زمان : 20 Mordad 1387 - 16:15
شناسه : 12306
بازدید : 2412
قيمت مسكن در تهران 25درصد كاهش يافت قيمت مسكن در تهران 25درصد كاهش يافت
گزارش کیهان؛
قيمت مسكن در تهران 25درصد كاهش يافت
در حال حاضر ركود سنگيني بر بازار مسكن حاكم است و اكثر سازندگان مسكن به دليل نياز مالي حاضرند واحدهاي مسكوني خود را زير قيمت هاي متداول بازار كه گاهی به بيش از 25درصد قيمت قبلي نيز مي رسد، بفروشند.
قيمت مسكن در كلانشهرهاي كشور بخصوص در تهران با روند نزولي چشمگيري در دو هفته اخير مواجه شده است، به طوري كه بهاي هر مترمربع واحد مسكوني در نقاط مختلف تهران بزرگ 200هزار تومان تا 800هزار تومان كاهش يافته است.

یزد فردا: به گزارش فردا کیهان نوشت: خبرنگار ما به دنبال ارائه طرح هاي مختلف مسكن از سوي دولت، از جمله طرح مهر و واگذاري زمين به صورت اجاره 99ساله و همچنين با فروكش كردن تب مسكن در كشور كه بهاي هرمترمربع يك واحد مسكوني را به صورت كاذب بين 40 تا 90درصد افزايش داده بود، بهاي مسكن روند نزولي منطقي را در پيش گرفته است.

مهندس محمد كريمي كارشناس ارشد اقتصاد مسكن با بيان اينكه مسكن در كشور ما در حال حاضر يك كالاي سرمايه اي محسوب مي شود كه بايد به يك كالاي مصرفي و رفع نياز تبديل گردد يادآور شد: براي رسيدن به اين منظور بايد توليد انبوه مسكن در كشور به صورت برنامه ريزي شده و كاملا صنعتي و با استفاده از تكنولوژي روز انجام شود.

كريمي خاطرنشان كرد: واگذاري زمين هاي 99ساله از سوي دولت، در صورتي به موفقيت هاي بيشتر دست پيدا مي كند كه در وهله اول يك متولي مسئول و جوابگوي معضلات و مشكلات پيش بيني شده و نشده داشته باشد.

وي افزود: اكنون بهترين زمان براي اجراي طرح هاي ساخت مسكن به صورت انبوه است، زيرا عوامل دلال بازي در مسكن به دليل ركود در خريد و فروش در بازار فعال نيستند.

علي كاظمي مسئول يك بنگاه معاملات ملكي در حوالي خيابان انقلاب در اين باره اظهار داشت: از حدود يك ماه پيش خريد و فروش مسكن حالت ركود پيدا كرده، بطوريكه خريدار اندك و فروشنده بسيار شده است.

وي با بيان اينكه بهاي هرمترمربع يك واحد مسكوني در مناطق مختلف خيابان انقلاب از 200هزار تا 400هزار تومان كاهش يافته است، افزود: در برخي نقاط اين منطقه بهاي واحدهاي مسكوني 25درصد نسبت به يك ماه قبل كاهش يافته ولي باز هم خريداري وجود ندارد.

محمد مسلم زاده مسئول يك آژانس معاملات مسكن در خيابان شريعتي با تاييد ركود بازار مسكن خاطرنشان كرد: در حال حاضر ركود سنگيني بر بازار مسكن حاكم است و اكثر سازندگان مسكن به دليل نياز مالي حاضرند واحدهاي مسكوني خود را زير قيمت هاي متداول بازار كه گاهی به بيش از 25درصد قيمت قبلي نيز مي رسد، بفروشند.

وي در عين حال گفت: برخي افراد حاضر نيستند واحدهاي مسكوني خود را با قيمت هاي فعلي بفروش برسانند.

سياوش عظيمي يك انبوه ساز مسكن معتقد است وام هاي خريد مسكن بايد به سمت توليد انبوه سوق يابد تا به نفع خريدار و هم سازنده باشد، چون در اين صورت است كه قيمت ساخت كاهش مي يابد.

وي مي افزايد: پرداخت وام هاي مسكن بيشتر از هر چيزي دلالي را رواج مي دهد، ضمن آنكه بهاي مسكن را بالا مي برد. لذا دولت بايد مبالغ اختصاص يافته به اينگونه وام ها را به سمت توليد ببرد.

امير ثابت قدم صاحب يك آژانس بزرگ معاملات ملكي در شمال شهر كه وضعيت خريد و فروش را نامطلوب عنوان كرده مي گويد: خريداران مسكن در شمال شهر تهران با ديگر مناطق متفاوت هستند، برخي از آنها اصلا به اين توجه ندارند كه قيمت ها چه وضعيتي دارند، اگر از يك واحد مسكوني خوششان بيايد آن را به هر قيمتي كه باشد مي خرند.

وي در عين حال افزود: در منطقه خيابان ولي عصر«عج» شمالي بالاتر از چهارراه چمران مناطقي مانند محموديه، ولنجك، زعفرانيه، فرشته و... بهاي هر واحد مسكوني بين 600 تا 800هزار تومان و برخي مواقع تا يك ميليون تومان كاهش يافته است، ولي مشتري براي خريد آن وجود ندارد.

سعيد شيباني بنگاهدار مسكن در خيابان اسكندري تهران ضمن تاكيد ركود حاكم بر خريد و فروش مسكن خاطرنشان كرد: با ركود خريد و فروش مسكن اجاره بهاي واحدهاي مسكوني حدود10درصد افزايش يافته است اگرچه نسبت به سال گذشته كمتر است ولي اين افزايش موجب فشار به اقشار حقوق بگير و كم درآمد جامعه مي شود.

به گفته كارشناسان محدوديت هاي ايجاد شده براي پرداخت وام مسكن در كاهش قيمت مؤثر است.یزد فردا110