پور محمدی رئیس سازمان بازرسی كل كشور در مورد مدرک جعلی وزیر کشور :
این موضوعات توسط كارشناسان مشخص شده و دیگر نیازی به ورود سازمان بازرسی در این رابطه نیست
یزدفردا به نقل از فارس : مصطفی پورمحمدی با تائید درخواست افرادی برای كاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: برای كاندیداتوری در انتخابات آتی حریص نیستم
مصطفی پور محمدی رئیس سازمان بازرسی كل كشور صبح امروز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران رسانهها اظهار داشت: طبق اصل 174 قانون اساسی دو وظیفه نظارت بر حسن اجرای امور و اجرای صحیح قوانین هدف اصلی سازمان بازرسی است و در طول عمر خود در این جهت تلاشهای زیادی را انجام داده است.
*به جایگاه نظارت در سازمان بازرسی باید توجه شود
وی با بیان این مطلب كه در یك نگاه كلی به جایگاه نظارت در سازمان بازرسی متوجه میشویم كه به جایگاه واقعی خود بخش نظارت نرسیدهایم، گفت: در سازمان بازرسی بعد نظارتی باید تقویت شود و این سازمان نهادی فرا بخشی است و نظارتی عام بر دستگاههای كشور دارد.
پور محمدی با تاكید بر اینكه نظارت نیاز جدی هر جامعهای است، گفت: نظارت اگر صرفاً توسط دستگاههای خاص اعمال شود، نظارت مطلوبی صورت نمیگیرد.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور با مهم دانستن نقش رسانهها در بعد نظارت، تصریح كرد: تعریف خوبی از نظارت رسانهها ارائه ندادهایم و از كارایی این حوزه در بخش نظارت غفلت كردهایم.
وی با اشاره به اینكه بیش از 50 درصد نظارتهای موثر میتواند از سوی رسانهها انجام گیرد، گفت: توجه به نقش رسانهها در نظارت كاملاً مبتنی بر فرهنگ دینی قابل تدوین است و سازمان بازرسی تلاش دارد تا تاثیر نقش رسانهها در بعد نظارت تقویت كند.
پورمحمدی با تاكید بر اینكه دوری رسانهها از فضای سیاسی باعث افزایش كار آمدیشان در بعد نظارت میشود، گفت: تشكیلات سیاسی و مدنی بخش دیگری است كه در بعد نظارت میتوان از آن بهره گرفت، بخصوص سازمانهای مردم نهاد به خوبی میتوانند در بخشهایی كه تخصص دارند وظیفه خود را ایفاء كنند و باعث ارتقاء كار آمدی، تقویت مدیریت كشور، اصلاح كاستیها، كمك به رفع موانع و پاسخ به مطالبات مردمی در جامعه باشند.
* نظارت رسانهها و تشكلهای سیاسی باید افزایش یابد
وی با بیان اینكه در سازمان بازرسی كل كشور در پی تقویت این دو بعد نظارتی هستیم، خاطر نشان كرد: یكی از هدفهای عمده ما در حوزه بازرسی و نظارت نظارت، بازرسی پیشگیرانه است و این نظارت قبل و حین عمل صورت میگیرد، ولی در نهایت منجر به اصلاح فرایند میشود.
پور محمدی تصریح كرد: در سازمان بازرسی به دنبال مهندسی جدید از نظام نظارتی هستیم و نظارت و بازرسی به روش سنتی دیگر میسر نیست و تنها راه نیز نظارت سیستمی است كه بر پایه ایجاد نظام مدیریتی نوین صورت میگیرد كه نظام مدیریتی نوین نیز با ایجاد نظام نظارتی نوین پایه ریزی میشود.
*افزایش ضمانت اجرای بازرسی با ابلاغ قانون جدید سازمان
رئیس سازمان بازرسی كل كشور با اشاره به ابلاغ قانون جدید سازمان بازرسی، گفت: در آینده ساختار جدید دستگاههای نظارتی اعلام خواهد شد و از این بستر برای نظام مدیریتی نوین استفاده خواهیم كرد.
وی تاكید كرد: سعی ما در سازمان بازرسی انتقال مطالبی به افكار عمومی است كه بیشتر موضوعات كلان را در بر گیرد و بنای ما توجه به خواسته اصلی قانون گذاران یعنی نظارت بر حسن اجرای امور و قوانین خواهد بود.
