده نمایندگان روبرو شد.
 
* كردان همچنین در قسمت پایانی سخنان خود، زمانی كه در خصوص قضیه جانشینی فرماندهی كل قوا توضیح می‌داد، به مذاكرات خود با سر لشكر فیروزآبادی، رئیس ستاد كل نیروهای مسلح اشاره كرد و گفت: اگر ایشان این تكذیبیه را تكذیب نكند، ‌من صدای فیروز آبادی در مذاكرات خودم را با موبایلم ضبط كرده‌ام و اگر نمایندگان بخواهند، فردا آن را به مجلس می‌آورم و پخش می‌كنم كه این سخنان كردان با صدای فریاد اعتراض‌آمیز نمایندگان مواجه شد.
 
* پس از سخنان كردان، رئیس مجلس خطاب به وی گفت: شما می‌توانید تشریف ببرید و كردان نیز قبل از رای گیری مجلس را ترك كرد.
 
* پس از سخنان علی مطهری به عنوان اولین موافق استیضاح، فلاحت پیشه نماینده اسلام‌آباد غرب، قاسم محمدی نماینده اردبیل تذكر دادند.
 
* فلاحت پیشه در تذكر خود با اشاره به اظهارات علی مطهری كه بیان كرده بود یكی از مسئولین گفته نمایندگان در گروه‌های هشت نفره، با قول یك سفر امضای استیضاح خود را پس می‌گیرند، تاكید كرد كه باید مشخص شود چه كسی این حرف را زده است و نباید اجازه داد در این قضیه مجلس را تحقیر كنند.
 
* فلاحت‌پیشه همچنین گفت آقای ونایی كه می‌گوید آقای رئیس جمهور حق دخالت در قوه قضائیه را ندارد صندلی به صندلی می‌چرخند تا رای خود را به نمایندگان اعلام كنند؛ من خواهش می‌كنم ایشان اول خودش را اصلاح كرده بعد نظر خود را به نمایندگان تحمیل كند.
 
* علی لاریجانی رئیس مجلس نیز قبل از آغاز بررسی استیضاح وزیر كشور، بر قانونی بودن استیضاح تاكید كرد و گفت: طبق اصل 89 قانون اساسی و آئین نامه داخلی مجلس، استیضاح حق نمایندگان است و هیچ اشكال قانونی به این استیضاح وارد نیست.
 
* تعدادی از نمایندگان دوره هفتم مجلس نیز با حضور در جایگاه میهمانان، نظاره گر جلسه استیضاح علی كردان بودند.
* كواكبیان نماینده سمنان كه گویا در جریان سخنان علی لاریجانی در مورد قانونی بودن استیضاح آرام و قرار نداشت، قبل از رای‌گیری خواستار ارائه تذكر شد و گفت: طبق ماده 227 آئین نامه داخلی، ما باید بدانیم این استیضاح قانونی است یا نه چون رئیس جمهور آن‌را قانونی ندانسته است. با این تذكر كواكبیان، همهمه در مجلس حاكم شد و به او اجازه ادامه تذكر را ندادند.
 
* قنبری به عنوان هفتمین موافق استیضاح كردان، در بخشی از صحبت‌های خود گفت: معلوم شد وزرایی كه تاكنون بركنار شدند، مطیع رئیس جمهور نبودند كه لاریجانی به وی تذكر داد و از او خواست تا راجع به موضوع استیضاح صحبت كند.
 
* قنبری همچنین از وقت خود كمی زیادتر صحبت كرد و همین امر باعث اعتراض برخی نمایندگان شد و چندین بار از سوی موسی قربانی عضو هیئت رئیسه مجلس به وی تذكر داد شد كه وقت شما تمام شده است و دوستان شما به این قضیه معترض هستند.
 
* اكثر صندلی‌های جایگاه میهمانان در صحن علنی مجلس پر بود و جمعی از دانشجویان علوم سیاسی و حقوق دانشگاه تهران و طلاب كانون شاهد و مفید قم، میهمان مجلس بودند.
 
* بیش از 200 نفر از عكاسان، تصویر برداران و خبرنگاران داخلی و خارجی برای پوشش خبری جلسه استیضاح در خواست حضور در صحن علنی مجلس را كرده بودند كه اكثر آنها در مجلس حاضر شدند.
 
