زمان : 28 Mordad 1387 - 16:47
شناسه : 12460
بازدید : 4976
نیم نگاهی به واکنش و بازتاب خبری پرتاب آزمايشي ماهواره‌بر سفير اميد نیم نگاهی به واکنش و بازتاب خبری پرتاب آزمايشي ماهواره‌بر سفير اميد

نیم نگاهی به واکنش و بازتاب خبری پرتاب آزمايشي ماهواره‌بر سفير اميد
یزدفردا:محمد حسین تقوایی زحمتکش:متخصصان اميدآفرين كشورمان پرتاب آزمايشي ماهواره‌بر سفير اميد را در شب ولادت با سعادت حضرت مهدي موعود (عج) با حضور رييس‌جمهور، با موفقيت انجام دادند و راه را براي نشاندن ماهواره در مدار كره زمين هموار ساختند.
آزمایش موشک 'سفیر امید' با واکنش سریع کشورهای غربی به خصوص آمریکا جهانخوار همراه بود در این میان رسانه های مزدور غربی مانند گذشته پیشرفت چشمگیر ایران را مورد تردید قرار دادند و تحلیلهای قابل تاملی را در خصوص ماهواره‌بر سفير اميد داشتند.

واکنش رسانه ها بین المللی
راديو فرانسه در گزارشي به نقل از منابع ايراني اعلام کرد، ايران ماهواره بري را آزمايش کرده که قابليت حمل ماهواره را دارد. اين راديو به نقل از غلامحسين الهام سخنگوي دولت اعلام کرد که پرتاب ماهواره بر به دستور رييس جمهوري و در حضور وي، گرفته است.
تلويزيون سراسري ژاپن (ان .اچ .کي) نيز روز دوشنبه اين رويداد را بازتاب داد. اين رسانه ژاپني گزارش داد: دولت ايران مي گويد که توانسته با موفقيت يک ماهواره بر توليد داخل را با موفقيت آزمايش کند.
اين گزارش با اشاره به پخش صحنه هايي از پرتاب اين ماهواره بر در شب و از يک مرکز فضايي در ايران، مي افزايد: هر چند اعلام نشده که اين ماهواره بر به چه ارتفاعي رسيده است اما محمود احمدي نژاد رييس جمهوري ايران اعلام کرد که ايرانيان توانسته اند به فناوري بزرگي دست يابند.
رسانه هاي انگليس نيز خبر پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر سفير اميد توسط جمهوري اسلامي ايران را بازتاب دادند.
"بي .بي .سي " با انتشار گزارشي در اين خصوص اعلام کرد: ايران روز يکشنبه نخستين ماهواره بر ساخت خود را در حضور محمود احمدي نژاد رييس جمهوري آن کشور، به فضا پرتاب کرد.
اين شبکه خبري با اعلام اينکه ايران در فوريه امسال يک ماهواره بر را به صورت آزمايشي به فضا پرتاب کرده بود، افزود: ايران سال هاست که برنامه فضايي خود را آغاز کرده است.
شبکه تلويزيوني اسکاي نيوز نيز خبر پرتاب ماهواره بر سفير اميد را انعکاس داد. اين شبکه تلويزيوني به نقل از خبرگزاري هاي خارجي گفت: ايران امروز نخستين ماهواره بر ساخت داخل را به فضا پرتاب کرد.
روزنامه ديلي تلگراف نيز در پايگاه اينترنتي خود نوشت: ايران روز يکشنبه ماهواره بر ساخت خود را آزمايش کرد.
اين روزنامه چاپ لندن افزود: بر اساس گزارش رسانه هاي ايران، آزمايش اين ماهواره بر با موفقيت انجام شده است.
ديلي تلگراف همچنين نوشت: ماهواره ساخت ايران قرار است در فاصله 650 کيلومتري زمين مستقر شده و در هر 24 ساعت شش بار فضاي ايران را طي کند.
اين روزنامه انگليسي افزود: ايران قصد دارد از ماهواره خود در مدار زمين براي بهبود امکانات ارتباطي و مطالعه درباره حوادث طبيعي بهره بگيرد.
 
