کوفی عنان 3 میلیارد تومان گرفت تا به تهران بیاید؟!همایش «یزد، بستر تمدن باستانی» با چه توجیهی برگزار شد؟
یزدفردا : نشریه هفتگی صبح صادق، ارگان داخلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در یادداشتی ضمن انتقاد شدید از برگزاری همایش «دین در دنیای معاصر» در تهران، با طرح این ادعا که حضور 15 چهره مطرح بینالمللی پس از دریافت مبالغ کلان بودهاست، این سؤال را مطرح کرده که «اگر مبلغی برای میهمانان در نظر گرفته نمیشد و یا مبلغ پرداختی کمتر از مطالبه آن چهرههای بینالمللی بود، آیا باز هم این شخصیتها به تهران سفر میکردند»؟!
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، در این یادداشت که روز دوشنبه، بیست و نهم مهرماه و با عنوان «اگر پول نمیگرفتند، میآمدند»؟ در این نشریه منتشر شده،
ضمن اذعان به این نکته که «در این همایش بیش از 15 چهره مطرح بینالمللی همچون کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل، مری رابینسون کمیسر عالی سابق حقوق بشر سازمان ملل متحد، رومانو پرودی نخست وزیر پیشین ایتالیا، لیونل ژوسپین نخست وزیر پیشین فرانسه، مگنه کیول بندویک نخست وزیر سابق نروژ و جورج سامپایو رئیس جمهور سابق پرتقال حضور داشتند»، آمده است: «برگزارکنندگان همایش دین در دنیای معاصر، پیش از آغاز این همایش و حتی در روزهای برگزاری و پس از آن، با سوالات مختلفی از سوی افکار عمومی، رسانهها و تشکلهای دانشجویی مواجه شدند که تاکنون پاسخ قانع کنندهای ارائه نکردهاند».
این نشریه سپس مدعی شده است که «برای دعوت از مهمانان این همایش، هیچ گونه هماهنگی با وزارت خارجه و دستگاههای مسئول در نظام نشده است».
صبح صادق، با انتقاد از آنچه «هزینههای هنگفت این همایش» نامیده، پرسیدهاست: «این هزینهها از چه محلی تامین شده است؟ آیا درست است که مهمانان این همایش برای حضور در تهران و یزد، مطالبات میلیاردی داشتهاند؟ چرا در برابر خبر دریافت 3 میلیارد تومان از سوی کوفی عنان برای سفر به تهران هیچ واکنشی نشان داده نشد؟ میهمانان دیگر این همایش چه مبالغی دریافت کردند»؟
نویسنده صبح صادق، که زير نظر شوراى نويسندگان اداره سياسى ستاد نمايندگى ولى فقيه در سپاه، منتشر میشود، در ادامه با تخطئه برگزارکنندگان این همایش که حضور چهرههای مطرح بینالمللی در تهران را به جهت شخصیت مصالحهجوی خاتمی دانستهاند، این پرسش را مطرح کردهاست که «اگر مبلغی برای میهمانان در نظر گرفته نمیشد و یا مبلغ پرداختی کمتر از مطالبه آن چهرههای بین المللی بود، آیا
آیا
باز هم این شخصیتها به تهران سفر میکردند»؟
این یادداشت که با امضای «رضا فاطمی»، منتشر شده، با بیان اینکه «برخی افراد حاضر در همایش عضو کلوپ مادرید هستند»، یکی از اهداف این کلوب را «مشروعیت بخشیدن به حضور رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی» دانسته و پرسیده است: «چرا درباره ماهیت این کلوب سخنی به میان نیامد»؟
نویسنده در ادامه ضمن بیان اینکه «نگاهی به گزارشهای حقوق بشری رابینسون در دوران ریاست وی که اتفاقا مقارن با ریاست جمهوری آقای خاتمیبود، هیچ توجیهی برای دعوت از وی به تهران نمیگذارد»، میپرسد: «آیا مواضع و گزارشهای افرادی چون مری رابینسون را در مقام کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل فراموش کردهایم»؟
صبح صادق در ادامه به انتقاد از همایش «یزد بستر تمدن باستانی»، پرداخته و نوشته است: «مردم ایران یزد را همواره به عنوان «دارالعباده» و «دارالمومنین» میشناسند. برپایی همایشی در حاشیه همایش دین در دنیای معاصر با عنوان «یزد، بستر تمدن باستانی» با چه توجیهی صورت گرفته است؟ چرا حتی از اطلاق نام دینی و اسلامیبرای این شهر مذهبی ابا میورزیم»؟
این نشریه مینویسد: «برپایی صدها و هزاران نوع دیگر از این همایشها نه تنها مذاق قدرتهای زیاده طلب غربی را تلخ نمیکند بلکه برای نوع مواضع و نگاهی که در این قبیل همایشها انتخاب میشود، کف میزنند و هورا میکشند و حتی حاضر به تامین هزینههای آن هم هستند».
یادداشت نویس صبح صادق، یادداشت خود را باین سؤالات به پایان برده است که: «آیا به راستی گفت وگو برای مهار خصلتهای ناپسند قدرتطلبان جهان کافی است؟ آیا بدون شعار عدالت طلبی و مبارزه با ظلم، امیدی برای حل مشکلات کنونی وجود دارد؟ آیا میتوان با قداره بندان عالم بر سر میز گفت وگو نشست و حق خود را مطالبه کرد و آن را به چنگ آورد؟ اگر این گونه است چه پاسخی برای آن کودک سنگ به دست فلسطینی دارید که میخواهد حق خود و یک ملت مظلوم و زجرکشیده را در میدان مبارزه به کف آرد، اما هیچ کس او را یاری نمیکند»؟!
یزدفردا