* احمد توكلی و آقاتهرانی نمایندگان تهران نیز نزدیك به یك ساعت، در گوشه‌ای از صحن علنی مجلس در حال قدم زدن و راه رفتن بودند كه توكلی در خصوص قدم زدن خود به خبرنگاران گفت: هنگامی كه مجلس رای‌گیری نمی‌كند ترجیح می‌دهم تا قدم بزنم.
 
* قبل از سخنان كرمی‌راد نماینده كرمانشاه به عنوان ششمین موافق استیضاح، یكی از نمایندگان از لاریجانی خواست تا جلوی سخنان توهین‌آمیز گرفته شود كه لاریجانی در پاسخ به وی گفت: اگر توهینی باشد من جلویش را می‌گیرم و شما نیاز نیست دستور بدهید كه این سخن لاریجانی با فریاد «احسنت» نمایندگان همراه شد.
 
* سعید ابوطالب نماینده دوره هفتم مجلس شواری اسلامی نیز از همان دقایق اولیه آغاز جلسه علنی امروز، با كار گذاشتن دو دوربین در طبقه بالای پارلمان، مشغول ادامه ساخت فیلم مستند خود در خصوص پارلمان ایران بود.
 
*عباس رجایی نماینده ارك در حین سخنان كردان، در تذكری با استناد به ماده 109 آئین نامه داخلی از كردان خواست تا در موضوع استیضاح صحبت كند و همین امر سبب شد تا لاریجانی نیز از كردان بخواهد تا مقدمات را كم كرده و به موضوع استیضاح برسد.
 
* كردان نیز بدون توجه به این تذكر، به سخنان خود ادامه داد و شجاعی كیاسری نماینده ساری گفت: ماده 109 ربطی به استیضاح وزیر ندارد و مربوط به ناطقان قبل از دستور مجلس است.
* در زمان رای گیری، صف طویلی از خبرنگاران در مقابل جایگاه خبرنگاران تشكیل شده بود و خبرنگاران و تصویر برداران و عكاسان، همگی ایستاده، نظاره‌گر رای گیری بودند و جایگاه هیئت رئیسه نیز طبق معمول شلوغ بود.
* در حین سخنان كردان زمانی كه عقربه‌های ساعت 40/11 دقیقه را نشان می‌داد، لاریجانی برای ادامه جلسه رای گیری كرد كه نمایندگان با 161 رای، موافقت خود با ادامه جلسه را اعلام كردند و به این ترتیب جلسه استیضاح تا ساعت 40/13 ادامه یافت.
* زمانی كه همه منتظر اعلام نتایج رای گیری بود، سكوت، مجلس را فرا گرفته بود كه یكدفعه موسی قربانی گفت: نامه كتبی آقای اسدی به اسم اسداللهی قرائت شده بود كه به این ترتیب اصلاح می‌شود و این موضوع باعث خنده نمایندگان شد.
* در زمان اعلام رای گیری، نمایندگان در جایگاه هیئت رئیسه ازدحام كرده بودند كه لاریجانی از آنها خواست در صندلی‌های خود مستقر شوند تا نتیجه رای گیری را قرائت كند.
* لاریجانی با اعلام نتایج رای گیری گفت: 247 رای به گلدان‌ها ریخته شد كه 188 رای سفید، 4 رای زرد و 45 رای كبود بود كه به محض اعلام رای سفید، فریاد الله اكبر نمایندگان بر صحن علنی مجلس طنین انداز شد.
* لاریجانی گفت: استیضاح ایشان مورد قبول واقع شد و ایشان از این تاریخ نمی‌توانند وزیر كشور باشد.
* وی همچنین برای كردان در كارهای دیگر آرزوی توفیق كرد و از نمایندگان بخاطر برگزاری آرام مراسم استیضاح و تحمل جلسه طولانی، تقدیر و تشكر كرد.
 
