زمان : 26 Shahrivar 1387 - 16:24
شناسه : 12856
بازدید : 765
در گفتگو با مهندس سفید مطرح شد : تشکیل کارگاه آزاد خوشنویسی در غرفه آثار دانش آموزی در طول روزهای جشنواره خوشنویسی رضوی در گفتگو با مهندس سفید مطرح شد : تشکیل کارگاه آزاد خوشنویسی در غرفه آثار دانش آموزی در طول روزهای جشنواره خوشنویسی رضوی

در گفتگو با مهندس سفید مطرح شد :

 تشکیل کارگاه آزاد خوشنویسی در غرفه آثار دانش آموزی در طول روزهای جشنواره خوشنویسی رضوی

مؤسسه خیریه فرهنگی جوادالائمه یزد در مهرماه سال ۱۳۷۲ با دو مرکز آموزشی دخترانه و پسرانه در مقطع دبستان و ۱۲۰ دانش آموز شروع به کار کرد و اکنون پس از گذشت ۱۵ سال از تاسیس آن، دارای 15مرکز آموزشی شامل ۱۳مدرسه در مقاطع مختلف و دو مرکز دانشگاهی است.
به گزارش روابط عمومی ششمین جشنواره خوشنویسی رضوی یزد این مؤسسه همچنین در انجام امور خیریه و فرهنگی در استان فعال است
از جمله فعالیت هایی که مؤسسه فرهنگی و هنری حضرت جواد الائمه (ع) (مؤسسه وابسته به مؤسسه خیریه فرهنگی جوادالائمه) چند سالی است در اجرای آن مشارکت دارد،برگزاری جشنواره خوشنویسی رضوی است. به همین بهانه به سراغ مهندس غلامعلی سفید،مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی جوادالائمه (ع) یزد رفتیم و درباره چگونگی مشارکت امسال این موسسه با وی گفتگویی داشتیم، که پیش روی شماست.
جناب آقای مهندس امسال چهارمین سالی است که مؤسسه فرهنگی حضرت جوادالائمه (ع) در برگزاری جشنواره خوشنویسی رضوی مشارکت دارد،چطور شد که شما و دوستانتان در موسسه تصمیم گرفتید تا در برگزاری این برنامه فرهنگی و هنری مشارکت داشته باشید.
سال ۱۳۸۳ بود که تصمیم گرفتیم برای حضرت امام جواد (ع) برنامه فرهنگی داشته باشیم. نزد وزیر ارشاد وقت رفتیم و ایشان برنامه جشنواره فرهنگی هنری رضوی را به ما معرفی کردند، برای همین به منظور آشنایی بیشتر به مشهدمقدس سفری داشتیم وبعد از بازدید از فعالیت جشنواره های فرهنگی و هنری رضوی ،علاقمندی برای برگزاری بخشی از فعالیت های هنری این جشنواره به جای برنامه امام جواد (ع) در استان ایجاد شد و از آنجا که در مراکز آموزشی مؤسسه جواد به هنر خوشنویسی توجه خاصی می شود انگیزه برای برگزاری جشنواره خوشنویسی قوت گرفت. براین اساس گزارشی برای برگزاری جشنواره خوشنویسی رضوی به نماینده ولی فقیه در استان،استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم و مقرر شد با محوریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و مشارکت مؤسسه خیریه فرهنگی و هنری جوادالائمه این جشنواره برگزار شود.
امسال مؤسسه برای حضور در جشنواره خوشنویسی رضوی چه برنامه هایی دارد؟
در زمینه مشارکت امسال مؤسسه جلساتی تشکیل شدکه در آن مربیان و اساتید خوشنویسی مؤسسه با ارائه نقطه نظرات خود در زمینه انگیزه حضور و بهره مندی به بحث و تبادل نظر پرداختند و قرار بر این شد که درجشنواره امسال نیزمانند دو دوره برگزاری جشنواره در گذشته آثار دانش آموزان خوشنویس مؤسسه جواد (ع) در غرفه دانش آموزی عرضه گردد. علاوه بر این برنامه دیگری که امسال برای اولین بار در صدد اجرای آن هستیم،تشکیل کارگاه آزاد خوشنویسی در غرفه آثار دانش آموزی در طول روزهای جشنواره است تا دانش آموزان هنرمند با حضور مربیان در غرفه مربوط به خود به طور زنده خوشنویسی کنند.امسال نیز در نظر داریم اساتید بزرگ خوشنویسی را برای بازدید از غرفه دانش آموزی و آثار هنرمندان نوجوان جشنواره دعوت کنیم. در سال های گذشته اساتید بنامی چون کابلی و سلحشور از آثار دانش آموزان ما بازدید داشتند که موجب دلگرمی و تشویق آنها گردید.
چقدر از تجربه دوره های گذشته جشنواره برای افزایش سطح هنر خوشنویسی در مدارس مؤسسه استفاده نموده اید؟
در مراکز آموزشی مؤسسه جوادالائمه به هنر خوشنویسی توجه خاصی شده است. همزمان با شروع کار این مراکز مربیان هنرمند در این عرصه در ساعت های خاصی به آموزش خوشنویسی به دانش آموزان مقاطع مختلف می پردازند.مخصوصا در مقطع دبستان که می توان گفت بیش از 50درصد دانش آموزان با رعایت اصول ، خوش خط هستند و مابقی نیز خوانا می نویسند.اما مشارکت در برگزاری این جشنواره در سطح ملی و جهان اسلام ، حضور هنرمندان کشوری، سطح بندی دانش آموزان و اهدای تندیس جشنواره به آنها و عرض اندام دانش آموزان هنرمند در کنار خوشنویسان مطرح کشوری و استان های مختلف کشور، از جمله برنامه های سال های گذشته در روزهای برگزاری جشنواره بود که افق تازه ای را برای پیشرفت درامر خوشنویسی و اعتلای این هنر در بین دانش آموزان این مؤسسه گشود.
