استاندار يزد:
مديريت مصرف آب در استان، با رويكرد فرهنگي دنبال مي شود
استاندار يزد روز شنبه 15 آبان ماه در هشتمين نشست شوراي حكام مركز بين المللي قنات، به پيشينه چندهزارساله فن آوري حفر قنات، در ايران اشاره كرد و گفت: هر موضوعي كه با مشاركت مردم دنبال شود نتيجه بهتري به دنبال خواهد داشت و از اين رو مديريت مصرف آب استان يزد با رويكرد فرهنگي در حال انجام است.
به گزارش دفتر استاندار و روابط عمومي استانداري يزد، هشتمين نشست شوراي حكام مركز بين المللي قنات و سازه هاي تاريخي آبي باحضور استاندار يزد، نماينده ي يونسكو در پاريس، نماينده وزيرنيرو به عنوان رييس شوراي حكام، نماينده كميسيون ملي يونسكو، مديركل آب وخاك وزارت جهادكشاورزي، معاون سازمان ميراث فرهنگي كشور، نماينده دفتر منطقه اي يونسكو و همچنين نمايندگان كشورهاي تونس، عراق، الجزاير، آذربايجان و هند، نمايندگان عضو شوراي حكام قنات، و مديركل دفتر استاندار و روابط عمومي استانداري در مركز بين المللي قنات و سازه هاي تاريخي آب يزد برگزار شد.
استاندار يزد در بخشي از اين همايش با بيان اين كه فناوري قنات يكي از ميراث هاي ارزشمند كشور ما است كه شماري از آن ها پيشينه چند هزار ساله دارند، گفت: رمز و رازهاي بسياري درباره فناوري قنات وجود دارد كه تنها مقني هاي اين حرفه آن رازها را مي دانند؛ بنابراين ضروري است كه با روش هاي گوناگون، اين فنون و دانش ها گردآوري شده و براي بهره مندي و انتقال به نسل هاي آينده، ثبت شود.
«سيدمحمد ميرمحمدي» افزود: هنگامي كه علم زمين شناسي و فناورهاي گوناگون به شكل امروزي وجود نداشت، افراد محلي با كوشش بسيار وضعيت آب هاي زير زميني را شناخته و نسبت به حفر قنات براي دسترسي به منابع آبي اقدام مي كردند كه اين موضوع بسيار ارزشمند، نيازمند كشف رمز و رازهاي متعدد آن است.
وي يادآور شد: در كشور ما بيش از 37 هزار رشته قنات زنده به طول 4 هزار كيلومتر وجود دارد و اين عرصه نشان مي دهد مردم، به ويژه ساكنان مناطق گرم و خشك از جمله يزد از فناوري قنات براي دسترسي به آب بهره برده اند.
استاندار يزد ادامه داد: در استان يزد نيز هزار و 900 رشته قنات وجود دارد كه متاسفانه 697 رشته از آن در 10 سال اخير به علت خشكسالي، خشك شده است.
ميرمحمدي با اشاره به اينكه 10 رشته قنات در يزد به ثبت ملي رسيده است، افزود: دو رشته قنات زارچ و حسن آباد نيز به ثبت جهاني( يونسكو) رسيده است و اين موضوع نشان از اهميت جهاني موضوع آب و سازه هاي آن است.
استاندار يزد در پايان سخنان خود با اشاره به اهميت موضوع مديريت مصرف آب، گفت: در اين زمينه، در كشور و استان يزد، در اين زمينه طرح هاي پخش سيلاب، آبخيزداري بهينه و مديريت مصرف آب در تمام بخش ها اجرا شده است.
گفتني است دراين نشست كشورهاي شركت كننده گزارشي از وضعيت كنوني سازه هاي تاريخي آبي قنات هاي كشورشان ارائه داده و همچنين زمينه هاي مشترك ميان كشورها براي همكاري هاي بيشتر در زمينه قنات وسازه هاي تاريخي آبي بررسي مي شود.