جلسه امروز مجلس با دستور استیضاح علی كردان، ساعت 40/13 به كار خود پایان داد.حواشی فوق را فارس منعکس نموده بود ومشروح  سحنان نیز در خبر قبلی یزدفردا انعکاس یافته است .
طرح استیضاح علی كردان كه 24 مهر توسط 30 نفر از نمایندگان با 28 امضا مشخص و 2 امضا ناخوانا به هیات رییسه مجلس تقدیم شده بود، 5 آبان در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.
كردان 15 مرداد در جلسه علنی نه چندان آرام مجلس توانست با 169 رای موافق 64 رای مخالف و 36 رای ممتنع از مجموع آرای 271 نماینده مجلس هشتم برای ادامه اداره وزارت كشور در دولت نهم رای اعتماد بگیرد. وی 20 مرداد با حضور رئیس‌جمهور در وزارت كشور معارفه شد.
سرانجام اعلام شد كه مدرك دكترای كردان جعل شده است كه خود وزیر كشور از جاعل مدرك شكایت كرد.
رئیس جمهور نیز 2 روز پیش از استیضاح (یكشنبه 12آبان) گفت: با این استیضاح مخالفم و در جلسه استیضاح حاضر نخواهم شد. 
فراکسیون خط امام مجلس از نمایندگان خواست تا به استیضاح کردان رای مثبت دهند
 

 فراکسیون خط امام(ره) از نمایندگان خواست تا به اتفاق نظر و رای یکپارچه خود به استیضاح کردان، از نهاد مجلس شورای اسلامی حمایت و صیانت کنند.
 
فراکسیون خط امام(ره) مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای عنوان کرده است: این فراکسیون با اعتقاد به ضرورت صیانت از اصول و معیارهای ارزشی انقلاب اسلامی و مقابله با رویه ناپسند ریاکاری و دروغ به مردم و نمایندگان آنها در رفتار و عملکرد مسوولان نظام، در جلسه مورخ 12 آبان ماه خود تصمیم گرفت با رای مثبت به استیضاح وزیر کشور پایبندی خود را نسبت به اصول و معیارهای اسلامی و اخلاق سیاسی مورد تاکید قرار دهد.
 

در این بیانیه از همه نمایندگان درخواست شده است با اتفاق نظر و رای یکپارچه خود به استیضاح، از نهاد مجلس شورای اسلامی حمایت و صیانت کند
 
 
توكلی: استیضاح كردان رای به اصولگرایی و صداقت است
 
 
رئیس مركز پژوهش‌های مجلس با بیان اینكه رای به استیضاح كردان رای به اصولگرایی و صداقت است، گفت: رای امروز مجلس مشخص می‌كند كه اصولگرایان وقتی پای مصالح ملی در میان باشد، محكم برخورد می‌كنند
احمد توكلی نماینده مردم تهران در مجلس پس از پایان جلسه امروز استیضاح علی كردان و رای مثبت مجلس به این استیضاح در گفتگو با فارس با بیان اینكه رای به استیضاح كردان رای به اصولگرایی و صداقت است، گفت: برای اولین بار به شكل رسمی یك مقام مسول بلندپایه به دلیل اینكه به مجلس دروغ گفت و درصدد اغوا و فریب مجلس برآمد از كار بركنار شد.
عضو فراكسیون اكثریت مجلس تصریح كرد: رای امروز مجلس مشخص می‌كند كه اصولگرایان وقتی پای مصالح ملی در میان باشد، محكم برخورد می‌كنند و در این فرآیند این نكته معلوم شد اقشار مختلف مردم به ویژه دانشگاهیان و طلاب چه میزان به رفتار صادقانه مسئولان اصرار دارند.
وی افزود: این اقدام مجلس دروغ‌گویی در مقام رسمی را پرهزینه می‌كند و از این به بعد استفاده از مدارك به اعتبار و تفاخر به اسناد بی‌پایه را محدود خواهد كرد.
توكلی اظهار امیدواری كرد كه استیضاح كردان درس عبرتی برای همه خدمتگذاران باشد.
مخبر كمیسیون فرهنگی با اشاره به نامه‌ای از ستاد كل نیروهای مسلح:

