يك متخصص تغذيه در يزد گفت:
برگهاي اطراف كاهو به لحاظ دارا بودن اسيدفوليك و كاروتن در پيشگيري از بيماريهاي قلبي-عروقي موثر است.
دكتر فاطمه كاسب در گفتوگو با (ايسنا)-منطقه يزد، با بيان اينكه ميوهها و سبزيجات حاوي آب فراوان،مواد مغذي و انواع ويتامين هستند اظهار كرد: هر واحد ميوه 15 گرم كربوهيدرات، 60 كيلو كالري انرژي و هر واحد سبزي 5 گرم كربوهيدرات، 2 گرم پروتئين و 25 كالري انرژي ايجاد ميكند.
وي گفت: بعضا به منظور كاهش وزن از مقداري ميوه استفاده ميكنند كه بايد گفته شود اين باور اشتباه بوده چرا كه هر واحد ميوه 60 كالري ايجاد ميكند در حاليكه غلات و جانشينهايش 80 كالري در بدن ايجاد ميكند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به اينكه فيبر به عنوان ماده بسيار مهم در ميوهها و سبزيجات است ابرازكرد: بررسيها نشان ميدهند مصرف ميوه و سبزي به لحاظ فيبر موجود در آنها از بسياري از انواع سرطانها پيشگيري مي كنند. چرا كه فيبر نفوذ مواد سرطان را به غشاء مخاطي روده را كاهش ميدهد.
دكتر كاسب با بيان اينكه فيبرها به 2 دسته محلول در آب و نامحلول تقسيمبندي ميشوند تصريح كرد:
فيبرها خواص بسيار زياي دارند ولي خاصيت فيبر محلول در آب (موجود در سبزيجات تازه رويش پيدا كرده، سيب و مركبات و آلو) به دليل كاهش كلسترول خون داراي اهميت ويژه است.
اين متخصص تغذيه ويتامين B4,B6,C,E,A، روي، سلنيوم و بتاكارتن را داراي خاصيت آنتي اكسيدان دانست و گفت: اين مواد مغذي در ميوهها و سبزيجات به وفور يافت ميشوند.
وي گفت: از آنجا كه بدن روزانه نيازمند مقداري ويتامين ث است بنابراين توصيه ميشود افراد از انواع مركبات، گوجه فرنگي، انواع توت، طالبي، كلم و كاهو كه حاوي ويتامين C بيشتر استفاده نمايند.
وي با اشاره به اين كه هر فرد يك روز در ميان نيازمند ويتامين A است توصيه كرد: تمام ميوههاي سبز و زرد رنگ حاوي بتاكاروتن (كه قابليت تبديل شدن به ويتامين A را دارد) بوده بنابراين هر فرد ميتواند به منظور تامين ويتامين A بدن از اين ميوه و سبزي استفاده كند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد ادامه داد: سبزيهاي سبز رنگ مثل كاهو داراي كاروتن بيشتري هستند و جالب تر آنكه برگهاي اطراف كاهو كه سبزتر بوده داراي اسيدفوليك و بتاكاروتن بيشتري است و در پيشگيري از تجمع ماده اي به نام هايپرهموستيئنيما كه منجر به ايجاد بيماري شريان كرونر مي شود نقش موثري دارد.
وي گفت: ميوههاي به مانند گلابي، سيب، پرتقال، انگور، هلو، آلو، كيوي، هنداونه و خربزه سبب افزايش آنتي اكسيدانها و مقابله با استرس ميشوند.
اين ph.d تغذيه اضافه كرد: وجود آنتي اكسيدانهاي پلي فنوليكدر انار سبب كاهش بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود.
او خاطر نشان ساخت: انگور، گريپ فروت، پياز، سيب و حاوي فلانوئيد هستند كه سبب پيشگيري از بروز بيماريهاي قلبي-عروقي ميشوند.
اين متخصص تغذيه در پايان يادآور شد: افراد نبايد آب ميوه صنعتي را جايگزين ميوه طبيعي نمايند چرا كه ميوه طبيعي داراي فيبر بوده كه براي سلامتي بسيار مفيد است و از سوي ديگر آب ميوهها صنعتي كالري بالاتري را در فرد ايجاد ميكنند.
یزدفردا