فاطمه رجبی نقطه ضعف دولت نهم را حضور افراد مانند مشائی و كردان در دولت دانست
یزدفردا : فاطمه رجبی تاكید كرد: كلیه تصمیمگیری ها در خصوص سیاستهای كلی نظام و خصوصا بحث رابطه با آمریكا، بر عهده رهبری نظام است و هیچ دولتی حق ندارد به صورت مستقل در رابطه با این موضوع تصمیم بگیرد.
به گزارش فارس: فاطمه رجبی عصر امروز در همایش "در یك قدمی شیطان" كه به همت بسیج دانشجویی دانشگاه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و با موضوع بررسی سیر تاریخی بر تدوین تحولات اخیر در روابط ایران و امریكا در تالار شیخ انصاری این دانشگاه برگزار شد، مسئله ارتباط ایران و آمریكا را جزو مسائل ذاتی انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: به محض پیروزی انقلاب اسلامی، مسئله آمریكا به عنوان مسئله اساسی ملت و انقلاب مطرح شد، چراكه رژیم گذشته یك رژیم كاملا وابسته به آمریكا و انقلاب اسلامی، نظامی علیه سیاست های آمریكا بود.
وی با بیان اینكه با پیروزی انقلاب بنای ظاهری قطع رابطه با آمریكا نبود، تاكید كرد: در همان ابتدا نیز حضرت امام (ره) فرمودند «ما تنها با دو حكومت آفریقای جنوبی به خاطر آپارتاید و رژیم صهیونیستی به دلیل عدم مشروعیت ارتباط برقرار نخواهیم كرد» اما بعدها مسائلی رخ داد كه توطئه های بیش از حد آمریكا اعم از كودتاها و حمایت های گروهك های تروریستی در راستای نابودی انقلاب اسلامی را نشان داد كه منجر به تسخیر لانه جاسوسی آمریكا شد.
وی ادامه داد: دولت موقت در آن زمان با نگرشی آمریكایی خواستار حفظ رابطه به نحوه سابق با آمریكا بود ولی كنترل قاطعانه حضرت امام (ره) بود كه زمام امور را در دست گرفت و با تسخیر لانه جاسوسی اسناد وابستگی افرادی از دولت موقت به آمریكا و نیز اسناد جاسوسی و جنایت های آمریكا به دست آمد كه برای همگان نمایان ساخت كه هدف اصلی امریكا نابود نظام اسلامی است و بعد از این بود كه آمریكا به دلیل تسخیر لانه جاسوسی اش در تهران اعلام قطع رابطه با جمهوری اسلامی ایران كرد.
فاطمه رجبی در ادامه اظهار داشت: ما قائل به دو نوع دیپلماسی هستیم؛ دیپلماسی شفاف و دیپلماسی پنهان .
وی افزود: در دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به نوع رهبری حضرت امام، ایشان بر دیپلماسی شفاف تاكید داشتند به طوری كه تمام امور حكومتی به اطلاع مردم میرسید.
وی با اشاره به نمونه های از مصادیق دیپلماسی شفاف حضرت امام (ره)، به قضیه آمدن چند تن از افراد خارجی در زمان تسخیر لانه به سرپرستی رمزی كلارك اشاره كرد و گفت: وقتی این افراد در آسمان تركیه حاضر شده بودند ساعت 10 شب اطلاعیه از رادیو پخش شد كه امام (ره) در آن اطلاعیه فرمودند این افراد باید به كشورشان برگردند و من هیچ كس را برای وساطت نمیپذیرم.
وی تاكید كرد: بحث رابطه با آمریكا برای ملت ایران یك تصمیم بزرگ است اما مسئله مهمتر از آن شفافیت دیپلماسی های است كه توسط دولتمردان در این رابطه انجام میگیرد .
فاطمه رجبی با تاكید بر وجود دیپلماسی پنهان در زمان دولت سازندگی گفت: در آن زمان قوه مجریه اصلا خود را برای اطلاع رسانی به مردم مسئول نمیدانست و ما تنها گاهی به ندرت از خبرهای راجع به دیپلماسی ایران مطلع میشدیم كه این تنها مربوط به رابطه با آمریكا نیز نبود.
وی خاطرنشان كرد: سیاست خارجی در زمان دولت سازندگی دچار چرخش شد به صورتی كه موجب سرخوردگی نیروهای حزب الله و افرادی شد كه به تازگی از جبهه های جنگ برگشته بودند.
وی افزود: در آن زمان گردش به سوی آمریكا را شاهد بودیم به طوری كه حتی آقای مهاجرانی كه مسئولیتی در دولت داشتند ضمن مقاله ای خبر از مذاكره مستقیم با آمریكا دادند كه این برای مردم بسیار سخت بود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: به دلیل همین نبودن شفافیت و اطلاع رسانی بود كه همه ما فكر كردیم دیگر كار از كار گذشته و رابطه با آمریكا برقرار میشود. اما یك دو روز بعد مقام معظم رهبری طی سخنرانی عمومی به شدت به بحث و مذاكره مستقیم با آمریكا حمله كردند و فرمودند كسانی كه این حرفها را میزند یا وابسته اند یا مرعوب.