نقل قول كردان از فیروزآبادی صحیح نیست
مخبر كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نامه‌ای كه از ستاد كل نیروهای مسلح به دستش رسیده است، گفت: پیغام رسیده است آنچه كردان در جلسه به نقل از ایشان – فیروزآبادی – مطرح كرده‌اند، صحیح نیست.
ستار هدایت‌خواه ادامه داد: در این باره آقای كردان فقط در خصوص جانشینی فرماندهی كل قوا پرسیده‌اند و ما نیز به ایشان گفته‌ایم مانعی ندارد شما به آقا بنویسید و معظم‌له یا خودشان پاسخ می‌دهند و یا موضوع را به ما می‌دهند كه موضوع را بررسی كنیم.
هدایت‌خواه افزود: بر اساس این نامه كه اكنون بدست من رسیده است، غیر از این جملات حرفی میان آقای فیروزآبادی و كردان رد و بدل نشده است. 
پخش سخنان کردان در جلسه روز رای اعتماد از بلندگوی مجلس
 
 
سخنان علی کردان مبنی بر ارائه مدرک لیسانس و فوق لیسانس توسط وی که در جلسه رای اعتماد مجلس مطرح شده بود امروز بار دیگر از بلندگوی مجلس پخش شد.
 
در جلسه امروز مجلس و در جریان بررسی استیضاح علی کردان، اظهارات وزیر کشور در جلسه پیشین رای اعتماد به وی مبنی بر اینکه اگر می دانست مدارک لیسانس و فوق لیسانس وی زیر سئوال می رود اصل مدارک را با خود به مجلس می آورد ‌مورد اشاره نمایندگان قرار گرفت. 
 
 این ادعا که مورد سئوال و تاکید استیضاح کنندگان بود در جریان نطق ستار هدایتخواه در موافقت با استیضاح کردان ‌با صدای وزیر کشور از بلندگوی مجلس پخش شد.
هدایت خواه: اظهارات کردان بزرگترین توهین به دولت و مجلس است
 
 
نماینده مردم بویراحمد در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای کردان با اظهاراتش بزرگترین توهین را به نظام اسلامی ، دولت ، مجلس ، خانواده خود و مجامع دانشگاهی کرده است.
 
به گزارش خبرنگار ان؛ ستار هدایت خواه که پس از سخنان علی کردان در صحن علنی مجلس در موافقت با استیضاح وزیر کشور سخن می گفت افزود.. سخنان کردان حول موضوع استیضاح نبود.
وی گفت: امروز موضوع استیضاح به بزرگترین سوژه هجمه بیگانگان علیه مجلس ، دولت و نظام اسلامی تبدیل شده است.
هدایت خواه با بیان اینکه تردیدی در تجارب و مسلمانی آقای کردان نیست گفت: اما اینها مجوزی برای گذشتن از گناهان نابخشودنی و دور از شأن نظام مقدس اسلامی نمی شود.
وی تصریح کرد: مجلس محل خردورزی و تصمیم گیریهای عاقلانه است و جای رقت ورزی و ترحم ، مظلوم نمایی و احساسات زودگذر نیست.
 
هدایت خواه خطاب به رئیس جمهور گفت: باید مشخص شود فرد جاعل مدرک چگونه توانسته است از کشور خارج شود و فردی که به این سادگی فریب این جاعلان را خورده است چگونه می تواند در سمت وزارت کشور مشغول به کار باشد.
وی همچنین از رئیس جمهور خواست که مبنای قانونی دریافت حقوق از این مدرک و عضویت در هیأت علمی دانشگاه بررسی شود.
 
بنا براین گزارش بخشی از سخنان علی کردان هنگام اخذ رأی اعتماد از مجلس از بلندگو پخش شد مبنی بر اینکه گفته است مدرک دکترا و فوق لیسانس خود را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم خواهد کرد.
 
نماینده مردم بویر احمد سپس این سخنان را ادعایی دروغ و جعل مدرک تحصیلی دانست و گفت: اینکه در حکم کارگزینی آقای کردان در بخشهای مختلف دکترا و فوق لیسانس ذکر شده معنای آن دریافت حقوق بر مبنای این مدارک است.
 
وی افزود: آیا چنین شخصی نباید به انفصال دائم از خدمات دولتی و استرداد حقوق دریافتی محکوم شود.
 
