دكتر مرتضي مبلغ در جمع گروه 88يزد: رد صلاحيت خاتمي است كه به ديد ما شوخي مضحكي بيش نيست
یزدفردا :جلسه گروه تازه تاسیس 88 یزد در محل تالار فرهنگیان یزد با تلاوت آیاتی از قران کریم آغاز شد و سپس مصطفی فاطمی یکی از فعالان سیاسی استان با تاکید بر لزوم حضورخاتمی در انتخابات آتی ریاست جمهوری از حضور شرکت کنندگان تشکر نمود .
در ادامه این جلسه افخمی یکی از فرمانداران دوران اصلاخات در استان با تشریح روند شرکت مردم استان در انتخابات و تحلیل آراء شرکت کنندگان استان اظهار امیدواری نمود که در انتخابات آتی اصلاح طلبان می توانند پیروز انتخابات باشند .
پس از سخنان افخمی بیانیه اعلام موجودیت گروه 88 توسط فاطمی قرائت گردید
سپس دكتر مرتضي مبلغ معاون سياسي وزير اسبق كشور در جمع گروه 88 يزد به بيان پيش فرضها و چالشهاي پيش روي اصلاحات در انتخابات رياست جمهوري پرداخت.
مبلغ در اين نشست به بيان پيش فرضهاي لحاظ شده در خصوص انتخابات رياست جمهوري پرداخت و گفت: پيش فرض اساسی اول "شرايط موجود است كه به گونهاي است كه قطعا هر انسان دلسوز به خصوص اصلاحطلبان بايستي احساس مسئوليت كرده و راهكارهاي برای برون رفت ارائه دهند.
وي به پيش فرض ديگر اشاره كرد و گفت: از پيروزي انقلاب تا كنون هيچ راه برون رفت از شرايط حاد جز انتخابات نداشتهايم و تغيير ديدگاه جز با انتخابات ميسر نبوده است و پيش فرض سوم اينكه ما اصلاحطلبان نميتوانيم در مواجه با اين شرايط ساكت و ساكن بمانيم لذا بايستي با حضور جدي در صحنه حاضر شويم.
معاون سياسي وزير اسبق كشور در جمع جوانان حامي خاتمي در يزد با بيان اينكه تئوري عدم حضور ديگر كارآمد نيست، اعلام داشت: عدهاي در مواجه با انتخابات مجلس هفتم كه انتخاباتي غيررقابتي بود و 180 کرسی از قبل چيدمان شده بودند، به معناي اعتراض، در انتخابات رياست جمهوري دوره نهم شركت نكردند اما اين تئوري در اين دوره ناكافي است لذا بايستي حتما حضور داشت چرا كه اگر به علت عدم حضور ما جريان حاكم دوباره تكرار شود چه پاسخي را در به خودمان و وجدان سياسي خود به مردم خواهيم داشت؟
وي به بيان چالشهاي پيش روي اصلاحات در انتخابات رياست جمهوري پرداخت و افزود: يكي بيان رد صلاحيت خاتمي است كه به ديد ما شوخي مضحكي بيش نيست و چالش ديگر فرآيند اجرايي انتخابات است كه نمود آن در شوراهاي سوم شهر و روستا و مجلس هشتم بروز يافت.
مبلغ چالش ديگر را فقدان رسانه براي جريان اصلاحطلب عنوان كرد و گفت: اين در حالي است كه رسانههاي قوي از جمله رسانه ملي و روزنامههاي پرتيراژ در دست جناح مخالف است و جناح حاكم اصلاحطلبان را تماما خلا رسانه كرده است اگر چند روزنامه اصلاحطلب نيز فعاليت دارند با تيراژ پايين فعاليت كرده و خودسانسوري دارند تا اين جريان نم نمك پابرجا باشد.
وي چالش ديگر پيش روي را بحث تخريب عنوان كرد و گفت: يك بخشي منتصب به جريان اصولگرا با تمام قدرت در صدد تخريب اصلاحطلبان است و با خبرسازي سعي در القاي چهره منفي و سياه از اصلاحطلبان ميباشند.
معاون سياسي وزير اسبق كشور چالش ديگر را اختلاف سازي بين جناح اصلاحطلب و اجازه ندادن به رسيدن به ائتلاف و وحدت دانست و ابراز داشت: آنها با مهارت تمام و حرفهاي درصدد ايجاد اختلاف در بين اصلاحطلبان هستند تا حق رسيدن به ائتلاف و اجماع را از آنان سلب نمايند.
