مشاور رئیس جمهور در امور ایثارگران در گفتگو با مهر : دستور رئیس جمهور در مورد جانبازان اجرا نشده است
دکتر مجتبی رحماندوست از عدم اجرای دستور رئیس جمهور به بنیاد شهید مبنی بر بازگرداندن درصد هزاران جانبازی که در دولت نهم با کاهش درصد مواجه شدند خبر داد.
جانبازان کاهش درصدی به وضعیت سابق باز نگشته اند
یزد فردا: دکتر مجتبی رحماندوست در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت اجرای دستور6 ماده ای رئیس جمهور در مورد جانبازان گفت : تا آنجا که من می دانم مسئله ممنوعیت کاهش درصد اجرا شده اما وضعیت آن دسته از جانبازانی که با کاهش درصد در دولت نهم مواجه شده اند و طبق این دستور باید به وضعیت قبل بازگردند اجرا نشده است و مسئله پرداخت هزینه داروهای خارجی به طور نسبی انجام شده است.
مشاور رئیس جمهور در امور ایثارگران به آمار5 هزار جانبازی که در سال 84 با کاهش درصد مواجه شده اند اشاره کرد و تعداد کسانی را که به علت مخدوش بودن مدارک مجروحیت درصدشان کاهش پیدا کرده بسیار ناچیز خواند و در عین حال تأکید کرد : بسیاری از کسانی که درصد مجروحیتشان کاهش پیدا کرده دارای مدارک درستی بوده اند و بنیاد در مقابل سوال ما اعلام می کند که مبانی درصددهی ما در سالهای اخیر تغییر پیدا کرده است.
این کاهش درصد در حالی است که به گفته دکتر رحماندوست مجلس شورای اسلامی در بودجه سال 87 در ماده 30 بنیاد شهید و امور ایثارگران را موظف کرده است که به مصدومین شیمیایی و اعصاب و روان که فاقد درصد و صورت سانحه هستند خدمات درمانی ارائه کند.
طبقه دهم بیمارستان ساسان فضای جدیدی برای حضور جانبازان
رحماندوست در ادامه این گفتگو ضمن اظهار بی اطلاعی در مورد تجهیز بیمارستانهای ویژه جانبازان در شهرهای دیگر به بازدید خود از بیمارستان ساسان تهران اشاره کرد و گفت : طبقه دهم این بیمارستان با هزینه ریاست جمهوری به فضای جدیدی برای حضور جانبازان تبدیل شده است.
در بهمن ماه سال 85 دکتر احمدی نژاد دستور 6 ماده ای را به بنیاد شهید و امور ایثارگران صادر کرد که به موجب آن ضمن ممنوعیت کاهش درصد جانبازی، درصد جانبازانی که در این دولت با کاهش درصد مواجه شده اند باید به وضعیت قبل بازگردد. همچنین در این دستور بر تجهیز بیمارستانهای ویژه جانبازان، معافیت جانبازان از پرداخت هزینه دارو و پرداخت هزینه داروهای خارجی جانبازان توسط بنیاد شهید تأکید شده است.
قول لاریجانی برای پیگیری لایحه جامع خدمات رسانی به ایثارگران
دکتر مجتبی رحماندوست در مورد"لایحه جامع خدمات رسانی به ایثارگران" گفت : بنیاد شهید بیش از ما به دنبال تصویب نهایی لایحه است اما در جلسه ای که سه هفته گذشته با دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی داشتیم ایشان قول پیگیری این لایحه را در مجلس دادند.
وی درباره رفع نواقص و اشکالات این لایحه که منجر به اعتراض گسترده جامعه ایثارگری شد، گفت : مجلس هفتم تدبیری برای رفع این نواقص اندیشید و مجموعه ای از نواقصی که مورد اشکال جانبازان بود را در قالب یک متمم 12-10 ماده ای به تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس هفتم رساند و در صورتی که این لایحه به همراه متمم، نهایی و ابلاغ شود رافع اکثریت نواقص و نه همه آنها خواهد بود.
تصویب لایحه مستلزم پذیرش بار مالی آن از سوی دولت است
مشاور رئیس جمهور تصویب لایحه جامع خدمات رسانی به ایثارگران را مستلزم پذیرش بار مالی آن از سوی دولت دانست و افزود : یکی از شاخصه های دولت نهم ایثارگری آن است و به همین جهت است که توجه ویژه ای به موضوع ایثارگران جامعه دارد و قوانین و بخشنامه های قابل توجهی به تصویب رسانده است و در حال حاضر انتظار جامعه ایثارگری از دولت این است که با یک اقدام انقلابی بار مالی ناچیز طرح جامع خدمات رسانی به ایثارگران را بپذیرد و اعلام نماید تا برای همیشه دغدغه جامعه ایثارگری را مرتفع کند.
دکتر رحماندوست تفکیک حوزه درصد دهنده با حوزه خدمات دهنده را اقتضای منطق اداری دانست و افزود : دستگاه مجری با تشخیص دهنده، ناظر و پاسخگویی به شکایات نباید یکجا باشد بلکه باید برای هر کدام امکان نظارت پیش بینی شود، ضمن اینکه بنیاد شهید هم مدعی این نیست که همه این کارها را به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه در لایحه پیش بینی شده است که احراز جانبازی، شهادت و تعیین درصد به ستاد کل نیروهای مسلح واگذار شود اظهار امیدواری کرد که با ابلاغ این لایحه بسیاری از مشکلات جامعه ایثارگری حل شود.
سختگیریهای غیرمنطقی در شهید محسوب کردن جانبازان متوفی
وی در عین حال به سختگیریهای غیرمنطقی بنیاد شهید در سالهای اخیر در شهید به حساب آوردن جانبازان متوفی اشاره کرد و گفت : تا کنون اصل بر آن بوده که هر جانبازی که فوت می کند فوتش به جانبازی او مربوط نیست لذا به ندرت جانبازانی که از دنیا رفته اند توسط بنیاد شهید به عنوان شهید تلقی شده اند و فوتشان ناشی از صدمات مجروحیت اعلام شده است که امیدواریم با انتقال این مسئولیت به ستاد کل نیروهای مسلح شاهد اینگونه مسائل نباشیم و جانبازان و خانواده آنها از این آوارگی خارج شوند.
مشاور رئیس جمهور به تصویب بودجه 50 میلیارد تومانی برای پرداخت مستمری به 40 هزار رزمنده معسر اشاره کرد و گفت: این بودجه برای آن دسته از رزمندگان معسری است که حداقل یک سال سابقه حضور در جبهه را دارند و مجری آن نیروی مقاومت بسیج است که بر اساس اطلاعات ما این مسئله در حال اجراست.یزد فردا110