ماهواره «اميد» ايران
ماهواره مخابراتي «اميد» از محل پايگاه پرتاب فضايي ايران، بوسيله موشك ايراني «سفير» به فضا فرستاده شد تا هديه‌اي در سالروز ميلاد ولي عصر (عج) به ملت ايران باشد.
ماهواره پيشرفته «اميد» با فناوري كاملا بومي، درحالي توسط متخصصان داخلي كشورمان ساخته شد كه برخي كشورهاي پيشرفته حتي كوچكترين تجهيزات ساخت چنين سامانه‌هايي را در اختيار ايران قرار نمي‌دهند.
پيش از اين نيز راكت كاوشگر 1 با حضور رئيس جمهور و جمعي از مقامات عالي رتبه كشوري و لشكري در تاريخ 11 بهمن ماه سال 86 به مناسبت دهه فجر پيروزي انقلاب به فضا پرتاب شد كه تا وظيفه شناسايي محيط پروازي ماهواره‌ها قبل از پرتاب را انجام ‌دهد كه اين پرتاب با انعكاس وسيعي در دنيا همراه بود.
هم اكنون جمهوري اسلامي ايران جزء معدود كشورهاي جهان است كه هم ماهواره و هم موشك پرتابگر آنرا در اختيار دارد.
+1
 
در مورد ماهواره امید
ماهوارهٔ اُمید، نخستین ماهواره ساخت کشور ایران است. امید یک ماهواره تحقیقاتی است که در مدار ارتفاع پایین قرار گرفت. با ساخت این ماهواره ایران یازدهمین کشوری است که توانمندی ارسال ماهواره به فضا را پیدا کرد.
 
سامانه فضایی بومی ایران
ایستگاه هدایت و کنترل ماهواره در مدار ارتفاع پایین نیز وظیفه تعیین موقعیت ماهواره در مدار را بر عهده داشته و ارتباط رادیویی با ماهواره برقرار می‌کند و فرمان‌های کنترلی لازم را به ماهواره ارسال نموده و پاسخ آن را دریافت می‌کند. این ماهواره توسط ماهواره‌بر سفیر ساخت ایران توسط موشک سفیر از پایگاه فضایی ایران، به مدار پرتاب شد. موشک سفیر برای پرتاب این ماهواره به فضا طراحی شده‌است.[۲] ماهوارهٔ امید به همراه ایستگاه‌های زیرزمینی و پرتاب فضایی، جمعاً نخستین سامانه فضایی بومی ایران را تشکیل می‌دهند. ماهواره‌های خاص ایران عبارتند
 از ماهواره زهره، ماهواره سینا، ماهواره پارس و ماهواره‌های مصباح ۱ و مصباح ۲.+2
 
رسانه های غربی : کاخ سفيد،آزمايش موشکی ايران «مشکل آفرین» است
با اعلام خبر پرتاب موشک ماهواره بر در ايران، سخنگوی کاخ سفيد اين خبر را «مشکل آفرین» خواند و گفت که اين فناوری برای حمل موشک های دیگر نيز قابل استفاده است.
جمهوری اسلامی ايران روز يکشنبه اعلام کرد که يک موشک ماهواره بر را با نام «سفير اميد» به طور موفقيت آميز به فضا پرتاب کرده است.
مقام های جمهوری اسلامی ايران می گويند که آزمايش روز يکشنبه تنها برای پرتاب موشک ماهواره بر بوده است و اين در حالی است که رسانه های دولتی ايران گفته بودند يک ماهواره ساخت داخل نيز به فضا پرتاب شده است.
پيشتر محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران در مراسم سالگرد انقلاب اسلامی در روز ۲۲ بهمن ماه سال گذشته وعده داده بود که در تابستان امسال «ماهواره صد در صد ساخت ايران، با موشک سفير، در مدار زمين قرار خواهد گرفت.»
مقام های جمهوری اسلامی ايران می گويند که آزمايش روز يکشنبه تنها برای پرتاب موشک ماهواره بر بوده است و اين در حالی است که رسانه های دولتی ايران گفته بودند يک ماهواره ساخت داخل نيز به فضا پرتاب شده است.
مقام های جمهوری اسلامی در باره علت عدم پرتاب ماهواره ايرانی با موشک «سفير اميد» در روز يکشنبه اظهار نظری نکرده اند."
 
