رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه گفت: معمولا در همه جوامع به دام به عنوان فرصتی برای تامین غذا توجه می شود اما آنچه نباید نادیده گرفته شود تهدید شیوع بیماری توسط دام درصورت عدم رعایت اصول بهداشتی است.
دکتر علی فاتحی نیا در این باره عنوان کرد: خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی در اکثر جوامع، کمابیش مسائل بهداشتی در مورد پرورش، نگهداری و کشتار دام رعایت می گردد، با این حال مواردی هم وجود دارد که افراد با عملکرد خارج از چارچوب قوانین دامپزشکی دام را از فرصت تامین غذا تبدیل به یک تهدید جدی برای سلامت انسان می نمایند.
فاتحی نیا در خصوص کشتار غیر بهداشتی و خطرات مصرف گوشت و فراورده های دام آلوده گفت: کشتار غیر اصولی علاوه بر آن که سلامت فرد ذابح را تهدید می نماید، از طریق پراکنش خون و محتویات دستگاه گوارش در محیط می تواند منجر به آلودگی محیط زیست و منابع آب و غذایی شود و افراد بسیاری را در معرض بیماری های خطرناک قرار دهد. باید توجه داشت مصرف کنندگان بخش های مختلف لاشه بیمار نیز با خطر ابتلا به امراض مشترک بین انسان و حیوان از قبیل تب كريمه كنگو، سل، سالمونلوز، جنون گاوی و انواع کیست های خطرناک روبرو هستند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه در ادامه افزود: دام زنده در صورتی که تحت پایش و مراقبت های بهداشتی از قبیل واکسیناسیون و معاینات دوره ای قرار نگرفته باشد و نیز در محیط آلوده و غیر استاندارد پرورش یابد تا قبل از کشتار می تواند به انواع بیماری های خطرناک قابل سرایت به انسان مبتلا شده و حتی دربرخي موارد بدون هیچ علامت ظاهری خاصی ناقل این بیماری ها باشد و به صورت فعال عامل بیماری را به انسان منتقل کند.
وي در پايان ضمن اشاره به نظارت هاي مستمر بهداشتي دامپزشكي بر مراكز توليد و عرضه گوشت قرمز از جمله كشتارگاه ها در استان از شهروندان درخواست نمود براي حفظ سلامت خود و خانواده از ذبح دام در خارج از کشتارگاه و یا خرید گوشت های فاقد مهر بهداشتی و کشتار شده در خارج کشتارگاه جدا خودداری نمایند.