فاطمه رجبی یادآور شد: به این ترتیب بود كه مردم فهمیدند دیپلماسی دولت سازندگی حداقل در موضوع رابطه با امریكا با رهبری هماهنگ نیست و این یك دیپلماسی پنهانی بود كه در آن معلوم نمی شد چه تصمیم برای ملت گرفته میشود. در دولت سازندگی عنوان می كردند كه در راستای تلاش برای بهبود روابط خارجی و اعتماد سازی عمل می كنند و افتخارشان این بود كه نه تنها بنا بر عملكرد زمان امام (ره) حركت نمیكنند بلكه به دنبال اجرای راهبردهای مدبرانه هستند.
وی تاكید كرد: دیپلماسی دولت سازندگی با دیپلماسی پنهان تمام شد، در حالی كه آنها حتی شعار شفافیت سازی نیز نمیدانند. اما در دولت اصلاحات كه شاهد بودیم كه آنها با شعار شفافیت سازی روی كار آمدند نیز همین رویه را در پیش گرفتند.
فاطمه رجبی به نامه رئیس جمهور سابق كشورمان به امریكا اشاره كرد و گفت: این نامه در سال 82 نوشته شد اما در سال 85 بود كه مردم از طریق شبكههای خارجی از محتویات آن مطلع شدند.
وی در خصوص محتویات این نامه نیز گفت: دولت سابق به آمریكا پیشنهاد داد كه در چهار مورد طبق خواسته آنها عمل كند كه آن چهار مورد كمك به آمریكا برای ثبات در عراق، عدم كمك به گروه های فلسطینی و تلاش جهت خلع سلاح حزب الله و نیز تلاش برای شفاف سازی پرونده هستهای بود و از آمریكا نیز خواسته بودند در ازای این عملكرد، عنوان محور شرارت را از روی ایران بردارند كه این درخواست با پاسخ تحقیر آمیز آمریكایی ها مواجه شد.
وی گفت: در دولت اصلاحات بود كه شاهد چراغ سبزهای پی در پی توسط تئوریسن های این جریان به آمریكا بودیم و حتی آقای خاتمی در اولین مصاحبه خود با كریستین امان پور، آبراهم لیكون را شهید خواند و نشان داد كه دولت اصلاحات كه نسبت به دولت سازندگی گام های بیشتری به سوی رابطه با آمریكا بر خواهد داشت.
وی با اشاره به روند پیگیری پرونده هسته ای در زمان دولت اصلاحان نیز اظهار داشت: موضوع هسته ای ایران در زمان دولت آقای خاتمی بود كه اوج گرفت و آمریكا به عنوان رهبر جریان مخالف با ایران سر دسته مخالفان مخالفان این پرونده شد. اما طبق اخبار ظاهری كه از سوی دولت مردان كه به اطلاع مردم میرسید این گونه وانمود میشود كه دولت درصدد شفاف سازی پرونده و جلب اعتماد كشورهای غربی است. اما اینها سیاست های انفعالی و عقب نشینی بود و معلوم هم نبود آنها چه كاری میكنند. نتیجه آن نیز این شد كه پرونده ایران از آژانس بین المللی انرژی هسته ای كه مرجع اصلی رسیدگی به این پرونده بود خارج شد و به دست اتحادیه اروپا و آمریكا افتاد.
وی نتیجه دیگر این روند را تعلیق داوطلبانه و كامل تمام تاسیسات هسته ای ایران دانست كه تا آغاز دولت نهم این روند ادامه داشت.
این كارشناس مسائل سیاسی افزود: نتیجه دیگر این 16 سال عملكرد دولت های سازندگی و اصلاحات این شد كه آمریكا همچنان ایران را به عنوان محور شرارت در جهان لقب میدهد كه این موضوع ما را به یاد گفته حضرت امام میاندازد كه فرمودند« اگر دشمن را راحت بگذاریم و به آن هجمه نبرید، آنها شما را راحت نخواهند گذاشت» .
فاطمه رجبی در خصوص عملكرد دولت نهم نیز گفت: دولت نهم با شعار نوع تعامل با امریكا بر اساس ارزش های اول انقلاب و آرمان های امام (ره) روی كار آمد و سیاست دیپلماسی شفاف را در پی گرفت كه از آن موضوعات میتوان به اطلاع رسانی كامل دولت در خصوص موضوع هستهای و چالش های پیش رو، شكستن پلمپ تاسیسات و از سر گیری فعالیتهای هسته ای و نیز موضوع نامه به رئیس جمهور و مردم آمریكا بود.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز با تمام وجود از سیاست های هسته ای و دیپلماسی خارجی دولت حمایت كردند كه این نشان دهنده هماهنگی دولت و رهبری است.