وی مبنای استیضاح را دروغ گویی و کسب مال از راه غیرحلال دانست و گفت: این مسئله باعث بدنامی مسئولان جمهوری اسلامی شده است که باید با آن برخورد جدی شود.
 
هدایت خواه با بیان اینکه 600 سازمان غیردولتی از استیضاح آقای کردان حمایت کرده اند این مسئله را نشان دهنده توجه مردم به این موضوع دانست و گفت: باید سعی کنیم امانت را به اهلش بسپاریم.
روز استیضاح و آخرین یادداشت  کیهان به کردان

 
در حالی که ساعاتی دیگر ، علی کردان ، وزیر کشور ، در مجلس شورای اسلامی ، استیضاح می شود ، حسین شریعتمداری در سرمقاله روز سه شنبه "کیهان" با عنوان " زنگ حساب" ، جلسه امروز مجلس را به جلسه امتحانی تشبیه کرد که سوالات آن از پیش معلوم شده است و هیچ کس عذری برای پاسخ غلط یا ممتنع ندارد.
 
متن این یادداشت به شرح زیر است:
 
امروز در مجلس شورای اسلامی آزمون اصولگرایی برگزار می شود و قرار است نمایندگان مردم، فصل «امانت داری» از كتاب قطور اصولگرایی را امتحان بدهند.
 
 برخلاف سایر آزمون ها در آزمون امروز، سؤال امتحان از قبل در میان آزمون دهندگان توزیع شده است و كسانی كه امروز وارد جلسه امتحان می شوند برای تحقیق و بررسی پیرامون سؤال امتحانی و یافتن پاسخ صحیح آن فرصت كافی در اختیار داشته اند، بنابراین «پاسخ غلط» و یا «امتناع» از پاسخ نمی تواند پذیرفتنی باشد. سؤال امتحان امروز درباره «صلاحیت آقای كردان» برای وزارت كشور است.
 
طی چند هفته اخیر ماجرای صلاحیت آقای كردان برای وزارت كشور - و نه صلاحیت ایشان برای پست ها و مسئولیت های دیگر- به یك میدان تنش زا و پر از حرف و حدیث تبدیل شده است و تمامی شواهد و قرائن موجود حكایت از آن دارند كه بازی در این میدان به نفع دشمنان بیرونی و دنباله های داخلی آنهاست و پی آمدهای خسارت آفرین آن بی تردید در سبد اصولگرایان می ریزد، بنابراین در نگاه اول عاقلانه تر آن است كه اصولگرایان وارد این میدان نشوند ولی این میدان را دشمن طراحی نكرده كه چاره كار خروج از آن باشد، بلكه پیدایش این میدان حاصل اقدامات نسنجیده برخی از اصولگرایان است و باید به همت اصولگرایان برچیده شود. ماجرا نه پیچیده است و نه پنهان، بنابراین راه حل آن نیز آشكار است و آسان.
 
1-آقای كردان درباره مدرك تحصیلی خود با نمایندگان مردم صادق نبوده است و این به تنهایی برای تردید جدی در وزارت ایشان كافی است.
2-آقای احمدی نژاد می فرمایند؛ مدرك تحصیلی آقای كردان ملاك معرفی ایشان به عنوان وزیركشور نبوده است و این سخن قابل قبولی است اما، اعتراض اصولگرایان این نیست كه چرا وزیركشور مدرك دكترا ندارد! بلكه اعتراض آن است كه چرا درباره مدرك تحصیلی خود اظهارات خلاف واقع داشته است.
 
3-مدرك دكترای جناب كردان جعلی است و این اتهام دیگری افزون بر اظهارات خلاف واقع ایشان است.
البته، آقای كردان می فرمایند كه از جعلی بودن مدرك تحصیلی خود باخبر نبوده اند! بسیار خوب! می پذیریم! اما از این كه بدون طی مراحل تحصیلی و بی آن كه دروس مربوطه را خوانده باشند، مدرك دكترا گرفته اند كه باخبر بوده اند! آیا جناب كردان نمی دانسته اند كه لازمه كسب درجه دكترا، طی دوره های لیسانس و فوق لیسانس بوده است؟! خب! وقتی ایشان فاقد مدارك یاد شده هستند چگونه ادعا می كنند از جعلی بودن مدرك دكترای خود بی خبر بوده اند؟!...
 
