زمان : 03 Bahman 1394 - 21:29
شناسه : 117463
بازدید : 5435
بیانیه سازمان همکاری اسلامی علیه ایران بیانیه سازمان همکاری اسلامی علیه ایران

یزدفردا:بازتاب اجرای قوانین جدید سفر به آمریکا از سوی دولت اوباما، موضع گیری سازمان همکاری اسلامی علیه ایران، تأکید وزیر خارجه آمریکا بر برگزاری مذاکرات صلح سوریه در ژنو، تصمیم روسیه برای ایجاد پایگاه هوایی در سوریه و ادعای نخست وزیر ترکیه درباره رویکرد کشورش در قبال سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است.  

 
به گزارش «تابناک»، اجرای قوانین جدید ویزا در آمریکا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «واشنگتن پست» می نویسد ایالات متحده محدودیت های جدیدی را برای سفر آن دسته از اتباع کشورهای اروپایی که طی پنج سال اخیر به ایران، عراق، سوریه یا سودان سفر کرده اند، وضع کرده است. با این حال، دولت اوباما برخی افراد را از این قانون جدید مستثنا کرده و همین امر، سبب ناخرسندی جمهوری خواهان کنگره شده است. در چارچوب این استثنائات، افرادی که به عنوان روزنامه نگار، برای فعالیت در قالب نهادهای بشردوستانه و سازمان های بین المللی و منطقه ای به این کشورها سفر کرده اند و نیز افرادی که از 14 ژوئیه 2015 برای مقاصد تجاری از ایران بازدید کرده اند، از شمول این قانون مستثنا هستند.  
 
برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی با موضوع تنش های اخیر در روابط ایران و عربستان، از جمله دیگر موضوعات مورد توجه امروز به شمار می رود. روزنامه «نیویورک تایمز» در این زمینه می نویسد بزرگترین نهاد کشورهای اسلامی در جهان، روز پنجشنبه ضمن محکوم کردن ایران در ماجرای حمله به سفارت عربستان در تهران، در این موضوع جانب عربستان سعودی را گرفت. در بیانیه پایانی این اجلاس، ضمن محکوم کردن حمله به سفارت عربستان، از آنچه «موضع گیری های تنش آفرین ایران» درباره اعدام شیخ نمر خوانده شده نیز انتقاد شده است. در این بیانیه که تنها ایران و لبنان به آن رأی منفی داده اند، ایران متهم به دخالت در امور داخلی اعضای سازمان همکاری اسلامی شده است.  
 
تلاش های بین المللی برای برگزاری مذاکرات صلح سوریه، موضوع مهم دیگری است که این روزها در مرکز توجه بین المللی قرار دارد. خبرگزاری «رویترز» در گزارشی در این زمینه می نویسد جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز گذشته تأکید کرد که مذاکرات صلح سوریه در ژنو برگزار خواهد شد؛ اما تنها چند روز مانده به برگزاری این مذاکرات، اردوگاه های رقیب، درباره اینکه چه کسانی باید به گفت و گوها دعوت شوند، با هم اختلاف دارند. خود کری نیز تأیید کرده که ممکن است زمان برگزاری این مذاکرات، از تاریخی که پیشتر اعلام شده بود، یعنی 25 ژانویه، فراتر برود، اما این به معنای یک تأخیر طولانی نخواهد بود. وزرای خارجه آمریکا ور روسیه روز چهارشنبه به توافق رسیدند که با وجود اختلافات موجود، مذاکرات باید ادامه پیدا کند. 
 
در همین حال، سایت شبکه خبری «سی ان ان» از تصمیم روسیه برای ایجاد یک پایگاه هوایی در سوریه و در نزدیکی مرز این کشور با ترکیه خبر داده است. دو مقام آمریکایی مدعی شده اند این احتمال وجود دارد که روسیه در شمال شرق سوریه و در منطقه مرزی این کشور با ترکیه، اقدام به احداث یک پایگاه هوایی کند؛ اقدامی که می واند وضعیت کلی منطقه را از آنچه هست، پیچیده تر کند. به گفته این مقامات آمریکایی، اخیراً شماری از پرسنل نظامی روسیه برای ارزیابی این اقدام، از منطقه مذکور بازدید کرده اند. به گفته این مقامات، هرچند هدف دقیق از این بازدید مشخص نیست، اما ایالات متحده تحولات مربوط به این موضوع را به دفت پیگیری می کند.
 
در مقابل، دولت ترکیه، مسکو و دمشق را به تلاش برای ضربه زدن به روند مذاکرات صلح ژنو متهم کرده است. به نوشته سایت شبکه خبری «یورو نیوز»، نخست وزیر ترکیه مدعی شده مسکو و دمشق در تلاش برای ضربه زدن به مذاکرات صلح سوریه هستند که قرار است طی چند روز آینده در ژنو برگزار شود. احمد داووداوغلو گفته روسیه این اقدام را از طریق تلاش برای وارد کردن حزب کردهای سوریه و برخی از دیگر گروه ها به روند مذاکرات انجام می دهد. داووداوغلو همچنین مدعی شده کشورش از گروه های شورشی «میانه رو» سوری که مشغول مبارزه با داعش هستند، حمایت می کند. وی همچنین تأکید کرده آنکارا از هرگونه راه حل سیاسی برای خاتمه دادن به بحران سوریه پشتیبانی می کند.