زمان : 05 Bahman 1395 - 17:48
شناسه : 133579
بازدید : 10111
مردم را به خواندن و اُنس با کتاب تشویق و ترغیب کنید استاندار یزد: مردم را به خواندن و اُنس با کتاب تشویق و ترغیب کنید استاندار یزد پیش از ظهر سه شنبه پنجم بهمن ماه در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان با اشاره به اینکه هدف اصلی برگزاری نمایشگاه کتاب باید ترغیب و تشویق مردم به کتاب‌خوانی باشد، گفت: ترویج فرهنگ مطالعۀ کتاب در جامعه امری ضروری است.

به گزارش دفتر استاندار و روابط عمومی استانداری یزد، نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان با حضور استاندار یزد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانوادۀ استانداری، فرماندار یزد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اعضای این کارگروه با موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب یزد در سالن زنده یاد حمیدیا استانداری برگزار شد.
استاندار یزد در این نشست بیان کرد: در زمینه اطلاع‌رسانی مباحث فرهنگی از جمله برگزاری نمایشگاه‌های کتاب، باید از چند وقت قبل از شروع به کار نمایشگاه اطلاع‌رسانی گسترده انجام شود تا تمام جامعه علاوه بر اینکه نسبت به برگزاری نمایشگاه آگاهی پیدا می‌کنند، به موضوع کتاب و مطالعه هم حساسیت داشته باشند.
«سیدمحمد میرمحمدی» ادامه داد: موضوع دیگری که در زمینه کتاب و مطالعه باید به آن توجه شود، ضرورت ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه است.
وی اطلاع‌رسانی دقیق را یکی از راهکارهای ایجاد این فرهنگ‌سازی دانست و گفت: فلسفه ایجاد نمایشگاه‌ها، فروش کتاب نیست بلکه فلسفه اصلی آن اُنس بیشتر مردم با کتاب و کتاب‌خوانی است.
میرمحمدی با بیان اینکه فضا باید به گونه‌ای باشد که در نمایشگاه‌های کتاب، مباحثه های چهره به چهره پیش آید و یک فضای خلاق و ابتکاری داشته باشیم، عنوان کرد: این فضا می‌تواند زمینه افزایش علاقه مردم نسبت به کتاب و مطالعۀ آن را فراهم کند.
استاندار یزد نیازسنجی حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب را یک ضرورت دانست و ادامه داد: این که ناشری در نمایشگاه حضور داشته باشد و نتواند کتابی بفروشد، انگیزه برای حضور در سال‌های بعد را از وی می‌گیرد.
میرمحمدی هنر ایجاد انگیزه کتاب‌خوانی در بین نسل جوان و نوجوان و نیاز به موضوعاتی که می‌تواند برای جوانان زندگی‌ساز باشد را ارزشمند دانست و افزود: ایجاد چنین فضاهائی در جامعه نیاز به برنامه‌ریزی و تلاش دارد و لازم است که در این زمینه حرکت لازم صورت پذیرد.
عالی ترین مقام اجرائی استان با مهم خواندن نقش رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در زمینه اطلاع‌رسانی و فرهنگ سازی مطالعه کتاب گفت: لازم است یک تیم رسانه‌ای تیترساز و مطلب‌ساز ویژه نمایشگاه ایجاد شود تا بتواند فضای جامعه را متحول کرده و افکار عمومی را روی نقش کتاب، کتاب‌خوانی، آثار ارزشمند این کار، مزایای آن و موارد مختلف دیگر متمرکز کند.
استاندار یزد با بیان اینکه حمایت‌های فکری برای مباحث فرهنگی از جمله بحث کتاب از حمایت‌های مالی و مادی بسیار مهم‌تر است، تاکید کرد: اگر بتوانید در زمینه حمایت‌های فکری به خوبی تغذیه شوید، نیاز به حمایت‌های مالی رنگ می‌بازد.
میرمحمدی در پایان سخنان خود مشارکت عمومی را اصلی‌ترین مسئله‌ای دانست که در مباحث فرهنگی و اجتماعی باید مدّنظر قرار داد و گفت: نقشه راه توسعه فرهنگی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اگر در محلات استان یزد شکل گیرد، فضای بسیار آماده‌تری برای توسعه و ترویج کتاب‌خوانی به دست می‌آوریم. گفتنی است نمایشگاه کتاب یزد از اول تا ششم اسفند ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی یزد برگزار می شود.