4- آقای كردان با بهره گیری از دكترای جعلی بر كرسی دانشیاری «حقوق اساسی دانشگاه آزاد اسلامی» نشسته است. آیا این اقدام قانون شكنی نیست؟ زیرا خود ایشان كه می دانسته اند صلاحیت علمی برای دانشیاری دانشگاه ندارند و دروس مربوطه را نخوانده اند. البته دانشگاهی كه ایشان را به دانشیاری پذیرفته نیز مجرم است و باید پاسخگو باشد كه موضوع جداگانه ای است.
 
5- آقای كردان از كسی كه مدرك تحصیلی برای ایشان جعل كرده است به دادگاه شكایت برده و خواستار تعقیب قانونی او شده است كه صرفنظر از چگونگی ماجرا باید پرسید، كسی كه از یك دلال بی سروپا فریب می خورد چگونه می تواند اداره یكی از چند وزارتخانه كلیدی كشور را برعهده داشته باشد؟!
 
6- آقای كردان با استفاده از مدرك جعلی دكترا- آنهم دكترای افتخاری كه ارزش علمی ندارد- حقوق و مزایای محاسبه شده در سطح دكترا دریافت داشته اند كه این نیز اتهامی دیگر افزون بر اتهامات قبلی است و شایستگی ایشان برای تصدی پست وزارت را سلب می كند.
 
آقای دكتر احمدی نژاد در مصاحبه یكشنبه شب خود ضمن اعلام مخالفت با استیضاح آقای كردان می فرمایند «دولت بنا ندارد وارد این مسائل شود وا لا ما می توانیم كسانی را نام ببریم كه از حقوق مدارك نامعلوم خود استفاده كرده اند».
 
این سخن رئیس جمهور محترم- با عرض پوزش- از منطق قابل قبولی برخوردار نیست. چرا كه ارائه مدرك جعلی و كسب حقوق و مزایا براساس آن جرم تلقی می شود. حالا، اگر آقای رئیس جمهور كسان دیگری را هم می شناسند كه مرتكب همین جرم شده و می شوند باید با آنها نیز مقابله شود.
 این انتظار، مخصوصاً از آقای احمدی نژاد كه به حق، پرچم مقابله با سوءاستفاده ها و قانون شكنی ها را برافراشته اند بیشتر از دیگران است. ولی از اظهارات رئیس جمهور محترم اینگونه برمی آید كه گویی انتظار دارند، جرم آقای كردان به این علت كه دیگران نیز مرتكب همین جرم شده اند، نادیده گرفته شود!
 
7- ماجرای كلاهبرداری سیاسی برای پس گرفتن امضای نمایندگان استیضاح كننده آقای كردان اگرچه با اخراج مدیركل مربوطه از دولت و مجلس روبرو شد ولی بسیار ساده اندیشانه است كه ماجرا به همین نقطه ختم شده باشد. چه كسی و كدام ساده لوحی می تواند بپذیرد كه یك مدیركل دولتی و تحت مسئولیت معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور از پیش خود و از كیسه خود در مقابل پرداخت چك های 5 میلیون تومانی به نمایندگان استیضاح كننده از آنها به طور ناخودآگاه و یا آگاهانه برای پس گرفتن درخواست استیضاح وزیر كشور امضاء بگیرد؟! و با اخراج این مدیركل همه چیز تمام شده تلقی شود؟
 
مگر اخیراً شعبه ای از دادگاه بلخ در كشورمان افتتاح شده است؟! می گویند آقای كردان از این ماجرا بی خبر بوده است! بسیار خوب! می پذیریم. ولی سؤال این است؛ كسانی كه برای پیشگیری از استیضاح ایشان دست به آن كلاهبرداری مشمئزكننده زده اند از ابقای وزیر كشور چه سودی برده و چه انتظاراتی داشته اند؟
 
به یقین جناب آقای احمدی نژاد اقدام زشت آنها را خیرخواهانه! نمی دانند- كه ندانسته اند- و بنابراین ابقای كسی كه یك مشت كلاهبردار برای باقی ماندن او بر مسند وزارت، خود را به آب و آتش می زنند و از بیت المال ملت مظلوم برای این كلاهبرداری هزینه می كنند، نباید تردید جناب رئیس جمهور محترم را برانگیزد؟!
 
