یزد فردا: فارس مهدي پيروز صبح امروز در حاشيه سمينار علمي سلولهاي بنيادي و كاربرد آن در درمان بيماريها كه در ساري در حال برگزاري است، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سرعت مطالعات دنيا در اين زمينه بسيار زياد است و كشورمان در حال رقابت با اين مطالعات است.
وي افزود: پژوهشكده رويان در كنار مراكز تحقيقاتي در اين زمينه تلاش كرد تا در حوزه رقابت باقي مانده است به طوري كه باقي ماندن در اين حوزه خود بزرگترين موفقيت است.
پيروز تصريح كرد: در حال حاضر كمتر از 10 كشور دنيا به موفقيتهايي نظير موفقيت علمي پژوهشكده رويان دست يافته است.
عضو هيئت علمي پژوهشكده رويان با تاكيد بر اين نكته كه جاي كار تحقيقاتي در اين زمينه بسيار زياد است، گفت: افق پژوهشكده رويان بسيار روشن است.
وي با اشاره به برخي موفقيتهاي پژوهشكده رويان در زمينه شبيهسازي يادآور شد: كاري بزرگتر از شبيهسازي در پژوهشكده رويان در حال اجراست كه توليد سلولهاي القايي بنيادي جنيني يكي از اين موارد است.
پيروز به بيان برخي مشخصات اين فناوري جديد پرداخت و اضافه كرد: در اين پروسه تحقيقاتي از هر فردي ميتوان سلولهاي بنيادي همان فرد را به وجود آورد.
وي از اجراي مطالعات پايهاي و كلينيكي در پژوهشكده رويان خبر داد و افزود: در بخش كلينيكي در درمان تعدادي از بيماريهايي كه بيشتر در كشور رايج بوده است به موفقيتهاي خوبي دست يافتيم.
پيروز درمان بيماريهاي ضايعات نخاعي، بيماريهاي قلبي و نقص قرنيه را از جمله اين موارد دانست كه پژوهشكده رويان در حال مطالعه و نتيجهگيري است.
وي اضافه كرد: در اين زمينه ليست افراد زيادي در كشور وجود دارد كه در انتظار درمان بيماريهايشان به سر ميبرند.
وي در بخش ديگري از سخنانش به تلاش محققان پژوهشكده رويان در اصفهان پرداخت و اظهار داشت: محققان اين پژوهشكده در حال مطالعه و اجراي كارهاي تحقيقاتي روي حيوانات اهلي هستند.
سمينار علمي سلولهاي بنيادي و كاربرد آن در درمان بيماريها امروز و فردا به ميزان دانشگاه علوم پزشكي مازندران و بسيج جامعه پزشكي استان با حضور 500 پزشك و استادان دانشگاه در ساري برگزار ميشود
یزد فردا110