زمان : 13 Bahman 1395 - 02:00
شناسه : 133733
بازدید : 13003
معرفی نساجی سنتی در همایش نساجی سنتی یزد معرفی نساجی سنتی در همایش نساجی سنتی یزد

همایش ملی «نساجی سنتی با محوریت غیاث الدین نقشبند یزدی» در سالن دکتر سلطانی دانشگاه آزاد یزد برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد این همایش با حضور سیدمحمدرضا سیدحسینی معاونت عمرانی استانداری یزد، حجت اله مرادخانی مشاور و مدیر طرح و برنامه معاونت صنایع دستی سازمان، فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی استان و معصومه طباطبایی رییس دانشگاه آزاد اسلامی یزد و توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد.

"فاطمه دانش یزدی" در این همایش ضمن خوش آمدگویی به هنردوستان اظهار داشت: یکی از بهترین شیوه ها برای حفظ و احیای هنرهای سنتی و صنایع دستی این مرز و بوم، برخورد هنری و علمی با موضوع و استفاده از تجارب و اندوخته های علمی فرهیختگان این سرزمین می باشد و در همین راستا برگزاری همایش ها، نشست های تخصصی و همچنین نگاشتن کتاب و مقالات علمی از بهترین راهکارها می باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد افزود: در زمانی که هنوز مشاغل به این حد تخصصی نشده بودند و بشر با استفاده از هوش و به کارگیری دانش به این مرحله از صنعت و تنوع تولید و تکثر دست نیافته بود وجود نزدیک به 250 نوع شغل و حرفه و صنعت در شهری مثل یزد وجود داشت که از جمله این صنایع می توان نساجی را نام برد.

وی خاطرنشان ساخت: اینکه پنبه و ابریشم در کویری چون یزد چگونه به عمل می آمده که محصولات آن در سراسر دنیای آن روزگار و حتی در دربار حکومتی ظاهر می شده و افرادی چون مارکوپولو و دیگران را واردار به ستایش نموده جای بحث دیگری را طلب می نماید. اما این هوش و استعداد قابل تقدیر مایه شگفتی است که برای فقیر و غنی و پادشاه و گدا در حد وسع و شأن هرکدام محصولی را تولید و عرضه نموده که هنوز هم بسیاری از طرح ها و ترکیب بندی رنگ های آن را می توان در زمره هنرهای مدرن به حساب آورد.

این مقام مسئول تصریح کرد: نقشبند یزدی از فعالان به نام صنعت نساجی خاصه استان یزد، نقاشی توانا و شاعری خوش قریحه بود که می توان شعر و عرفانش را در لابه لای تار و پود طرحهای بافته شده اش رویت نمود بطوریکه پایه گذاری نساجی سنتی خصوصاً طراحی متفاوت خاص آن مشهود است.

دانش گفت: شیوه طراحی در پارچه های او از طرح های دوره صفویان اقتباس شده است. غیاث الدین به واسطه تسلط و شایستگی در این هنر و نقاشی تکنیک ها بر روی مقوا برای تهیه نقوش پارچه به وی لقب نقش بند دادند و همین بی همتا بودن در این هنر اصیل موجب شد که در زمان خود سرپرستی کلیه کارگاههای نساجی حکومتی را به وی بسپارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد ضمن اشاره به این نکته که استان یزد یکی از کاندیداهای ایران برای شهر جهانی نساجی است عنوان کرد: امیدواریم برگزاری همایش نساجی سنتی ما در تحقق این رسالت یاری کند.