فاطمه رجبی با اشاره به موضوع تاسیس دفتر حافظ منافع آمریكا در ایران این موضوع را در حد تنها یك خبر روزنامهای كه از سوی روزنامه واشنگتن پست اعلام شد، دانست و گفت: دولتمردان آمریكا نیز هیچگاه در رابطه با این موضوع صحبتی نكردند و وقتی نیز در اجلاس شانگهای از احمدی نژاد پرسیدند كه آیا تاسیس این دفتر موجب آب شدن یخ روابط ایران و آمریكا میشود، او جواب داد كه یخ های موجود در میان رابطه ایران و آمریكا سفت تر از این حرفهاست و سخنگوی وزارت خارجه نیز اعلام كرد هیچ گونه درخواستی از سوی دولتمردان آمریكا نشده است.
فاطمه رجبی در خصوص اخباری مبنی بر مذاكره برخی نمایندگان مجلس كه به همراه وزیر اقتصاد به آمریكا رفته بودند با نمایندگان آمریكا از موضوع مذاكرات ابراز بی اطلاعی كرد و گفت: برای ما معلوم نیست كه آنها مذاكره كرده اند یا خیر و اگر مذاكره ای بوده راجع به چه موضوعاتی صحبت كردهاند.
وی تاكید كرد: كلیه تصمیم گیری ها در خصوص سیاست های كلی نظام و خصوصا بحث رابطه با آمریكا بر عهده رهبری نظام است و هیچ دولتی حق ندارد به صورت مستقل در رابطه با این موضوع تصمیم گیری كند، اما اگر رهبر انقلاب سیاستی را مطرح كردند، این وظیفه دولت است كه آن را به بهترین نحوه انجام دهد و ما خصوصا از این دولت كه دیپلماسی شفاف را در پیش گرفته است خواستاریم تا این گونه عمل كنند.
وی گفت: از دولت نهم انتظار داریم تا مردم را همان گونه كه در گذشته در جریان مسائل قرار میداد، در آینده نیز خصوص در رابطه با مسئله آمریكا به اطلاع رسانی كامل بپردازد.
وی در ادامه این برنامه در پاسخ به سوال یكی از حضار كه گفت آیا جواب ندادن كسانی كه احمدی نژاد به آنها نامه داده بود، موجب تحقیر ملت نیست؟ گفت: رئیس جمهور آمریكا هیچ جوابی برای این نامه نداشت و همان طور كه كارشناسان آمریكائی گفتند كه این نامه دولتمردان آمریكا را بر سر دو راهی قرار داد، چراكه هیچ جوابی برای آن نداشتند .
وی تاكید كرد: مهم برای ما این است كه این نامه با اطلاع كامل مردم از سوی دولت برای دولتمردان آمریكا فرستاده شد و مقام معظم رهبری نیز آن را تائید كرد.
فاطمه رجبی با انتقاد به سفرهای هوشنگ امیر احمدی به ایران، وی را یك دلال سیاسی خواند و گفت: متاسفانه در همین دانشكده حقوق، برخی از اساتید دانشگاه با هوشنگ امیر احمدی رابطه نزدیكی داشتند و حتی اطلاعاتی از داخل كشور به او میدادند.
وی گفت: ما در هر صورت با این سفرهای او مخالفیم.
وی در جواب سوال دیگری كه پرسیده شد اگر دولت بنا بر آرمان های حضرت امام حركت میكند پس چرا بیت ایشان با دولت مخالفند؟ اینگونه جواب داد: ما قائل به خانواده سالاری نیستیم و این دولت نیز بر اساس اصول و آرمان های امام حركت میكند.
فاطمه رجبی نقطه ضعف دولت نهم را حضور افراد مانند مشائی و كردان در دولت دانست و گفت: حرفهای بیهوده مشائی، ضرری برای نظام است و من در مقالات مختلفی، نظر خودم را راجع به ایشان گفته ام .
فاطمه رجبی در پایان در جواب دانشجوی دیگری كه گفت چرا برخی از كسانی كه در تسخیر لانه جاسوسی نقش داشتند امروز از عملكرد خود در آن زمان پشیمان شدهاند، اظهار داشت: كسانی كه امروز اظهار پشیمانی میكنند یا آن موقع بر اساس احساساتشان عمل كرده اند یا تغییر در آرمانها و اصولشان به وجود آمده است؛ خداوند عاقبت همه ما را ختم به خیر كند.
وی درباره موضوع موسویان نیز گفت: این فرد تبرئه نشده بلكه اتهام جاسوسی وی ثابت نشده و فقط دو جرم كوچك دادن اطلاعات به بیگانگان و اقدام علیه امنیت ملی دارد كه به خاطر آنها تنها به دو سال حبس محكوم شد كه نه تنها زندان نمیرود بلكه در صف اول همایشها نیز حاضر میشود.
قرار بود این همایش در دفتر بسیج دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شود كه به علت استقبال دانشجویان، محل مراسم به تالار شیخ انصاری این دانشكده منتقل شد.
انتهای پیام/