وي چالش ديگر را كاهش مشاركت مردم با توجه به نظرسنجيهاي اخير عنوان كرد و گفت: در انتخابات مجلس هشتم براي اولين بار در كشورمان ميزان اعلام عدم مشاركت از 50 درصد فراتر رفته است كه اين عدد هشدار دهنده است.
مبلغ ابراز عقيده كرد: ميدانيم با مشاركت حداقلي انواع و اقسام سازوكارهاي اعمال ميشود كه شكست ما قطعي شود لذا يكي از اقتضاعات پيروزي اصلاحطلبان حضور حداكثري مردم در انتخابات است.
وي چالش ديگر را كمبود و نبود امكانات عنوان كرد.
وي دو نظريه مهم را مد نظر اصلاحطلبان عنوان كرد و گفت: اول اينكه با برگزاري پارلمان و بحث و تبادل بين نمايندگان اصلاحطلبان نسبت به يك نفر به ائتلاف برسند و نظر دوم اينكه با توجه به چالشها و موانع ورود كه اين موضع انحرافي است و بايد كسي انتخاب شود كه از قدرت راي آوري بالاي 50 درصد برخوردار باشد و همه از او حمايت كنيم لذا بايد توجه داشت كه با اتكا به نظريه اول شسكت ما رقم خورده است نه به جهت راي نياوردن بلكه به دليل اقتضاعات ايجاد شده.
وي افزود: با توجه به شرايط موجود تنها نكته قابل اتكا نامزدي است كه اين تضمين را داشته باشد كه بيش از 50 درصد راي آورد و اين امر در حال تحقق است كه به كانديداي واحدي نزديك شويم و اين اتفاق در آيندهاي نزديك رخ خواهد داد.
مبلغ در ادامه به شاخصهاي شخصيت دكتر سيدمحمد خاتمي پرداخت و عنوان داشت: ويژگيهاي منحصر به فرد خاتمي باعث شده است كه رقيب از ترس با ايجاد جنجالهايي با تمام توان با اتكا به هر نوع بي اخلاقي و بد اخلاقي او را از حضور منصرف كند.
وي با بيان اينكه اگر خاتمي بپذيرد كه بيايد اجماع حاصل است، افزود: بسياري از كانديداهاي اصلاحطلب حضور خاتمي را مبني بر عدم حضور خود عنوان كردهاند و اين در حالي است كه بسياري از اصولگرايان بارها گفتهاند كه اگر خاتمي بيايد آنها نيز بر حضور دكتر احمدينژاد اجماع كرده و لذا فضا از حالت رقابتي خارج خواهد شد و تنوعي وجود نخواهد داشت.
معاون سياسي وزير اسبق كشور ادامه داد: ما در موضع خود حضور خاتمي را خواستاريم و اين در حالي است كه اين امر در موضع خاتمي با نگرانيهايي همراه است، حركت ما و مطالبه جدي شماست كه خاتمي را به اين استدلال ميرساند كه وظيفه ملي و شرعي است كه در انتخابات حضور يابد اگر خاتمي به اين موضوع برسد كه حضورش مطالبه ملي است از كنار اين خواسته نخواهد گذشت و حتما به حضور قانع ميشود.
مبلغ موثرترين عامل حضور خاتمي را حركات مردمي عنوان كرد و گفت: البته ما نيز بايستي براي حضور او آماده باشيم و با تنها ارتباطي كه ارتباط چهره به چهره است مردم را براي حضور وي آماده كنيم چرا كه به گفته خاتمي اصلاحطلبان بايد روش خود را تهاجمي كنند البته نه به اين معنا كه دست به تخريب و بداخلاقي بزنند بلكه به اين معناست كه مبادا در مقابل اين تخريبها و سياهنماييها قرار گرفته و منفعل شويم بلكه اين فرافكنيها را معكوس كرده و به مسببان اصلياش بازگردانيم.
وي در پايان عنوان داشت: امروز فراكفنيهاي زياد و وحشتناكي اتفاق افتاده كه اصلاحطلبان را به بي بند و باري و فاصله از دين محكوم كرده است لذا بايستي اين را براي مردم روشن كنيم.