8- رئیس جمهور محترم استیضاح آقای كردان را، تلاش عده ای برای مقابله با كلیت دولت دانسته اند كه با توجه به كارشكنی ها، سیاه نمایی ها و تخریب های ناجوانمردانه علیه دولت نهم، پیدایش این تلقی در ذهن ریاست محترم جمهوری دور از انتظار نیست ولی باید به این نكته توجه جدی داشت كه استیضاح كنندگان آقای كردان از وفادارترین و نزدیكترین نمایندگان طرفدار دولت هستند و اقلیت مجلس نه فقط با حضور آقای كردان در پست وزارت كشور مخالف نیستند، بلكه این حضور را به دلیل ابهامات موجود درباره ایشان، برگ برنده ای علیه اصولگرایان می دانند و از آن با عنوان «ذخیره شب انتخابات» برای مقابله با دولت اصولگرا یاد می كنند. بنابراین چگونه می توان تصور كرد كه این استیضاح در تقابل با دولت محترم صورت می پذیرد؟
 
از سوی دیگر، اقداماتی نظیر درخواست استیضاح وزیر جهاد كشاورزی، از سوی مدعیان اصلاحات و همان كسانی صورت گرفته كه نمی خواهند آقای كردان استیضاح شود آیا این عده طرفدار دولت هستند؟ و آیا گروكشی مخالفان دولت برای باقی ماندن آقای كردان بر مسند وزارت برای آقای رئیس جمهور تردیدآور نیست؟! و صد البته، اكثریت اصولگرای مجلس با این ترفندها و گروكشی ها مقابله جدی خواهد كرد.
 
و اما گلایه دوستانه ای نیز از آقای احمدی نژاد در میان است و آن، این كه اگر تعداد وزیران بركنار شده به مرز حساسی رسیده است- و البته هرگز از این مرز عبور نخواهد كرد- جناب رئیس جمهور محترم نیز در رسیدن ماجرا به این مرحله بی تقصیر نبوده اند و آن هنگام كه بی توجه به هشدارهای دلسوزان دست به عزل پی درپی وزیران می زدند بایستی به مرحله كنونی هم می اندیشیدند.
 
9- آقای رئیس جمهور باید به تفاوت ماهوی «حكم شرعی» و «حكم مدیریتی» توجه داشته باشند. در صدور حكم شرعی كه مسئولیت آن با قاضی صالح است، باید تمامی اسناد و شواهد و قرائن بر وقوع جرم دلالت داشته و قاضی را به یقین برساند، چرا كه پای حد و تعزیر در میان است اما، در حكم مدیریتی، فقط شبهه و تردید در سلامت و صلاحیت یك مدیر- آنهم مدیر برجسته ای در سطح وزیر- برای صدور حكم كافی است و به نظر می رسد برادر عزیز و بزرگوارمان جناب آقای احمدی نژاد در مواردی نیز احكامی از اینگونه صادر كرده اند.
 
10- و اما، از سوی دیگر، این نكته با اهمیت نیز درخور توجه است كه دشمنان بیرونی و دنباله های داخلی آنها تلاش دارند، دولت نهم را در ماجرای آقای كردان خلاصه كنند و برخی از ضعف های دولت در برخورد با این مسئله را بهانه ای برای نفی خدمات برجسته و امتیازات كم سابقه و بعضاً بی نظیر دولت آقای احمدی نژاد قرار دهند و حال آن كه اینگونه نقاط ضعف، در مقابل توانمندی ها، پاكدستی ها، مردم دوستی ها، ظلم ستیزی ها و ایثارها و فداكاری های دولت نهم و شخص احمدی نژاد دانه ای در كنار خرمن است كه نه از قدر و منزلت آن می كاهد و نه بر سبد طمع دندان تیزكرده های مخالف دولت چیزی می افزاید و البته دوستان اصولگرا نیز باید توجه داشته باشند كه طرح گزینه ای غیر از احمدی نژاد برای ریاست جمهوری آینده، هم بدون تردید، بازی در میدان دشمنان است.
 