پور محمدی در پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی قوانین جدید در حوزه سازمان بازرسی كل كشور گفت: قانون جدید تا حدی ضعفهای گذشته را پر كرده و ابزار بیشتری در اختیار این سازمان قرار داده است، ضمن اینكه ضمانت اجراء در این خصوص هنوز كامل نیست و ما در صددیم با یك نگاه و ابزار جدید بستر سازی جدیدی را انجام دهیم.
وی با بیان اینكه آشنایی ما با قوانین كم است و فرهنگ قانون گرایی و قانونمداری در بین مردم و مسئولین كم میباشد، گفت: نظارت در جامعه باید در حد مطلوب صورت گیرد.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور در خصوص ضمانت اجرای این سازمان در رابطه با گزارشهای كه ارائه میدهد، گفت: واحد پیگیری ضمانت اجرایی تقویت شده ولیكن باز هم كافی نیست و در قانون جدید نیز تدابیری برای ضمانت اجرای بیشتر اندیشیده شده است.
*ترویج زبان فارسی با ارسال پیامكهای فارسی
پور محمدی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص وضعیت پیامكهای تلفنهای همراه، گفت: قیمت پیامكهای فارسی كاهش یافته ولیكن برای استفاده حروف فارسی و حفاظت از زبان رسمی كشور قیمت پیامكهای انگلیسی تغییری داده نشده است.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه نظارت سازمان بازرسی بر برنامههای دستگاههای مختلف، افزود: سازمان بازرسی برنامههای دستگاهها را پیگیری میكند تا محقق گردد و در خصوص اصل 44 قانون اساسی نیز سازمان بازرسی در بعد نظارت بر این بخش فعالیت زیادی دارد.
*عملكرد 5 ماه دولت در بخش واگذاریها
پور محمدی ادامه داد: در قسمت واگذاریها در بخش سیاستهای اصل 44 قانون اساسی در حوزه وزارت نیرو در 5 ماه گذشته 31 درصد واگذاری به بخش خصوصی صورت گرفته است در وزارت صنایع 54 درصد، در وزارت نفت 50 درصد، در وزارت اقتصاد 15 درصد، در وزارت بازرگانی 42 درصد، در وزارت راه واگذاری صورت نگرفته و در وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات 50 درصد واگذاری صورت گرفته است.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور خاطر نشان كرد: در مجموع عملكرد دولت در 5 ماه گذشته بدین صورت است كه 41 شركت را برای واگذاری به بخش خصوصی آگهی داده كه از این تعداد 31 شركت واگذار شده و 4 شركت برای رد دیون دولتی واگذار شده و یك شركت نیز در بخش سهام عدالت واگذار شده است.
وی تصریح كرد: سازمان بازرسی در بخش قیمتگذاری و وگذاریهای صحیح نظارت میكند.
*برای كاندیداتوری دغدغه عمومی مردم مهم است
پور محمدی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینكه شنیده شده عدهای از افراد با شما در خصوص كاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دهم رایزنی كردهاند، گفت: اینكه عدهای از بنده برای حضور در انتخابات آتی در خواست كردهاند صحت دارد ولیكن دغدغه اصلی بنده انجام ماموریت فعلی خود در سازمان بازرسی و رفع كاستیهای این سازمان است.
وی گفت: بنده نیز مانند سایر مردم دغدغه دارم كه نهاد ریاست جمهوری تقویت شود و از ظرفیت های ملی آن بیشتر استفاده و در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.
پورمحمدی گفت: نباید فضای انتخابات فضای شعاری، هیجانی و احساسی باشد و عقلانیت و خرد ورزی در آن باید حاكم گردد تا مردم منافع خود را بهتر تشخیص دهند و در آن صورت مصدایق بهتر شناسایی میگردد.
پور محمدی افزود: برای كاندیداتوری در انتخابات آتی حریص نیستم و در یك فضای مدبرانه و هوشمدانه باید حركت كنیم و البته این امر در یك فرایند میتواند شكل بگیرد و آنچه مهم است دغدغه عمومی است.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با نظارت سازمان بازرسی بر بنگاههای زود بازده، گفت: در این رابطه مراكز تخصصی هر كدام آماری را اعلام میكنند و یك سری بازرسی میدانی انجام شده و باید مطالعات دقیق و نظارت بر اجراء تداوم یابد.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور در پاسخ به سوالی در خصوص شیوه توجه سازمان بازرسی به رسانهها گفت: نفس توجه به رسانه در بعد نظارت بسیار مهم است و در افق فكری ما جایگاه ویژهای برای رسانه قائل هستیم و برای تعامل سازمان بازرسی و رسانه در پی تدوین و ارائه یك مدل هستیم.