دنبال کردن برنامه موشکی
در این گزارش آمده است :"جمهوری اسلامی ايران در سال های اخير برنامه موشکی خود را به رغم نگرانی های غرب از اهداف نظامی آن دنبال کرده است و ۱۵ بهمن ماه گذشته نيز يک موشک کاوشگر را برای بررسی مقدمات پرتاب ماهواره به فضا فرستاده بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، آزمايش روز يکشنبه « با هدف صحه گذاری بر عملکرد ماهواره بر، سيستم داده پردازی از راه دور، دستگاه مرکزی زمينی، ايستگاه های زمينی تله متری، فرمان از راه دور و تعيين موقعيت ماهواره صورت گرفت و توانست به همه اهداف از پيش تعيين شده دست يابد.» "
درگزارش به نقل ازخبرگزاری های ايران آورده شده "در مراسم پرتاب اين موشک محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی نيز حاضر بوده و با قرمان وی اين آزمايش موشکی انجام شده است. جمهوری اسلامی اعلام کرده است که چندين ماهواره را طی سه سال آينده به فضا پرتاب خواهد کرد.
آزمايش روز يکشنبه در حالی انجام می شود که کشورهای غربی بارها از برنامه موشکی و اتمی جمهوری اسلامی ايران ابراز نگرانی کرده و آن را در راستای تهديد اسرائيل و منافع آمريکا در منطقه خاورميانه دانسته اند.
 
ابراز نگرانی کاخ سفید از آزمایش موشک 'سفیر امید'
آزمایش موشک 'سفیر امید' با واکنش سریع کشورهای غربی به خصوص آمریکا جهانخوار همراه بود به گونه که آورده شده است:"آمریکا برنامه های موشکی و هسته ای ایران را تهدیدی برای خود می داند  کاخ سفید آمریکا درباره جدید ترین آزمایش موشکی ایران ابراز نگرانی کرده است.
منابع خبری ایران از این موشک با عنوان "موشک ماهواره بر سفیر امید" نام برده اند و تصاویری نیز از این موشک و پرتاب آن منتشر شده است.
این سخنگوی کاخ سفید گفته است که اقدام ایران و احتمال استفاده های دوگانه از آن برای برنامه موشکی این کشور، مغایر تعهدات ایران در قبال شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
 مقام های ایرانی می گویند که این موشک در آینده ماهواره "امید" را به فضا منتقل خواهد کرد بر اساس این گزارشها، قرار است در آینده این موشک، ماهواره "امید" را به فضا منتقل کند.
ستاد کل نیروهای مسلح ایران در عین حال پرتاب موشک سفیر را "دومین پرتاب آزمایشی" معرفی کرده بود.
وزارت دفاع ایران نیز این پرتاب را آزمایش "ماهواره بر سفیر امید" معرفی کرده که در حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران انجام شده است.
بنابر اطلاعیه وزارت دفاع ایران ، این آزمایش با هدف "صحه گذاری بر عملکرد ماهواره بر، سیستم داده پردازی از راه دور، دستگاه مرکزی زمینی، ایستگاه های تله متری، فرمان از راه دور و تعیین موقعیت ماهواره" صورت گرفته است.
ایران حدود شش ماه قبل (بهمن ماه 1386) پس از پرتاب آزمایشی موشکی به نام "کاوشگر-1" به فضا گفت تا تابستان ماهواره ایرانی "امید" را در مدار زمین قرار خواهد داد. "
 