برگزاری جشنواره خوشنویسی رضوی چقدر در اعتلای هنر خوشنویسی در استان مؤثر خواهد بود؟
نظر به اینکه این جشنواره چند سالی است در استان یزد برگزار می شود وباتوجه به پویایی این حرکت در سال های آینده،برگزاری آن تا به حال در اعتلای این هنر در استان مؤثر بوده و در آینده نیز تاثیرگذار خواهد بود و با برگزاری هر ساله آن فضای تازه ای جهت پیگیری علاقمندان برای رونق بخشیدن به این هنر فراهم خواهد شد.
به نظر شما مشارکت بخش خصوصی (تشکل های غیردولتی) برای برگزاری همایش های مختلف فرهنگی و هنری تا چه حد در رشد فرهنگ و هنر استان نقش خواهد داشت؟
در این زمینه اعتقاد من بر این است که دولت می تواند و باید به طور کلی کار برگزاری چنین جشنواره هایی را به تشکل های غیردولتی و تشکل های فرهنگی واگذار نماید و خود نیز با آنها همکاری داشته باشد. البته در این چند سال برگزاری جشنواره خوشنویسی در یزد مشارکت به این صورت نبود. این در حالی است که اگر مثلا برگزاری جشنواره خوشنویسی را به انجمن خوشنویسان و مؤسسه حضرت جواد(ع) تفویض گردد،چند هدف اساسی دنبال خواهد شد. از جمله اینکه این امر در راستای تقویت نهادهای مدنی و کوچک سازی کار دولت خواهد بود و تربیت نیروی انسانی مناسب را نیز در پی خواهد داشت و فضای کار را برای بخش غیردولتی و علاقمند فراهم خواهدکرد. البته امسال با حضور اعضاء مؤسسه در جلسات تصمیم گیری اجرایی جشنواره انجام بخشی ازکارهای اجرایی جشنواره به مؤسسه محول شده که امیدواریم در جشنواره های آینده این حضور پر رنگ تر شود.
مؤسسه حضرت جواد (ع) علاوه بر مشارکت در برگزاری جشنواره خوشنویسی چه برنامه های فرهنگی و هنری دیگری داشته است؟
اجرای تئاتر، کنسرت موسیقی،جنگ های هنری، مراسم ولادت و شهادت حضرت امام جواد(ع) از جمله برنامه هایی است که برگزار کننده آن مؤسسه بوده است. همچنین از جمله برنامه هایی که این مؤسسه خیریه علاوه بر ساخت مدارس،مسجد،ورزشگاه و آزمایشگاه چند سالی است در دست اقدام دارد،تعمیر و مرمت صحن حضرت امام جواد(ع) و امام موسی کاظم (ع) است ومؤسسه توانسته هزینه این مرمت را تا مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از محل منابع خیری تامین نماید.
جناب مهندس شما بعنوان یکی از مدیران مجرب استان چه پیشنهاداتی برای برگزاری هرچه بهتر جشنواره خوشنویسی رضوی دارید؟
انجام فعالیت های مختلف در بخش های مختلف هنری مانند برپایی نمایشگاه،برگزاری مسابقات در سطح استان و کشور و واگذاری آنها به افرادی که در این زمینه تخصص دارند و در عین حال توجه به افراد علاقمند اما غیرحرفه ای و غیرثابت در این بخش و توجه به نوآموزان این هنر و منظور کردن مباحث آموزشی ، هدایا و جوایزی در سطح آنها و واگذاری اجرای جشنواره به بخش خصوصی از جمله فعالیت هایی است که انجام آنها در عمومی کردن هنر در قشرهای مختلف مردم در استان و برگزاری هرچه بهتر جشنواره ها مؤثر خواهد بود.
و اما سخن پایانی:
امسال کار جالب توجه ای که دبیرخانه جشنواره انجام داده وجای تشکر دارد این است که از دانش آموزان مؤسسه که در سال های پیشین در جشنواره خوشنویسی رضوی شرکت داشته اند برای حضور در جشنواره به صورت کتبی دعوت کرده و این اقدام انگیزه حضور آنها را در این حرکت فرهنگی و هنری مضاعف کرده است.
در این چند سال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد برگزاری این جشنواره را در سطح ملی برعهده داشته و امروز در حال برگزاری آن با گستره جهان اسلام است. این نشان دهنده آن است که این اداره به خوبی نقش محوریت خود را در برگزاری ایفا نموده است.همچنین تداوم و پایمردی برگزارکنندگان در این چند سال باعث شده تا این جشنواره در استان نهادینه شود و افزایش شرکت کنندگان در هر دوره از برگزاری جشنواره ، گسترش حوزه جغرافیای آن، سطح کیفی برگزاری جشنواره هرسال را نسبت به سال گذشته افزایش داده است.