مازاري هاي يزد، مي توانند به يکي از قطب هاي گردشگري استان تبديل شوند.
به گزارش روابط عمومي، امورفرهنگي و اجتماعي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد محمدرضا نصيري عنوان کرد: پيشه مازاري از مشاغل اصلي يزد در گذشته هاي نه چندان دور مي باشد، زماني که تاجران يزدي رفت و آمد خود را به هند و پاکستان و کشورهاي حوزه خليج فارس آغاز کردند، مازاري رونق بسياري گرفت زيرا تاجران حناي يزد را به اين کشورها مي بردند و حناسابي به اين ترتيب يکي از مشاغل اصلي استان يزد شد و حناي يزد نيز شهرتي اساسي گرفت.
معاون برنامه ريزي و سرمايه گذاري اين اداره کل افزود: تاجران در آن زمان در سفرهاي خود، ادويه هاي به اصطلاح نکوبيده را نيز کم کم به مازاري هاي يزد وارد کردند و به اين ترتيب برخي از مازاري ها علاوه بر حناسابي، سابيدن ادويه هايي نظير فلفل، دارچين،زنجبيل و ... را نيز آغاز کردند.
اين مقام مسئول تصريح کرد: به نظر مي رسد يکي از دلايل شکل گيري مازاري ها دريزد وجود خشکي بيش ازحد هواي اين شهر باشد ازآنجائي که حناي سابيده شده در مقابل دو پديده رطوبت و نور به شدت حساس مي باشد، يزد بهترين مکان براي ساخت مازاري ها بوده است.
وي خاطرنشان ساخت: مازاري صلحي زاده و مازاري مشروطه در استان يزد به شماره 30135 و 13701 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده اند و قدمت آنها به دوران قاجار بازمي گردد.
به گفته نصيري: در خيابان کاشاني يزد کوچه اي به نام کوچه مازاري وجود دارد که در آن مغازه هايي به قدمت 80 تا 100 سال وجود دارند و اکنون به کار مازاري مشغول هستند که اين کوچه تاريخي نيز در سال نود و يک با شماره 30842 در فهرست آثار ملي کشور ثبت گرديده است.
اين مقام مسئول يادآور شد: به طور قطع اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد نيز مي تواند با برنامه ريزي و هدايت گردشگران به اين سمت، ضمن زنده نگاه داشتن اين پيشه قديمي و ارزشمند يزد، صنعت گردشگري را نيز رونق بخشد.