11- در كنار همه مواردی كه گفته شد اشاره به یك نكته بسیار مهم نیز ضروری است و آن، این كه درخواست كنار گذاشته شدن آقای كردان از وزارت كشور به این معنا نیست كه خدمات 30ساله ایشان نادیده گرفته شود و یا جناب كردان در مسئولیت های دیگر موفق نباشند، بلكه این اصرار صرفاً به دلیل آن است كه با توجه به مجموعه مسائل جاری و مخصوصاً در پیش بودن انتخابات و لزوم دوری دولت از مواضع تهمت و تلاش مخالفان برای بهانه جویی، بهتر است «در شرایط كنونی» فرد دیگری عهده دار این سمت باشد. بدیهی است وجود اختلاف نظرهای اساسی با آقای كردان نمی تواند مانع از احترام گذاردن به سوابق اجرایی طولانی و خدمات ایشان باشد.
 
12-و بالاخره شب گذشته یكی از دوستان پیامكی با این مضمون فرستاده بود كه عبرت انگیز و درس آموز است. پیامك این بود؛«یادمان باشد، دنیا زنگ آخر نیست، زنگ بعد «حساب» داریم.» ... احساس نگارنده آن است كه امروز - و همه روزها- دولت، مجلس و تمامی اصولگرایان با هر سلیقه سیاسی كه دارند مخاطب این پیام هستند.
هیچ عضو دولتی برای حمایت کردان به مجلس نیامد
 
در جلسه استیضاح وزیر كشور هیچ یك از اعضای هیئت دولت برای دفاع از وی تا كنون در صحن مجلس حضور ندارند.
 
فارس گزارش داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز طرح استیضاح علی كردان وزیر كشور را با موضوع عدم صداقت شخص وزیر و دریافت حقوق و مدرك غیرمعتبر و عضویت در هیئت علمی دانشگاه آزاد با رتبه دانشیاری با مدرك غیر معتبر مورد بررسی و بحث قرار می‌دهند كه در این جلسه هیچ یك از اعضای هیئت دولت، مشاوران و معاونان رئیس‌جمهور در این جلسه حضور ندارند.
 
بنابر این گزارش در این جلسه فقط علی كردان وزیر كشور، خسرو دانشجو معاون سیاسی وزارت كشور و موسی‌پور معاون پارلمانی وزارت كشور حضور دارند
پیامک عجیب درباره استیضاح کردان  
نماینده اهر و هریس گفت: در شب استیضاح علی كردان وزیر كشور، عده‌ای پیامك‌هایی را در حمایت از كردان به نمایندگان ارسال می‌كنند.
 
فارس گزارش داد ، غلامحسین مسعودی ریحانی نماینده مردم اهر و هریس در مجلس با بیان اینكه پیامكی با مضمون «غربت علی (ع)، مظلومیت بهشتی، تنهایی كردان. خدا می‌بیند و چشم می‌پوشد، بنده نمی‌بیند، اما می‌خروشد. قضاوت بی‌تحقیق در استیضاح مساوی با تباهی آخرت»، دریافت كرده است، گفت: شاید این پیامك از طرف دشمنان و یا حامیان كردان ارسال شده باشد. صرف‌نظر از آنكه این پیامك را چه كسی ارسال كرده، این كارها و حرف‌ها كار خوبی نبوده و یك نوع بی‌احترامی به نظر نمایندگان است.
 
وی افزود: حتی ارسال این پیامك‌ها مساله را لوث می‌كند و به خود كردان نیز بی‌احترامی محسوب می‌شود.
 
این نماینده مجلس تأكید كرد: ارسال چنین پیامك‌هایی كار عاقلانه‌ای نبوده و یك نوع دیوانگی محسوب می‌شود و با این قبیل كارها نمی‌توانند نظر را نمایندگان عوض كنند.
 
خاطرنشان می‌شود این پیامك برای عده‌ای از نمایندگان مجلس از جمله طراحان استیضاح علی كردان وزیر كشور ارسال شده است.