نامه وارده به یزدفردا :مشکلات مردمی -دانشگاه علوم پزشکی یزد
مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد همچنان طفره می روند
باگذشت بیش از 3 ماه از ابلاغ ضوابط اجرایی بودجه 87 و تاکید مصوبه آن مبنی بر تعلق کمک هزینه غذا به کارمندانی که ساعت کار آنها حداقل 5/8 ساعت در روز است مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تا کنون از اجرای مصوبه فوق طفره رفته اند. در حالی که این مصوبه به کلیه کارمندان رسمی و پیمانی اشاره می کند و تنها شرط برقراری کمک هزینه را حداقل 5/8 ساعت کار ذکر کرده است متاسفانه در حال حاضر تنها تعدادی از مسئولان و افراد خاص از ناهار استفاده می کنند. در ضمن در مصوبه مذکور هیچگونه استثنایی جهت روسا و ... ذکر نشده است. توقع زیادی نیست اگر استاندار محترم که نماینده رسمی دولت در استان هستند بر نحوه اجرای این مصوبه در دانشگاه علوم پزشکی نظارت کنند و از مسئولان آن بخواهند توضیح دهند که چه تفاوتی بین آنان و سایر کارمندان است.بدیهی است همواره آنچه در عمل اتفاق می افتد نشان دهنده اجرای عدالت است نه آنچه بر زبان جاری می شود.
در ادامه برای استحضار خوانندگان و مسئولان محترم مصوبه مذکور و بخشنامه دفتر ریاست جمهوری آمده است.
"هیئت وزیران در راستای اجرای احکام قانون برنامه چهارم توسعه کشور و به منظور ایجاد انضباط مالی و مدیریت کارآمد در بودجه،ارتقاء بهره وری و صرفه جویی، استفاده بهینه از منابع،کاهش تصدی های دولت و واگذاری امور به بخش های غیر دولتی با تصویب ضوابط اجرایی بودجه 87 مقرر کرد کمک هزینه ایاب و ذهاب،مهد کودک و غذای روزانه بصورت نقدی پرداخت شود .
هیئت وزیران در جلسه مورخ 26/12/86 بنا به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و به استناد اصل یکصد و سی وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر مسئولیت بالاترین مقام دستگاه اجرایی در تحقق اهداف مذکور در چارچوب تکالیف قانون یاد شده و قانون بودجه سال 1387 کل کشور و پرهیز از ایجاد کسری اعتبارات ، ضوابط اجرایی بودجه سال 1387 کل کشور را برای دستگاههای اجرایی موضوع ماده (117)قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (160) قانون برنامه چهارم توسعه تصویب کرد.
بر اساس بند 9 ضوابط اجرایی بودجه 87 ،اعتبار خدمات رفاهی کارمندان رسمی و پیمانی موضوع ماده (40) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت ـ مصوب 1384- و مواد (78) و (85) قانون مدیریت خدمات کشوری در سقف اعتبارات مندرج در موافقتنامه هر دستگاه قابل تامین و پرداخت است.
بر اساس این قانون، کمک هزینه روزانه غذا برای کارمندان رسمی و پیمانی دستگاه هایی که ساعت کار آنها حداقل 5/8 ساعت در روز است با تشخیص بالاترین مقام دستگاه اجرایی حداکثر معادل پانزده هزار (15.000) ریال به ازای هر نفر کارمند تعیین می شود .
همچنین کمک هزینه مهد کودک ، برای کارمندان رسمی و پیمانی آنان که دارای فرزند زیر 5 سال هستند ماهانه حداکثر دویست و پنجاه هزار (250.000) ریال به ازای هر کودک ( حداکثر تا دو فرزند ) تعیین می شود و کمک هزینه ایاب و ذهاب ، ( سرویس رفت و آمد ) کارمندان رسمی و پیمانی که (44) ساعت در هفته کار می کنند نیز به طور میانگین ماهانه در تهران حداکثر معادل سیصد و پنجاه هزار (350.000)ریال ، و در شهرهای بالای پانصد هزار نفر جمعیت ، حداکثر معادل دویست و پنجاه هزار (250.000) ریال به ازای هر نفر تعیین می شود .
"دفتر رئيسجمهور با انتشار بخشنامهاي به تمام وزارتخانهها و دستگاههاي اجرايي اعلام كرد كه خدمات رفاهي كاركنان از قبيل غذا، اياب و ذهاب و مهدكودك را همانند سال 1386 در جهت رفاه كاركنان دولت ادامه دهند.
متن كامل بخشنامه دكتر شيخ الاسلامي رييس دفتر رييس جمهور خطاب به تمام وزارتخانهها، سازمانها و استانداريهاي سراسر كشور به اين شرح است: كليه وزارتخانهها، سازمانها و استانداريهاي سراسر كشور، با توجه به اعمال روشهاي مختلف در زمينه ارائه خدمات رفاهي به كاركنان از قبيل غذا، اياب و ذهاب و مهد كودك در دستگاههاي اجرايي با توجه به مصوبه شماره 200437/ت 39141 هـ مورخ 8/12/1386 هيأت دولت و بند 9 ضوابط اجرايي بودجه سال 1387 كل كشور، مقتضي است دستگاههاي مذكور روشهاي انجام شده در سال 1386 را به عنوان روش مورد توافق و طرق معتبر موضوع تصويبنامه فوقالذكر تلقي و در جهت رفاه كاركنان ادامه دهند."