*پالیزدار باید پاسخگو باشد
وی در پاسخ به سوالی در رابطه پرونده پالیزدار، گفت: اطلاعاتی كه از سوی سازمان بازرسی در اختیار وی به عنوان رابط تحقیق و تفحص مجلس مطالبه شده در اختیارش قرار گرفته و بخشی از پروندهها نیز تا زمان دستگیری در اختیار وی بوده كه عمدتاً از طریق دادسرا به سازمان بازرسی مسترد شده است و از نظر بنده ایشان مجاز نبوده كه پروندهای را از سازمان خارج كنند.
وی ادامه داد: پالیزدار خارج از سیر تحقیق و تفحص مجلس پروندههای دیگری را نیز دریافت كرده كه باید پاسخ گو باشد.
پور محمدی در خصوص افشارگریهای پالیزدار گفت: همه افشارگریهای وی بر اساس اطلاعات پرونده های سازمان بازرسی نبوده و بخشی از گزارشات سازمان كه به آن اشاره كرده پس از بررسی گزارشها مشخص شده كه اساس گزارش غلط بوده است و پالیزدار در برخی از موارد نیز بزرگنماییهای را انجام داده و در دو سه مورد نیز مطالب را درست بیان كرده ولیكن آن دو سه مورد نیز سوء استفادهای هم صورت نگرفته و كلیه كارها طبق ضوابط انجام گرفته است.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور با درخواست از مسئولین قضائی در مورد پرونده پالیزدار، گفت: تقاضای ما این است كه دادگاه پالیزدار علنی برگزار شود و اطلاعات آن در اختیار مردم قرار گیرد تا مشخص شود كه پشت سر این افشاگریها چه مراكز و افرادی و با چه هدفی بودهاند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص واگذاریها به بخش خصوصی گفت: بخشی از واگذاریهای به بخش خصوصی بابت رد دیون دولت بوده است و مشكل بیشتر در بخش سهام عدالت است كه اینها سهامی عام است و باید توسط شركتهای تعاونی مدیریت شود ولیكن واگذاریهای در بخش سهام عدالت توسط بخش دولتی صورت میگیرد كه این با اهداف و مصادیق اصل 44 تطابق ندارد.
*نظام انتخاباتی ما كامل و جامع نیست
پور محمدی در پاسخ به سوالی در خصوص قانون انتخابات گفت: نظام انتخاباتی ما نظام كامل جامع نیست و از نقصهای جدی رنج میبرد و باید در این خصوص با یك نگاه كارشناسی با اشكالات برخورد كرد و اصلاحات موردی در این زمینه كار ساز نیست و از دولت و مجلس تقاضا میكنیم از اصلاحات موردی در این زمینه پرهیز كند.
وی تاكید كرد: راه حل اصلاح قانون انتخابات تدوین یك نظام جامعه انتخاباتی است و در زمان وزارت كشور لایحهای را آماده و به دولت ارسال كردیم كه در دولت زیاد به آن توجه نشد و در این زمینه با توجه به دغدغهای كه داشتم در روزهای آخر ماموریتم در وزارت كشور متنی را آماده كردم و به كاستیها در این خصوص اشاره كردم و خدمت مقام معظم رهبری ارائه دادم كه ایشان نیز آنرا به مجمع تشخیص ارائه دادند و در حال بررسی است.
*در مورد مدرك تحصیلی وزیر كشور شكایت نشده
پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه در خصوص صحت مدرك تحصیلی وزیر كشور شكایتی به سازمان بازرسی شده است یا خیر، گفت: شكایتی در خصوص مدرك وزیر كشور تا بحال به سازمان بازرسی ارائه نشده است و حركت اول سازمان بازرسی شناسایی و احراز تخلف است و این موضوعات توسط كارشناسان مشخص شده و دیگر نیازی به ورود سازمان بازرسی در این رابطه نیست.
یزدفردا