سخنگوي دولت:
احمدينژاد مسئوليت تصميمگيريها را شخصاً بر عهده گرفته است
یزد فردا: غلامحسين الهام گفت: دكتر احمدينژاد هرگز نخواسته است با انكار مشروعيت برآمده از رهبري كاركردهاي خود را توجيه كند، بلكه به صراحت مسئوليتهاي تصميمگيريهاي اجرايي را شخصاً بر عهده گرفته است.
سخنگوي دولت طي يادداشتي كه در پايگاه اطلاع رساني دولت منتشر شد، با اشاره به شبهات مطرح شده درباره نقل قول رئيس جمهور از رهبر معظم انقلاب در جلسه راي اعتماد به وزيران پيشنهادي، با بيان اينكه آقاي احمدينژاد وقتي دوره رياستجمهوري را آغاز كرد، عناصري كه اعتقادي به نظام اسلامي و ولايتفقيه نداشتند به زعم خود در جهت تخريب و تضعيف شخصيت رئيسجمهور، او را به عنوان «رئيسدفتر» رهبري توصيف كردند، افزود: با اين كنايه، اين موضوع را القاء ميكردند كه رئيسجمهور نه قدرت تصميمگيري دارد و نه زحمت آن را متقبل ميشود و در واقع رياستجمهوري را در رهبري منحل خواهد كرد.
وي با بيان اينكه احمدينژاد هيچگاه با اتكا به كلام رهبري در صدد ساكت كردن رقيب بر نيامده است، اظهار داشت: رئيس جمهور شديداً از اينكه رهبري را هزينه پيشبرد تصميماتي كند كه در شان دستگاه اجرايي است، پرهيز كرده و پرهيز داده است.
سخنگوي دولت تصريح كرد: با شروع كار، به تدريج كه تصميمگيريهاي جهتدار، اسلامي و هماهنگ با گفتمان رهبري، جايگاه رفيع نظام اسلامي را در وراي مرزهاي جغرافيايي بارز كرد و در درون كشور، خيل عظيم جامعه اسلامي، درستترين و بهترين نسبت رئيسجمهور با رهبري نظام را تجربه كردند و نشاط ديني در عرصه سياسي فراگير شد، شروع كردند به نعل وارونه زدن و القاي فاصله، تباين و تضاد ميان مطالبات رهبري و كاركرد رئيسجمهور؛ در حالي كه اهل دقت و معنا و مجاهدان فيسبيلالله كه افقهاي روشن احياي انديشههاي امام و رهبري را لمس كرده بودند، پيغام ميفرستادند؛ مگر احمدينژاد هر روز صحيفةنور ميخواند كه اينگونه همسو با گفتمان امام رضوانالله تعالي عليه، سخن ميگويد؟ همان گفتماني كه رهبر معظم انقلاب آن را راه انقلاب و خط نظام و رهبري توصيف فرمودند.
الهام با اشاره به اينكه حاملان گفتمان اصلاحطلبي كه مسئوليت اصلي خود را نفي ولايتفقيه در نظام اسلامي يا انحلال اين نهاد در گفتمان دموكراسي قرارداده بودند، با رويش قوه مجريه برآمده از نظام ولايتفقيه، تيرهاي تركش براندازانه خود را متوجه رئيسجمهور كردند، اظهار داشت: آنها به خوبي احساس كردند كه اگر قوه مجريه قوي و برخوردار از مباني انديشه ناب اسلامي انقلاب شكل بگيرد، نه تنها بر خط مشروعيت برآمده از ولايت حركت خواهد كرد، بلكه حافظ و پاسدار نظام ولايي نيز خواهد بود، برخلاف جرياناتي كه ولايت را سنگر مشروعيت خود قرار دادهاند، تا درون اين سنگر به مشي و كاركردهاي خلاف اين مشروعيت بپردازند تا ولايت تنها ابزار توجيه مشروعيت آنان باشد نه كاركرد آنها.
