زمان : 30 Farvardin 1395 - 23:31
شناسه : 121150
بازدید : 10715
نامه سرگشاده موگرینی درباره ایران نامه سرگشاده موگرینی درباره ایران

یزدفردا" 'کوریره دلاسرا' روزنامه پرتیراژ ایتالیا با انتشار نامه سرگشاده فدریکا موگرینی مسئول عالی سیاست خارجی اروپا به نقل از وی نوشت: گشایش اتحادیه اروپا به سوی ایران ، آغاز یک تحول است.


به گزارش ايرنا، اين روزنامه ايتاليايي با انتشار نامه سرگشاده موگريني افزود: ايران يك بازيگر اساسي در خاورميانه و در آسيا محسوب مي شود و بسيار حائز اهميت است كه تهران، به نظم منطقه اي و بين المللي كه از تشريك مساعي بيشتري برخوردار باشد، كمك بكند.

در ادامه اين نامه آمده است:

اين به نفع اتحاديه اروپا است كه ( ايران را) به سوي اين هدف سوق بدهد. براي مدت مديدي، نگراني هاي ناشي از برنامه هسته اي ايران به روابط ما آسيب وارد كرد و اين مساله به ضرر ما و آنها تمام شد. اما بالاخره به يك نقطه تحول رسيده ايم. كشورهاي عضو اتحاديه اروپايي مشغول گشودن فصل جديدي در روابط اشان با ايران هستند. ديگر نوبت اتحاديه اروپا است و معناي سفر من به تهران نيز، همين بود.

در اين نامه خوانده مي شود: من به همراه هفت تن از همكارانم در كميسيون اروپا كه داراي مسئوليت هاي انرژي، ترابري، صنايع، محيط زيست، آموزش و پرورش، كمك هاي بشردوستانه و مديريت بحران هستند راهي ايران شديم. اين درست است كه ايده هاي ما در مورد تمامي موضوعات يكي نيستند، اما در عين حال در يك سال اخير مشاهده كرديم كه پشت سر گذاشتن اختلافات، امكان پذير است. در اين مدت، فقط يك توافق به امضا نرسيده است. به فاصله شش ماه، آژانس بين المللي انرژي اتمي گواهي كرد كه ايران به تمامي تعهدات خود عمل كرده است.

وي افزود: ايران مي بايست به اجراي توافق در تمامي بخشهاي آن و در تمامي طول مدت آن و با رعايت پادمان منع تكثير، ادامه بدهد. اما همين مسئله در مورد جامعه بين الملل نيز صدق مي كند. اما در اين فاصله، توافق وين فضاي جديدي را بوجود آورده است. تولد گروه بين المللي حمايت از سوريه بدون توافق با ايران، تصور ناپذير بود و همين موضوع در مورد اولين نتايج حاصل از كار گروه يعني آغاز آتش بس و رساندن كمك هاي انسان دوستانه به مردم سوريه، صدق مي كند. ما به خوبي مي دانيم كه راه دستيابي به صلح در سوريه طولاني است و نيازمند اخبار خوشي از مذاكرات ژنو مي باشد.

در ادامه آمده است: اگر ايران بپذيرد كه با ديگر قدرت هاي منطقه اي كار كند، مي تواند بر روي متحدان خود فشار بياورد. پس از توافق سال گذشته، مي بايست براي همه روشن شده باشد كه فقط ديپلماسي مي تواند به راه حل هايي منجر شود كه همگي از آن نفع مي برند. روابط دوجانبه ما مي تواند تسهيل كننده گفت و گو باشد و زندگي شهروندان اروپايي و ايراني را بهبود ببخشد. گاز و نفت ايران مي تواند امنيت انرژي اروپا را تقويت كند و اروپا مي تواند به ايران براي بهبود توليدات و كارآيي انرژي خود كمك كند.

كوريره دلاسرا به نقل از نامه موگريني نوشت: ميليون ها آواره و پناهنده افغاني در ايران حضور دارند. ما به همراه يكديگر مي توانيم شرايط زندگي آنها را بهبود بخشيده و شمار بسيار بالاي مرگ و مير در مسير به سوي اروپا را كاهش دهيم. در زمينه اقتصادي مي توانيم ايران را به سازمان تجارت جهاني نزديك كنيم و زمينه مساعدتري را براي افرادي كه در پي تجارت با آن كشور هستند فراهم سازيم. ما همچنين مي بايست بر روي بزرگترين ثروتمان يعني فرهنگ سرمايه گذاري كنيم و مبادلات و تماس هاي دانشگاهي را افزايش ببخشيم.

تاريخ ارتباطات بين ملت هاي ما بيش از هزار سال قدمت دارد اما در دوران دشوار مانند امروز است كه اتحاد بين تمدن هاي ما بيش از هر زمان ديگر حائز اهميت است. همانگونه كه سعدي، شاعر بزرگ ايراني مي فرمايد ' پس از دشواري آساني است ناچار - وليكن آدمي را صبر بايد '. در دنيايي به راستي دشوار ، دوستي ما مي تواند آغاز يك تحول را رقم بزند.