تردید در مورد پیشرفتگی
با اینهمه بازهم رسانه های مزدور غربی مانند گذشته پیشرفت چشمگیر ایران را مورد تردید قرار دادند و تحلیلهای قابل تاملی را در خصوص ماهواره‌بر سفير اميد داشتند.
یکی از این رسانه ها می گوید:"ایران هدف از پرتاب کاوشگر-1 که از نوع راکت های "اندازه گیری" (sounding) بود را شناسایی محیط پروازی برای حمل نخستین ماهواره تحقیقاتی ایران به فضا اعلام کرد.
وظیفه راکت های اندازه گیری که گاه راکت های "تحقیقاتی" خوانده می شوند، حمل ابزار به "زیرمدارها" - مدارهایی با ارتفاق بسیار پایین - و انجام آزمایش های علمی و اندازه گیری است.
ایران یک هفته پس از پرتاب جزئیاتی از آن ارائه کرد که حاکی از فناوری پیچیده موشک بود اما این موضوع زیر سوال رفت.
بیانیه های ایرانی حاکیست که پرتاب اخیر دو مرحله ای بوده است که نشان دهنده بهبود چشمگیر در توانایی های ایران خواهد بود... با این حال معاینه نزدیکتر تصاویر پرتاب نشان می دهد که این یک موشک یک مرحله ای با سوخت مایع است"
 
 نشریه دفاعی جینز
در ادامه تکذیبها و تردیدهای رسانه های غربی،نشریه دفاعی جینز در آخرین شماره خود چنین می گوید:"آقای احمدی نژاد گفته بود که کاوشگر-1 چند مرحله ای است. وی گفت اولین قسمت آن 90 ثانیه پس از پرتاب جدا شد و با کمک چتر به زمین برگشت. قسمت دوم برای حدود 5 دقیقه وارد فضا شد و قسمت سوم موشک که شامل کلاهک آن می شد به سوی مدار رفت.
چند روز بعد اعلام شد که کاوشگر-1 داده هایی را از مداری به ارتفاع 200 تا 250 کیلومتر به زمین مخابره کرده است که حاکی از استقرار موفقیت آمیز موشک بود.
نشریه دفاعی "جینز" همان ماه در گزارشی ضمن تایید موفقیت آمیز بودن پرتاب افزود که فناوری آن از موشک شهاب-3 ایران برتر نیست.
این نشریه نوشت: "بیانیه های ایران حاکیست که پرتاب دو مرحله ای بوده است که نشان دهنده بهبود چشمگیر در توانایی های ایران خواهد بود... با این حال معاینه نزدیکتر تصاویر پرتاب نشان می دهد که این یک موشک یک مرحله ای با سوخت مایع است." سوخت شهاب-3 نیز مایع است.
قرار بود ایران پیش از پرتاب ماهواره امید دو موشک دیگر را برای آزمایش به فضا بفرستد اما در این شش ماه پرتاب هیچ موشکی به فضا از سوی ایران گزارش نشده است.
این کشور در اکتبر 2005 اولین ماهواره تجاری به نام "سینا-1" را در پروژه ای مشترک با مسکو، سوار بر یک موشک روسی راهی فضا کرد."
 

منابع رسمی گزارش
1+ وب سایت خبری جام جم آنلاين
2+لغت نامه آنلاین ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
3+ بخش خبر شبکه فناوری اطلاعات ایران
4+خبرگزاری فارس
5+ خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا
6+ خبرگزاری جمهوری اسلامی- ایرنا
7+ یاهو نیوز
8+ خبرگزاری مهر ایران
9+  روزنامه آفتاب یزد

یزدفردا