سخنگوي دولت تصريح كرد: دكتر احمدينژاد هرگز نخواسته است با انكار مشروعيت برآمده از رهبري كاركردهاي خود را توجيه كند، بلكه به صراحت مسئوليتهاي تصميمگيريهاي اجرايي را شخصاً بر عهده گرفته و عميقاً تلاش كرده است كه در چارچوب مباني انقلابي نظام اسلامي حركت كند و روح آرمانهاي بلند رهبري را در رفتار اجرايي متجلي كند و خود را پاسخگوي اين حركت بداند؛ او هيچگاه با اتكا به كلام رهبري، در صدد ساكتكردن رقيب برنيامده و شديداً از اين كه رهبري را هزينة پيشبرد تصميماتي كند كه در شأن دستگاه اجرايي است، پرهيز كرده و پرهيز داده است. شايد همين امر سبب شده كه حريفان، بالعكس، تلاش كنند كه تمايز و حتي تباين بين اين دو نگاه را رقم بزنند.
الهام با تاكيد بر اينكه مطابق قانون اساسي مسئوليت تعيين كابينه با رئيسجمهور است، ادامه داد: رئيسجمهور پيرو خط رهبري، رئيسجمهوري است كه در گزينههاي خود به گونهاي عمل كند كه در تجليگاه كار و عمل، آرامش خاطر و اطمينان در رهبري ايجاد كند، نه اين كه اعضاي دولت را با نام و نشان، حتماً بايد رهبري بشناسند و تأييد كنند و تأييد ايشان پايه اين انتخاب باشد در اين صورت كار مجلس و انتخاب رئيسجمهور بيمعني خواهد بود. البته رهبري هرجا كه لازم دانستهاند و بدانند، صريح و روشن به مخاطبان تصميمگيرنده دستورات مولوي يا ارشادي خود را ابلاغ و اعلام ميكنند و نياز به وساطت غيررسمي و سخنان متشابه ديگران نيست.
وي با اشاره به جلسه راي اعتماد مجلس به وزيران پيشنهادي، خاطر نشان كرد: در مسير گزينش وزراي اخير كابينه در مجلس شوراي اسلامي، رئيسجمهور براي دفع پيامها و پيغامهاي غيررسمي و شبنامهواري كه در اذهان جا گرفته بود، رابطه و نسبت خود را و بحثي را كه در اين ارتباط با رهبر معظم انقلاب داشتهاند، توضيح دادهاند و بنده نيز كه براي اولينبار اين سخنان را ميشنيدم، هيچچيزي را جز دريافت اين پيام نداشتم كه اولاً شناختن همكاران دولت بايد به وسيلة رئيسجمهور و با دقت لازم صورت پذيرد، ثانياً مسئوليت اين گزينش بر عهدة خود رئيسجمهور است، ثالثاً مجلس حق تصميمگيري دارد و هيچ محدوديتي و اعمال ولايت يا حتي نظري از اين جهت صورت نميگيرد، بلكه اين خود رئيسجمهور است كه بايد مجلس را قانع و مجاب به اراية رأي اعتماد كند.
وزير دادگستري گفت: حتي رئيسجمهور اين نكته را بيان كرد كه اين گزينهها بعد از آن است كه با جمعبندي از دريافتها، خبرها و تحليلها به اينجا رسيده است كه احتمال اخذ رأي اعتماد براي سرپرستهاي فعلي دو وزارتخانه وجود نداشته است چگونه ممكن است چنين بياني در مخاطبان هوشمندي كه نمايندگان ملّت بزرگ ايران هستند، القاي تكليفي از سوي رهبري نموده باشد تا سلامت و صحّت آراي آنان را محل خدشه قرار دهد؟ يا خداي نكرده اجباري معنوي را القا كرده باشد؟
الهام با بيان اينكه بر اساس دريافت از سخنان رئيسجمهور و بيانيه دفتر رهبر معظم انقلاب نه نفي و نه اثباتي از سوي رهبري نسبت به افراد وجود نداشته است، افزود: مسئوليت رأي اعتماد با نمايندگان محترم مجلس بوده است كه اين مسئوليت از آنان به هيچوجه قابل سلب نيست و مقدمات اين تصميمگيري نيز از شؤون و لوازم كار آنان بوده و مسؤوليت آن نيز بر عهدة خودشان ميباشد.
سخنگوي دولت خاطرنشان كرد: صداقت و سلامت رئيسجمهور را در بيان حقايق كه سرمايه عظيم ملّي است به خاطر موافقت يا مخالفت با فرد يا جرياني نبايد خدشهدار كرد و خوشحاليم كه بيانية بجا و به موقع دفتر مقام معظم رهبري به چنين آفتي مجال رشد نداد و رفع شبهه كرد، تا دوستان صديق نظام و رهبري در ميدان طراحي شده مخالفان ولايتفقيه، بازي نكنند و گرفتار نيايند. یزد فردا110